Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte jak dnes poznáte levičáka? Je proti Rusku. Takže jste nezklamal. Chápu,že Vás "tvoji soudruzi" kapku zklamali tím,že jsou proruští. To oni jen tak z nostalgie. A ano, jak správně píšete, oni nechápou kde je dneska pravice a kde levice. Ono je fakt, že je to poněkud zmatené. Silně mně to připomíná slavné "předčasný antifašista" což vyčítali během internace američani na Ellis Islandu Voskovcovi. Prostě Pravice a Levice už nejsou co bývaly :)

0 0
možnosti
LS

Až na ten poslední odstavec bych i souhlasil, pročež dávám karmu. 

V čem ale nemám úplně jasno je, proč Rusko hovoří o jaderných zbraních. Předně - západ jsem o nich dosud mluvit neslyšel. Za druhé - v běžném "měření velikosti" mají ti jednodušší jedinci tendenci vytáhnout nevětší kalibr hned na začátku. Ve vysoké politice se ale hraje opatrnější partie a tak si říkám, proč by mělo Rusko vytahovat nejsilnější kalibr, který je jasný všem normálně uvažujícím lidem. Jedinou smysluplnou odpovědí na tuto otázku pro mne v tuto chvíli je to, že to prohlášení nebylo určeno západu, ale vlastním lidem. Konec konců, většina toho co Putin dělá má punc zvyšování kultu své osobnosti bez ohledu na následky pro vlastní zemi (jak typické).

Souhlasím s tím, že Putina si musí vyřešit primárně rusové sami ... ale na druhou stranu, tolerovat mu ty jeho dobyvačné výpady s vojskem za hranice taktéž nelze.

0 0
možnosti

Rusové mluví o jaderných zbraních proto, že nic jiného nemají. Nemají SWIFT, VISU, MasterCard, MMF... Myslíte  že můžou zavřít kohouty? NE. Já jsem naprostý amerikanofil, ale nynější napětí mezi ruskem a amerikou mi vadí. Je to protievropské a šílené. Nakonec to ani americe nepomůže. Rusku samozřejmně už vůbec ne. Pokud tohle někdo rozjel záměrně je to magor jako ten dnešní pilot GermanWings.

0 0
možnosti
MO

No, nevím zda ten přejezd je šťastná věc. Ale každopádně: NATO je pojistka proti Rusku. A z toho důvodu jsem rád, že jsme v NATO. Ti slovanští bratři z Východu nás již jednou obsadili a okupovali.

A k tomu ,,slovanství" : Vybavila se mi scéna z filmu Obecná škola - Svěrák říka Hnízdovi - my jsme Slované, ALE ZÁPADNÍ. 

A kulturně máme blíž k Rakušanům a Němcům než k Rusům.

0 0
možnosti
LK

Rozumím vaší myšlence. Bohužel misto snahy o deeskalaci napětí jsme zasypavani již vysloveně militantními články a postoji. Připadá mi to jako rok 1914. Už nejde o reálné politické zájmy usa a Ruska, ale o obyčejný boj o prestiž. Ani jeden nechce ustoupit.

0 0
možnosti
Foto

J64i97r57i 50B39i91l59i25n96a

24. 3. 2015 20:47

Snazit se o vyvazenost je zajiste hezke a uslechtile, ale v pripade despoty jako Putin je to stejne posetile jako psat o 2. svetove valce a byt vyvazeny k Hitlerovi.  Je to zkratka pitomost.

3 0
možnosti
OM

Ten poslední odstavec má znamenat co? ;-D8-o

0 0
možnosti
JN

Ruská diktatura, nemá nic společného s francouzským komunismem z 18. století kdy vznikla deklarace lidských práv a demokracie. Totalitu pojmenovali jako komunismus a socialismus a tím zprznili význam slova.

Putin používá salámovou taktiku, nyní dochází k infiltraci tajných služeb Moldavska tajnými službami Ruska. Vždy stejný scénář, jak u Moldavska, Ukrajina, tak před tím u Čečenska, Tatarstánu, Gruzie.

https://www.youtube.com/watch?v=mKQQu4dxq-c

6 0
možnosti
JN

I tak je to dobrej článek co se dá číst, narozdíl od brečení zdejších komoušů a věčného fylozofování. Ve finále o nic nejde. Ukrajinci mají přehlídku ruské techniky nonstop a ani nemusí být spojenci ;-D

3 0
možnosti
PT

"umožnit Rusku průjezd východní Ukrajinou" na ukradené území a potom poslušně plnit všechny ruské rozmary,  které se vyskytnou, když holt Rus řekne,  že  nebudeme mít žádnou obranu proti ojedinělému nosiči odněkud z mohamedánska tak holt budeme poslušně plnit co nám z Kremlu uložili. Když  si ruská menšina v Karlových Varech vzpomene že chce ruštinu jako úřední jazyk u nás tak se jim vyhoví. :-)

Ale tohle je politika důvěrně známá, zvaná appeasement, tohle vymysleli Frantíci v 30 letech v naprosto obdobné situaci kdy namísto frustrovaného a zfanatizovaného Rusa a diktátorského vůdce Putina, takto zachraňovali mír s frustrovanými Němci a vůdcem Hitlerem,  věřili stejně jako autor že uspokojováním potřeba a požadavků Německa zachrání mír, jak tahle víra dopadla je všeobecně známo. 

Ono je potřeba se poučit, je potřeba dělat opak, tlačit sankcemi na ruské elity a Rusko aby se Putina zbavili, je potřeba vyzbrojit Ukrajince aby ruský tankista na dovolené měl dobrou jistotu že se domů vrátí v rakvi, je potřeba sankcemi dusit Rusko aby nemělo peníze na zbrojení, je potřeba Rusům nedodávat nic co by jakkoliv mohlo posloužit ke zbrojení,  je potřeba stavět protiraketové štíty aby Rus viděl že na případný konflikt doplatí životem především on, je třeba zase zavést povinnou vojenskou službu. 

Ono možná Rus nemá světovládné ambice ale má evidentně ambice zase diktovat vojensky zemím široko - daleko okolo, tedy i nám,  co dělat můžeme  a co dělat nemůžeme a   tohle by na rozpoutání jaderného  konfliktu bohatě stačilo.

5 1
možnosti
Foto

Pan autor asi bude požadovat i volný průjezd Ruska do Karlových Varů.

5 0
možnosti
Foto

Hlavně je třeba dořešit vztah mezi zásady územní celistvosti a právem na secesi.

1 0
možnosti
PT

"Jsem přesvědčen o tom, že je třeba odmítnout plánovanou americkou demonstraci síly"

Vy jste tak úžasně "vyvážený" v souvislosti s tím  symbolickým přejezdem USA spojenců, tedy by mě docela zajímalo jak a kde odsuzujete tu skutečnou demonstraci dokonce jaderné síly a to demonstrativní přelety ruských strategických bombardérů od severu k jihu,  které už delší dobu pořádá soudruh Putin, ty všechny provokace vojenského letectva z poslední doby, jestli také odsuzujete ty všechny mamutí ruské manévry, kde se trénuje dokonce i jaderné bombardování Varšavy, výsadky někde v Anktartidě nebo  jak jste odsuzoval když nám soudruh Putin hrozil jaderně kvůli obyčejnému radaru.

Vy si pane blogere bohužel na vyváženého jen a jen hrajete.

2 0
možnosti
Foto

Na otázku odpovídám v článku - kritizuji především Západ, protože spadám do této sféry vlivu. Rusko nikde nepardonuju. Eskalace je oboustranná. Nevím, co přesně mínítě tím "soudruhem Putinem", to slovo se dá sice ohýbat poměrně dost, ale použít je na nacionalistického reakčního fašistu mi zní stejně, jako kdybyste napsal "soudruh Franco".

0 0
možnosti