Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co napsat. Snad ještě jednou: Karma

1 0
možnosti
Foto

Mimo jiné jste popsal výchozí situaci pro následující rok. Karma.

1 0
možnosti

Děkuji. Výchozí situace pro následující rok - no uvidíme.

0 0
možnosti
Foto

Víte, Čapek byl i vlastenec. Těžko říci, jak by reagoval na multikulturní Evropu bez hranic. Jak by reagoval pamětník Mnichova na omlouvací tendence sudeťákům a jestli by než Bílé Nemoci spíš nevzpomněl na Válku s mloky.

1 1
možnosti

Nemám nic proti vlastencům, tím jsem i já. Mám ale všechno proti určitým typům vlastenců, kteří "vlastenectvím" halí svou touhu po moci. A máte pravdu, že je těžké říct, jak by Čapek reagoval na dnešní svět. Nicméně v roce 1934 napsal: "Buď půjde Evropa do nové války, do série katastrof; žádná válka nedá konečné hranice, a každý politický nebo hospodářský nacionalism se bude vždycky srážet s nacionalismy jiných státních značek.

Nebo – ta možnost není dosud vyvrácena – Evropa se rozhodne pro tu druhou cestu. Jsou-li to hranice, co stojí v cestě míru mezi národy, dobrá, učiňme je méně hranicemi. Je-li to, co nás dělí, hospodářský a politický nacionalism, zkusme spravovat svět mezinárodním hospodářstvím a světovou politikou."

0 0
možnosti

S nástupem věku se u mne ukořenil bonmot - Nic nového nelze objevit, stačí se pouze obeznámit! Zejména ty společenské jevy se stále točí v kruhu. Na straně jedné mravní a nepodléhající osobnosti, TGM - Čapek. Vždy se objeví nějaký novodobý režim, který v zájmu Vyššího dobra je upozadí a smete. Tedy i dnes, máme novodobé Vlastence, kteří opět sadí své Duby a dokonce kříží Krtky s Pandou! ...

Další, vidí základ Státnosti v budování Hnízd, osázenými čápy. Libuje si i směšno strana, která ve stádě upřednostňuje vůdce - Klokana rudého! Pak chovatele i podporují ! Ta Krakatoa vybuchuje neustále a zamořuje nás. Kufřík MUDr. Galéna je skutečně potřebný! Minimálně by to chtělo - Ophthalmo-Septonex, mast na oči + Pharmaton Geriavit - na povzbuzení duševní činnosti ! (Užívat denně + číst Čapka) ... :-)

2 0
možnosti

Děkuji. Máte dobré postřehy, jako už tradičně. Jak jste psal o tom budování Hnízd jako základu státnosti, napadlo mě, že Ludvík XIV. prý říkal, že stát je on, zatímco náš Andrej I. v podstatě říká, že stát je jeho firma.

2 0
možnosti
Foto

No já dávám karmu, ale ode mě se to asi moc počítat nebude, neb patřím mezi ty kavárníky a havloidy a sluníčkáře a já nevím čím vším nás zemanovci častují. Ale opravdu to vypadá, jako kdyby Krakatoa po svém vzpomněla výročí úmrtí českého velikana. Ale možná nám to vysvětlí "záhadolog" bloger Čermák.;-):-)

5 0
možnosti

Proč by se vaše karma nepočítala? Asi bych se na vysvětlení od Čermáka nespoléhal. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Anak znamená dítě. Dcera by bylo Anak Perempuan a syn Anak Laki Laki

1 0
možnosti
Foto

No, a protože sopka je rodu ženského, tak je to dcera ;-D

1 0
možnosti
Foto

R^máte pravdu souhlas a karama

s těmi erupcemi a výročím úmrtí je to skutečně pozoruhodná souvislost

3 0
možnosti

Pozoruhodné to je, ale podle mého náhodné. Nicméně jsem tu souvislost použil pro napsání článku. Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik