Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Pan učitel Báryn nás učil způsobem "otázky a odpovědi".

Například: víte, děti, proč se Velká říjnová revoluce nestala v USA?

Protože se tam lidé mají líp, než v Rusku.

Nutno dodat, že jsem chodila na základku v letech 1949 - 1957.

Taková nebezpečná moudra mají dodnes platnost.

2 0
možnosti
JK

A jak dlouho ten kantor učil? Jinak před ním smekám - to bylo pro něj velice nebezpečné. Ne jako teď, když tady kdekdo plácá nesmysly a zároveň brečí jak stará kuna ;-), že mu omezují svobodu slova.

1 0
možnosti
Foto

je to pravda, děti mohou vědět a stačí pár mocných a je to špatné a válka najednou je. Jenže se vážně domnívám a docela bych polemizovala... málo se soustředíme na novodobé dějiny, na dvacáté století... to se prostě nestihne skoro nikdy probrat. V pátek jsem seděla s bývalými studenty kousek od místa oslav, povídali jsem si k tématu. Studentka z Německa potvrdila - historie všech těch starých válek,starý Řím... probere se... ale opravdu Němci vykládají dětem hlavně dvacáté století. Je to jedna z mých v hlavě nejotevřenějších žákyň, znalá, vzdělaná a řekne... jsem z přístupu Němců k válkám 20.století nadšená.

2 0
možnosti
JK

Řekl bych, že se mnozí naši učitelé výkladu našich moderních dějin i vyhýbají. Do jisté míry je chápu. Stačí se kouknout tady na blog, jak si různí lidé rozličně vykládají události 20. století. Němci měli po 2. WW výhodu, aspoň ti v západní části, že u nich Američané udělali poměrně důslednou denacifikaci.

2 0
možnosti
Foto

R^

Oslavy nechal bych úředně zakázat,

ještě než jsem si „tisíc znaků“ přečet,

a zeleným mozkům hned ráno nakázat,

do kouta modlit se a na hrachu klečet.

2 0
možnosti
JK

Z vás ty rýmy tedy padají. Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik