Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Jediné řešení je nekompromisní ostraha hranic. Všechno ostatní jsou jen kecy, které k ničemu nevedou.

0 0
možnosti
DZ

Tak jsem se pobavil a vyděsil zároveň a je čas jít makat. Komunistovi Polákovi za pololži Rv.

1 2
možnosti
DK

Kojote, možná by ses měl podívat na tohle, než začneš vynášet rezolutní prohlášení:

https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4

0 0
možnosti
Foto

Na to už jsem tady odpovídal. Můj příspěvek se týká uprchlíků, ne (ekonomických) migrantů, tudíž to, na co poukazujete, není relevantní. A předjímám námitku: Uprchlíky a ekonmické migranty rozlišit lze a jsou na to zabhěhnuté mechanismy. A ano, ekonomické migranty vracet lze, i n to existují zaběhnuté mechanismy.

0 0
možnosti
Foto

Jsem pro jakoukoliv pomoc včetně přijmutí mnoha uprchlíků...ale nejsem pro případně nařízené kvóty :)

0 1
možnosti
Foto

Dobrovolně jsem se v referendu vzdali části své suverenity ve prospěch EU, a měli bychom se podle toho chovat.

1 0
možnosti
JK

Jednoduchý dotaz: Kolik jich nastěhujete k sobě a kolik procent ze svého platu na ně dáte ?   Tohle je ta nejhorši cesta, kterou zvolit.  Je v jejich zemi hlad ?  Pak je potřeba je naučit pěstovat potraviny, ne jim cpát peníze, nebo je živit v Evropě.  Koneckonců - kdo je schopen dát 4 roční platy pašerákovi, asi hladem netrpí.  V TV můžeme vidět hladovějící děti, ale v uprchlických táborech nejsou.

9 1
možnosti
RK

Ti lidé trpí hladem z úplně jiných důvodů. Prchají před válkou, před pronásledováním. Oni umí pěstovat lecos, ale nemají kde.

2 6
možnosti
JM

já tedy pro kvóty nejsem, nevěřím že lidé z krajin, kteří se hrnou do Evropy, budou chtít pracovat, ale jen využívat náš sociální systém a navíc nejsou přizpůsobiví k našim pravidlům, tutíž je velké riziko, že alespoň část z nich zde bude dělat "bordel". A koneckonců, nemám tak vysoký plat, abych vedle dalších nemakačenků živil další. Ale pokud někdo, třeba pan Bělobrádek uprchlíky chce, nebudu mu bránit, může si je ubytovat v právě v některém z kostelů. Já v tomto pseudo-humanista a pravdo-láskař nejsem, jako např. minulý prezident pan Havel nebo pan Kocáb - tedy pražská kavárna naprosto odtržená od reality života běžného člověka.

5 0
možnosti
Foto

Jak víte, že lidé prchající před válkou nebo totalitním režimem, jsou nemakačenkové atd. atp.? Například ti Syřané, celkem logicky, ve své zemi po dlouhá léta žili a pracovali. A to si teď jako řekli: Spere, máme tady teď občanskou válku, tak se na to vymluvíme a půjdeme se flákat do Evropy?

1 0
možnosti
RK

Kvóty jsou jednoznačně porušováním lidských práv. Ti uprchlíci nemíří do EU, ale do Německa, Francie, Anglie, Itálie.... rozhodně nikdo nemá právo je nastěhovat do ČR, SR, Polska, Maďarska, Rumunska....

4 0
možnosti
IO

I95v39a37n 37O32v37c20a30r

19. 6. 2015 2:06

Pán je liberální komunista. To je asi jako lev býložravec.

17 0
možnosti
MB

"...a žádné ale"

To vypovídá o všem:-/

4 0
možnosti

Lidé se klasický bojí neznámého. Hovoří o Amsterodamu, Marseille, Londýně a kdo z nich tam osobně byl? Největší ochránci našeho blahobytu jsou ti, kteří k němu přispěli jen velmi málo, nebo vůbec. Celé problém je přebujelý sociální systém Evropy, které lidem zajistí služné živobytí bez nutnosti k něčemu přispět. Nevzdělaný uprchlík tak vidí blahobyt pro všechny a láká ho to, cítí nespravedlnost, že on sám žije (mnohdy nezaslouženě) v bídě. O Syřanech nemluvím, tam je to jiná písnička. Osobně jsem poznal jednoho a je to fajn člověk. Celý ten problém by se měl otočit. Místo o hrozbě bychom měli přemýšlet jako o šanci jak zastavit vymírání Evropy. Jak vykořenit zlo zpovykanosti a extrémního egoismu, který je podle mého mnohem větším zlem, než desítky tisíc uprchlíků.

0 14
možnosti
Foto

Ohledně toho, co "vidí" běženec na Evropě: Hele, já fakt nevím a nerad spekuluji. Jsou na toto téma nějaké seriózní průzkumy?

Pokud jde o sociální systém, pak by ekonomický migrant skutečně měl disponovat informací, že mu žádný evropský stát zadarmo nic nedá. Pokud se chce i Čech, coby občan EU, usadit v Německu, má tam nárok na na čerpání ze sociálního systému až po řádně odpracovaném roce (to vím jistě), jak je to s nečleny EU, nevím.

Pokud jde u uprchlíky, pak t mají právo očekávat, že budeme v praxi uplatňovat hodnoty, které hlásáme. Pokud bychom tak nečinili, budeme pokrytci. To se sociálním systémem nijak nesouvisí.

0 1
možnosti