Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P81e39t73r 34B30u88r94i60a39n

11. 10. 2021 16:17

"Sociální spravedlnost", tak jak ji překroutili a vnímají levičáci, je naopak absurdní společenská nespravedlnost.

5 0
možnosti
JK

Psal jsem o soc-dem myšlenkách o sociální spravedlnosti jako protiváze k myšlenkám konzervativním, a nikoli o levičácky překroucené sociální spravedlnosti. Představy socanů jsou sice nerealizovatelné, ale slouží jako korektiv představám konzervativním.

0 0
možnosti
PP

Z mého pohledu je momentální situace jasná. Vyhrál ten, kdo bude schopen složit parlamentní většinu. A to v tomto případě je koalice Spolu a Pirstan. Mně to sice netěší, ale jako bytostnému demokratovi mi nezbývá než pogratulovat vítězi. (Je-li ovšem ve stávající ekonomické situaci k čemu).

Mohl bych se sice chlácholit myšlenkou, že by se teoreticky mohlo hnutí ANO podařit během povolebního vyjednávání vítěznou pětku naleptat, ale to by bylo lhaní si do vlastní kapsy. Strany pětky se momentálně vezou na vítězné vlně (snad kromě pirátů, ale ty nikdo teď vlastně k ničemu nepotřebuje) a neumím si představit, že by teď riskovali důvěru svých voličů.

Nezbývá mi než doufat, že až opadnou emoce a utichne triumfální pokřik, si budoucí premiér Fiala a jeho souputníci uvědomí, že jako vláda tu budou nejen pro své voliče (což je 28,2% ze všech oprávněných voličů), ale pro všechny občany této země.

Trochu mně děsí skutečnost, že z parlamentu spolu s ČSSD v podstatě vymizela síla, která by mohla prosazovat sociální témata a trochu korigovat a vyvažovat strany, které si říkají konzervativní. Ty budou jako utržené ze řetězu a to nevěstí nic dobrého pro sociální smír a vůbec pro spojení rozdělené společnosti. Což v situaci, která se na nás valí zvenčí nezbytně potřebujeme. Obávám se že hnutí ANO na takovou úlohu není připravené. Jedině snad bez Babiše. S ním na každý návrh ať už dobrý, či jiný uslyší ne, protože Babiš.

Jisté je, že nemnohým bude lépe. Jak bude ostatním, to se ukáže.

3 1
možnosti
JL

Ve sněmovně budou sedět tři strany se sociálním programem, kterého se nemohou vzdát, pokud nechtějí vypadat jako totální podvodníci.

0 0
možnosti
Foto

P51e31t69r 25B32u34r71i56a84n

11. 10. 2021 15:21

Souhlasím s Vámi. Já se teď jen neumím zbavit dojmu, že Babiš včera do Lán nejel jen tak na pokec po volbách. Že možná ani tak nejel za prezidentem.

7 0
možnosti
JK

Ta jeho cesta do Lán byla každopádně podezřelá, když navíc sám deklaroval, že nejde o povolební vyjednávání.

5 0
možnosti
VB

Odstupující rakous. kancléř je podezřelý, že si nechal vypracovat průzkumy voličs. preferencí na své přání, tak, aby dopadly v jeho prospěch, je tak mě napadá, jak je tomu s průzkumy před volbami u nás, někdy se lišily. Pokud se značná část českých voličů rozhodla udělat vše pro to, aby musel z vlády odejít p. Babiš, mnozí volili ve prospěch toho, kdo se momentálně jevil jako nejslibnější, i když by jinak část voličů volila jiný subjekt, což mohlo poškodit některé politic. strany. Nicméně já osobně doufám, že dvě koalice vytrvají svorně proti klientelistic. poměrům ve vládě, a to i navzdory panu prezidentovi.

2 0
možnosti
JK

V to, co píšete v závěru, doufám také. Jinak naštěstí dostatečný počet voličů pochopil, že už bylo dost Babiše a komunistů.

2 0
možnosti
PK

Tak velmi rychlé.....můj hlas Trikoloře propadl, těší mě, že stejně propadli i piráti a přál bych si, aby AB odstoupil a šel šéfovat svému rozsáhlému majetku a tak uvolnil manévrovací schopnosti pro ANO.

A prezident, rodina by ho měla přesvědčit k odchodu a odpočinku na jeho oblíbeném místě, škoda, že to tam nahoře někdo takto nedovede zmenežovat:-):-):-)

2 0
možnosti
JK

Podle mého bylo jasné, že Trikolora propadne, nicméně vaši volbu nezpochybňuji. Nevím, jestli Babiš vydrží v opozici. S tím prezidentem máte pravdu. Těžko říct, co mu přesně je a jestli se z toho může nějak výrazněji zotavit.

1 0
možnosti
Foto

To je teda objev. Všechny volby dopadnou, jak musely. Lidé mají rádi změny, protože ve své nekonečné bláhovosti doufají, že přinesou zlepšení.

1 0
možnosti
JK

Vyjadřujete se jen k titulku, což je nesmysl.

1 0
možnosti
JS

Pokud byste to napsal před volbami, tak bych si toho i vážil. Po volbách je to plané žvanění.

1 2
možnosti
JK

Podle mě jen planě žvaníte. O konci diumvirátu Zeman - Babiš jsem psal téměř před dvěma roky, a proč bych měl před volbami predikovat, jak dopadnou. Volby tady hodnotí mnozí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik