Tradiční rodina Václava Klause mladšího

Může Klaus mladší podporovat tradiční rodinu, když je sám dvakrát rozvedený? Evidentně může, když to dělá. Je to pokrytecké? Bezesporu je. Vadí pokrytectví lidem? Některým zjevně ne. Pro ně je tradiční rodina otec, matka a děti.

Tradiční rodinou je v našich končinách míněna nepochybně tradiční křesťanská rodina, kdy si manželé slíbili před knězem a před oltářem věrnost, sdílení dobrého i zlého…, dokud je smrt nerozdělí. Problémem je, že téměř nikdo v takové rodině nežije. Pak se ale nabízí otázka, co všechno do „tradiční rodiny“ Klaus mladší započítává? Jestli třeba dva tři rozvody nevadí, aby se stále mohlo hovořit o tradiční rodině?

A co takhle: rodinu tvoří manželé, kteří jsou každý dvakrát rozvedení, přivedli si s sebou po dvou dětech, jež mají však vždy rozdílné matky, respektive otce, spolu pak mají jedno dítě, takže ani dvě děti v takové rodině nemají shodné oba rodiče, přitom manželka má milence a manžel milenku. Jde stále ještě o tradiční rodinu? Podle Klause mladšího zřejmě ano. Základní předpoklad – muž (otec), žena (matka) a děti – je splněn. A spadá v podání syna bývalého prezidenta do pojmu tradiční rodina také promiskuitní soužití za předpokladu, že spolu souloží pouze muži a ženy?

Věc je celkem jasná. Václav Klaus mladší se nejspíš chtěl vymezit proti homosexuálním rodinám, jelikož se nejedná o soužití muže a ženy a z takového svazku nemohou vzejít děti. Jenomže takto řečeno, to nezní tak vznešeně asi sexy, jako podpora tradičních rodin. Avšak proč by se Klaus mladší měl vymezovat vůči homosexuálním manželstvím? Třeba proto, že nejsou normální ani tradiční?

No tedy, pokud to Václav Klaus myslí takto, pak svým postojem otvírá Pandořinu skříňku, a může zlo z ní pustit i na sebe. Co když se najde skupina lidí, která založí stranu, jež bude hlásat, že není normální, má-li člověk například různě deformované údy, obličej, či je jinak postižený a že takoví lidé by měli být buď omezeni na právech, případně rovnou jaksi odstraněni ze společnosti?

Že by se to nemohlo stát? Ale to víte, že se to může stát. Nebylo by to v dějinách poprvé. Říkám si – ty vole, to víš, že se to může stát. Přitom mě napadá, co to vlastně za stranu Václav Klaus mladší zakládá? Nejsem první, kdo si všiml jisté souvztažnosti názvu strany Trikolóra se jménem Vlajka nacionalistického a fašistického hnutí, které začalo roku 1930 vyvíjet v tehdejším Československu svou činnost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Kvapil | pátek 14.6.2019 14:08 | karma článku: 20,39 | přečteno: 1176x