Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

9. 6. 2009 17:10
Nechápu, proč když to už v některé zemi EU funguje,

nepřevezmeme jejich techniku a programy, to by přece nebyla ostuda. Třeba by nám to mohli na ty naše podzimní volby zapůjčit, abychom to vyzkoušeli. Jde o to CHTÍT!A komu by scházela procházka do volební síně, proč ne, tam by mohla sedět komise tak jako dnes a těm, kteří se počítače bojí, pomoci s ovládáním techniky. Nebo ti již úplně dementní avšak svéprávní, by prostě svůj hlas mohli odevzdat tradičním způsobem v obálce do urny. Jinak, nemyslím, že v rodinách, pokud vůbec jdou volit, by byl na příbuzné vyvíjen nějaký nátlak. Každý si totiž může kompletní sadu volebních lístků vždy vyzvednout ve volební místnosti, pokud by se náhodou stalo, že mu agresivní příbuzný volební lístky zničí a nechá mu jen jeden. Nedramatizujme to, nejsme v Africe, jsme relativně dlouho, alespoň většina z nás, součástí středoevropské civilizace. 

0 0
možnosti
AA

Saša

9. 6. 2009 9:19
Vy jste pro mne záhada.

Vy jste natolik neorientovaný a intelektově nenadaný, že byste měl být zarytým voličem ČSSD. A Vy přitom opakovaně proklamujete svou pravicovost.

Stran voleb přes internenet si prostudujete odborný článek http://www.osel.cz/index.php?clanek=4452 a zamyslete se nad ním, aspoň v rámci svých možností.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

9. 6. 2009 8:06
to je jedno

jestli na internetu nebo v cíli noční bojovky. Podstatné je, že volíme panáky, kterým leží na srdci úplně něco jiného, než věci veřejné- a jak pravil Edmund níže, zajímáme je jen chvíli před volbami, pak si dělají, co chtějí.

Mně by se taky líbila možnost odebrání hlasu. Ztratils moji důvěru, marš od válu.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

9. 6. 2009 8:02
To asi nepude...

Naběhne na to nějakej hacker-vtipálek a máme tu zase vládu jedný strany.Nebudu ani psát,kterou mám na mysli :-)

0 0
možnosti
K

Kocourek69

9. 6. 2009 7:59
Volby po netu mají jednu nevýhodu.

A sis nejde u nich zaručit že volič nebyl k volbě toho, či onoho přinucen proti své vůli např rodinným příslušníkem.

0 0
možnosti
G

ghibulo

9. 6. 2009 2:55
volby online

asi trochu scifi... ale super by bylo, kdybych mohl během voleb online sledovat sloupečky jednotlivých politických stran (alespoň na základě internetových voličů) a svůj hlas mohl do uzavření libovolně přesouvat - možná by se takhle dost voličů malých stran shodlo na jedné - kterou by přehoupli přes 5% :-)

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

9. 6. 2009 8:01
Re: volby online

Takový princip není možné prosadit z prostého důvodu, že by to nebylo demokratické - nelze rozlišovat práva voličů internetových a neinternetových.

Ono by úplně stačilo zavést dva hlasy. Volím stranu A a v případě, že se nedostane do parlamentu, dejte můj hlas straně B.

Tím by bylo zajištěno, že by se lidé nebáli volit malé strany, dnes ODS a ČSSD hrají na to, aby jim lidé dali hlas jen proto, aby nevyhrála protistrana. Takto, když třeba já souhlasím s tím, že nechci ČSSD, bych mohl volit kohokoliv a záchranný hlas bych dal ODS.

Ovšem aby něco takového prošlo, muselo by to získat minimálně podporu vládnoucí strany, tedy ODS či ČSSD. A teď mi řekněte, která z těchto stran si odhlasuje masivní odliv voličů?

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

9. 6. 2009 1:43
Po internetu

Možná v demokracii, ne podvodnickém království Českém.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

9. 6. 2009 0:41
Jednoznacne!!!!

volby po internetu by byly vyobrnym resenim co s volebni ucasti. Jsem presvedcen, ze by takto volilo odhanedm 30-40% volicu.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 6. 2009 0:05
Volby na internetu

by měly být první krok k elektronické demokracii. Konečným cílem by měla být opravdová demokracie, umožňující mi rozhodovat přímo o věcech, na kterých mám osobní zájem, a delegovat svůj hlas na mnou vybraného zástupce kdykoli chci a na jak dlouho chci. R^

Myslím, že současný systém je naprosto nevyhovující. Zvolím zástupce na 4 nebo více let a on se mi pak zbytek volebního období pošklebuje a dělá něco úplně jiného, než sliboval. Nebo můj hlas při volbě dokonce propadne. V důležitých věcech mnou volený zástupce obvykle jedná jinak, než bych chtěl. Poslanci lžou, kradou, zneužívají své postavení a celé volební období k tomu mají imunitu. Já bych chtěl mít možnost vidět online každé hlasování mého zástupce v parlamentu a chtěl bych mít možnost mu sebrat hlas, pokud ztratí mou důvěru. Pak bych měl pocit, že mám opravdu podíl na řízení státu a že mě někdo doopravdy zastupuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 879x
Člověk, který měl to štěstí zažít přelom století, tisíciletí a vytouženou změnu politického řádu a který hledá opravdovou svobodu.

Seznam rubrik

Oblíbené články