K důchodové reformě 8

Mnoho lidí si pod pojmem investice představují jen peníze. Pokud chcete úspěšně podnikat, tak musíte nejdřív investovat do své hlavy.

Takže se dostáváme od proč a za kolik k tomu jak ? Využiju toho, že jsem byl včera na jednom z vrcholových zimních setkání našeho businessu. To je jedna z velkých příjemností tohoto podnikání potkávat se s takovou spoustou lidí, kterým není lhostejná jejich budoucnost. Je to jako se připojit na nabíječku a navíc získat spoustu kvalifikovaných rad do podnikání. Když se ale pohybujete ve všedním životě, tak to opticky vypadá jako že je to všem šuma fuk a všichni jdou jak ty ovce na porážku svého nuzného nebo žádného důchodu. Setkání se konalo v jednom českém krajském městě a podnikatelé z naší distributorské organizace zaplnili celou hokejovou arénu. Byly tady výpravy ze Slovenska, Polska a Ukajiny a samořejmě převaha domácích. Semináře jsou jednou z nejdůležitějších součástí vzdělávacího systému. Speakeři byli z Polska. Velmi úspěšný podnikatelský pár, už téměř v důchodovém věku, který má svů Business v Polsku u nás, na Slovensku, na Ukrajině v USA, v Řecku a ve Španělsku. Jarek byl původním povoláním lesník. Vždy si myslel, že lesník nemá šéfa. Pak samozřejmě zjistil, že má. Po přečtení tří knih Roberta T. Kiyosakiho - "Bohatý táta a chudý táta", "Cashflow kvadrant" a "Škola businessu" pochopil, že svoboda je dosažitelná a šéfa netřeba mít.  Jarek tam mimo jiné ještě řekl: "Monoho lidí si pod pojmem investice představují jenom peníze. Nejdříve je ale potřeba investovat do své hlavy." Jeho mentor a leader Zbyšek mu v začátcích jeho podnikání řekl: "Jestli chceš zjistit, zda myslíš dobře, tak se podívej na stav svého konta v bance!" Jarek mu na to odpověděl: "Zbyšku ale do ležících se nekope!" a Zbyšek mu na to: "Ale kope, kope, protože neutíkají!!!" Takže leadeři vám to řeknou s vtipem, ale na tvrdo.

Vřele takové vzdělání doporučuju. Velice mě potěšilo, že mě na chodbě arény zastavil jeden sympatický podnikatelský pár z Prahy. Řekli mě, že dělají už pár týdnů tento Business a že četli tento můj seriál o důchodové reformě a to co tady píšu přispělo k jejich rozhodnutí pustit se do toho. Dokonce si vygooglovali i moje businessové webové stránky, kde se dozvěděli další informace. Nepodnikají sice se mnou, ale každý kdo pochopí tento způsob myšlení je přínosem pro dobré povědomí o tomto podnikání v naší zemi. A za to jsem šťastný.

Autor: Jaroslav Martínek | neděle 10.2.2013 18:08 | karma článku: 6,64 | přečteno: 454x
  • Další články autora

Jaroslav Martínek

Hoří má Putěnko!

4.12.2014 v 13:40 | Karma: 24,70

Jaroslav Martínek

Anketa

24.7.2014 v 8:50 | Karma: 7,50

Jaroslav Martínek

Co je to za divnou armádu?

13.4.2014 v 19:48 | Karma: 10,70

Jaroslav Martínek

Život tropí hlouposti

9.4.2014 v 10:19 | Karma: 10,41