Své bezdomovce budeme trestat a imigranty vítat?

U soudu bude řešen případ bezdomovce, který fingoval srdeční obtíže, aby se měl kde vyspat a najíst. Lidi, co fingují útěk před válkou či politickým pronásledováním vítáme?

Není však sám. V roce 2010 byl odsouzen v podobném případu jiný bezdomovec za totéž k pěti letům vězení. Co na tom, že se jedná o naše občany v nouzi? Chceš jíst? Chceš spát v suchu? TU MÁŠ 5 LET BASY!

 

Když k nám přijde ekonomický imigrant a obelhává nás pohádkou o pronásledování, my ho tu řadu měsíců hostíme, poskytujeme právní servis, překladatele, kapesné, stravu, ubytování, oblečení, atd..., tak nakonec řekneme: "sorry, nemáte nárok na azyl, ale tvrdíte nám, že by Vás čekalo vězení za zběhnutí z vojenské služby/opuštění dítěte/nesplácení dluhů (vyberte si cokoliv, nebo doplňte libovolný jiný důvod), tak dostanete povolení k pobytu a my Vás tu budeme živit ze sociálního systému" a nic se nikomu, za utrpěné finanční ztráty, nestane. To opravdu žijeme v Kocourkově? A co ti vítači, co jim ještě radí, jak efektivněji obelhat systém, abychom je nevyhostili? Nezasloužili by si také pár let v chládku?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Ptáček | úterý 28.7.2015 13:03 | karma článku: 40,32 | přečteno: 1649x