Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Smysl života v řádu? WOW! To by mě fakt nenapadlo....

1 0
možnosti
Foto

Je asi lákavé pro psychologa, potažmo pro konzumenty jeho studie, zaobírat se deviacemi. Máme rádi čtení o sériových vrazích nebo pedofilních fašistech. Na světě jsou jistě lidé, kteří dělají "neobvyklé" věci. Řekl bych, že Evropanů konvertujících k islámu je relativně málo, ale ženy jsou jistě ve většině, protože přebírají (často formálně) víru svých muslimských mužů. Kolik jich z této relativně malé skupiny odejde do IS? Nevím, ale dá se to možná srovnat s těmi, které měla IRA, ETA nebo Frakce Rudé armády. Lidé jsou různé...:-)

3 0
možnosti
JK

Máte pravdu, že se jedná o minimum lidí. Mě na tom ale zaujal spíš ten prvek strachu ze svobody a odpovědnosti ze vlastní život, který vyvolává přání, aby někdo nastolil pořádek. A pak, že emancipace mnohé ženy staví do rolí a situací, které těžko zvládají. Samozřejmě málokdo z uvedených důvodů odejde do Islámského státu.

0 0
možnosti
BH

... ženy obecně mají rády, když má každá věc svoje místo - a některým nevadí, když na ně zbude místo podřadné... ono to vzniklo úplně přirozeně, odjakživa bylo hlavně na nich, aby se staraly o potomstvo, a k tomu potřebovaly stabilní prostředí...

... ostatně o tomhle typu žen už tady kdysi psal Konvičla - prostě se radši bude krčit ve stínu chlapa, co se chová jako chlap (podle jejich představ), než jako rovnocenná soutěžit o místo na slunci...

2 0
možnosti
JK

Přesně tak. Naštěstí jen minimum z nich odejde do IS.

0 0
možnosti
Foto

Ty ženy si neuvědomují, že každý totalitní řád, který omezuje svobodu, jim nakonec vezme jejich muže i děti, které nažene do svých válek.

2 0
možnosti
JK

Vzpomínám na dceru jedné mé známé. Kdysi prohlásila, že nechce žít jako máma. Do 16 v práci a pak doma vaří, pere, uklízí...., takže na ní nemá čas a už vůbec ne na sebe. Nejspíš takových dcer, které vyrostly v rodinách tohoto typu, bude hodně. Takže se nedivím, když dnes mají příležitost žít pohodlněji (podle nich), tak po ní sáhnou, ovšem nedohlédnou na odvrácenou stranu takto pohodlného života.

1 0
možnosti
JK

Je to tak. Pohodlný život nakonec naplnění a smysl nepřináší. Asi je důležitá moudrost, že si člověk víc cení toho, o co se nějak zaslouží.

0 0
možnosti
EH

Něco na té touze po řádu bude. Je plno žen, které se nechají mlátit, pak seberou vůli (nebo je dokopou blízcí) k opuštění násilníka, aby si posléze našly stejný model.

Takže mírnější forma - manžel, který rozhoduje - bude ještě lákavější.

Ale jak jste psal, netýká se to jenom jednoho pohlaví. Po vedení touží i muži, hlavně ti méně inteligentní chtějí, ať se o ně někdo postará.

2 0
možnosti
JK

Je to tak, jak píšete. Děkuji vám za příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

V novinkách, odkud čerpá zdroj, citují Scotta Atrana. Tomu lze věřit, protože tento sociolog a antropolog se touto otázkou zabývá už skoro 10 let a vyzpovídal desítky ex členů islámského států anebo deradikalizovaných muslimů v EU. Do islámského státu ale, a to se zapomíná říct, z žen, většinou prchají už muslimky, nikoli nemuslimky. Mladé muslimky. Jedná se většinou o lidi, co se cítí být víc na okraji společnosti, víc ostrakizovaní. Tato ostrakizace plyna jednak z horšího sociálního postavení a jednak ze zhoršené situace muslimů po útocích 9/11, kdy začali být muslimové v západě vnímáni jako nebezpeční, nežádoucí atp. Dříve George Bush citoval z jejich koránu, pak některé z nich označil jako teroristy a lidi se jich začali bát. Také G.W. Bush rozpoutal svou nekončící válku v Afgánistánu a Iráku. A toho využívají ideologové islámského státu a někteří architekti protizápadně laděného islámského hnutí. Říkají, vidíte, jak vás ti zkažení neřestní zápaďané utiskují a jak hubí u nás vaše bratry, pravé, jediné věřící muslimy. Pojďte nám na pomoc v tom našem křižáckém boji proti zkaženému neřestnému západu. Holky, i kluci, u nás máte dveře otevřený! Bude to u nás supr, spolu ty křižáky zápaďácký porazíme. Času máme dost a tu jejich Evropu dobudeme., Dobudeme i ten jejich Řím!!! Vítězná bitva bude nedaleko městečka Dabiq. A když jsou Evropané dostatečně blbí, tak jim na to skočí a odjedou tam. Atran i ostatní si všímají, že členové IS jsou schopni to do člověka přes sociální sítě hustit desítk, i stovky hodin, až jim tam nakonec ti lidi fakt odjedou. Protože jim rupne v bedně. Nemůžete chtít po 18 leté pubertální žábě, aby měla v pořádku mozek, protože s ní zmítají hormony. Prostě se zabouchne do pěknýho borce a odjede s ním z Belgie do IS. A tam zjistí, že to bylo v Belgii lepší, ale už je pozdě.

3 0
možnosti
JK

Ta žena, o které jsem psal, měla třicet let, ale nevím, kdy se do toho muslima zabouchla. Jinak vám děkuji za výklad. Ukázala jste na spoustu zajímavých momentů, o kterých budu uvažovat. V mnohém máte jistě pravdu.

0 0
možnosti
AT

V článku je uvedený, kolik evropských žen se k tomuto kroku odhodlalo ....

Ptám se, jestli má při tomto počtu smysl věnovat popsanému jevu a jeho anállýzám větší pozornost než lehké pousmání.

0 0
možnosti
JK

Když položíte svou otázku takto, jistě nemá smysl se tím zabývat. Psal jsem ale spíš o obecném jevu strachu ze svobody.

1 0
možnosti
VP

Je zajímavá úvaha.

Co na to ženy?

1 0
možnosti
JK

To by mě také zajímalo. Zatím se neozvaly. Určitě jsem se jich dotkl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik