Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já s vámi, na rozdíl od vás ve vztahu k mémučlánkuhttp://turnerjiri.blog.idnes.cz/c/490519/nemen-kone-uprostred-proudu.html

souhlasím a nevnímám v tom rozpor.Respektive nevnímám rozpor mezi tí, co píšete, a co si myslím. Možná jerozpor mezi tím, co jsem napsal já, a co jste napsal vy, ale ten může býtzpůsoben tím, že jsem neuměle vysvětloval, oč mi šlo. Oč mi tedy šlo? O to, že někdolacino zneužívá emocí lidí ohledně obavy ze "ztráty země",přičemž úplně stejný, do jisté míry iracionální strach můžeme mít, kdyžpůjdeme na houby do lesa, který je jiného státu.

Tedy nesrovnávám tyto "strachy"v rovině faktické, ale emocionální.

Pochopitelně vím, že je jedno, jestli jeŠkodovka majetkem akcionářů českých nebo roztroušených po celém světě. Stejnětak vím (nebo jsem zcela přesvědčen), že tisíce cizinců u nás neohrožují naševlastnictví země, a to ani tehdy, když nám budou nepříjemní a zvýšíbezpečnostní rizika. Takový stav má zpřísnit azylovou politiku a jinápreventivní opatření, ne hledat v každém cizinci potenciálního nepřítelea kořistníka.

Možná matu v závěru svého článku tím, ženarážím na ostudné privatizace, ale i u nich je v zásadě jedno jestliproběhly směrem k cizincům nebo našincům, důležité je jak dopadly, a mluvím ohrdosti, jež je u některých z nás jednou zasažena a podruhé ne, pro mězcela iracionálně.

V úplném závěru poukazuji na to, že pokudby nás vskutku omezoval a diskriminoval vliv cizí kultury, tak je třeba se tomubránit. Bránit se zákonnými prostředky, ne populistickým žvaněním.

1 0
možnosti
JK

Teď vám rozumím. Vlastně jsem vám nejspíš rozuměl hned a slovo nesouhlas bylo nepřiměřené. Ale uznejte, že jsem se od vašeho textu hezky odpíchl ke svému. ;-) Velmi zajímavý rozhovor mimo jiné na téma řešení uprchlické krize byl s historikem Vlastimilem Vondruškou na serveru Novinky.cz. Jeho vývody určitě stojí za zamyšlení.

0 0
možnosti
Foto

J41a91k65u84b 67R16o76t44h

10. 1. 2016 12:36

Správně. Co se doma vydělá, má se doma utratit nebo vrátit státu. Už holt nepojedu na vánice do Solnohrádu a nebudu tam utrácet můj zisk z ČR. Už nepojedu s německou CK k teplému moři, abych si nahřál kosti, pojedu na Mácháč. A už nepojedu do Norimberku, abych si tam koupil motorku, koupím českou Jáwwwwu. Jo, a taky prodám malý podíl na jednom burgundském vinohradu. Přeci nebudu pít víno z vyvezeného a investovaného zisku. Fuj.

Zjednodušuji, viďte? Vím. To je jen důsledek hromady pindů o přesunu zisku jinam. V poslední době se s tím roztrhl pytel.

Mimochodem, tito pindalové by si to měli ujasnit. Jednou říkají, že celá naše země je už rozprodaná a nepatří nám, jindy, že se furt tak nějak rozprodává. ;-D

5 1
možnosti
JK

Ale propána, jeďte si k moři s kým chcete a ty další věci kupujte také podle libosti. Proti tomu ani o tom jsem snad ani nepsal. Mám pocit, že jsem se pouze pokusil vyjasnit, jak je to s tím, že naše země vlivem prodeje majetku cizím podnikatelům už není naše.

0 0
možnosti
Foto

Minulé vedení KSČ těžko může odpovídat za to, že Váš režim zničil státní finance a zdevastoval hospodářství, pane Kvapile.

1 2
možnosti
JK

To, že za komunistů byly v pořádku státní finance, je jen iluze, neboť naše měna byly pouhé papírky a ekonomika byla naprosto neefektivní. Zdevastované hospodářství je pouhý expresivní bezobsažný výraz, musel byste uvést, co tím konkrétně myslíte, pane Macku.

3 0
možnosti
Foto

Pane Kvapile zdravím a jen k tomu drobná poznámka, nebo dvě, nebo tři;-D

Kéž by prezident Zeman opravdu ve všech situacích ještě dlouho hlásal, že tahle země je naše... víme, že nebezpečí bývává plíživé a na začátku často plné radostných objetí a stisků...

Kolonizace asijských a afrických zemí západem je skutečně nezanedbatelný problém.... asi se podepsala možná kladně na nějakém rozvoji ekonomickém,těch zemí, neposuzuji vehemnetně, nevím, ale pravdou je, že pro ně zbylo málo časového prostoru se postavit na skutečně vlastní nohy politického směru a jasných pravidel...myslím si

a třetí drobnost - máte u mě v blogu dnes drobný vzkaz..máte-li chuť.

( stačí jen to video...které je mou odpovědí... a je jasné, že zatažení těch pravých koní do jakýchsi podivných bitev - lidi pochopili )

1 1
možnosti
JK

Co způsobila kolonizace, její dopady jsem nerozebíral. Uvedl jsem ji jen jako zřetelný příklad vývozu kapitálu.

Ke třetí poznámce - podívám se.

K první - já nijak neobhajuji Zemana, ani to, co říká. Jenže to, co řekl o naší zemi, je z jeho úst víc slyšet, než když to dlouho před ním říkali jiní.

2 0
možnosti
Foto

Tak tak. Když dostal fabriku (v privatizaci) našinec, často to dopadlo jako s nebohou Poldinkou. Ještě štěstí, že Škodovku nezprivatizoval nějaký Kožený nebo Krejčíř. Mám dojem, že velké podniky, které fungují, nejsou vesměs v rukou českých vlastníků. Je-li tomu naopak, prosím o příklad.

Důvod je prostý. Schopnost úspěšně řídit podnik nás minulý režim dokonale odnaučil.

R^

3 0
možnosti
JK

Já jsem to samozřejmě hodně zjednodušil, ale s tou poslední větou naprostý souhlas.

2 0
možnosti
JK

Po "a" přichází myslím "b". To máte na zřeteli. Mám za to, že už bylo řečeno vše potřebné, aspoň pro tento text.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik