Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Být člověkem není věcí volby, byť se budu chovat jako zvíře, pořád budu člověk,stejné je to pochopitelně se všemi s fyzickými znaky, které nemohu ovlivnit. A to je svinstvo, někomu něco takového mít za zlé. S tím, co člověk může ovlivnit , je to jiné, i když se mnohé mění velmi těžko. Podstatné je, myslím, co kdo dělá, a ne kým je. Náboženství je toho příkladem. Mohu být dobrým člověkem jako muslim a zmetkem jako křesťan, stejně jako opačně. Někdy to však působí poněkud podivně. Pan Kindl by možná chtěl být hodným nacistou, ale nejsem si úplně jistý, jestli je to možné, stejně tak jako být dobrým člověkem a vrahem nebo lupičem. Nacističtí pohlaváři byli dost možná dobrými otci a manželi, ale byli dobrými lidmi?

1 0
možnosti
JK

To je právě ono, že nelze být dobrým člověkem a vrahem zároveň. Jeden takto zlý skutek maže všechny ty dobré. Poukazoval jsem na to, že si člověk většinou nedokáže odmyslet, co na druhém vidí nebo o něm ví, když o něm vynáší soudy. Jen v některých specifických případech umí všechno ostatní odhodit a třeba pomůže druhému jen proto, že je to zkrátka člověk v nouzi. Pokud jde o pana Kindla, tak si myslím, že ve více případech má popletené hodnoty a termíny.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím ale s tím, že žádný křesťan ani ateista nemá právo házet například všechny muslimy do jednoho pytle a stejně tak nacisty nemá právo házet do jednoho pytle. RvRv

0 1
možnosti
JK

Házet lidi podle nějakého znaku do jednoho pytle je vždycky marná cesta. Můžete sice, ale pak musíte předpokládat, že někdo zase hodí do jednoho pytle vás s jinými, s kterými vám nebude po chuti být v jednom pytli.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik