Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ať je ten čin jakkoli tragický, je naprosto zřejmé, že to poslední, co mohli odpůrci setrvání Británie v EU potřebovat, je vražda mladé ženy, matky a poslankyně britského parlamentu, která byla naopak příznivkyní setrvání Británie v EU. To je prostě fakt. A nemá smysl si nalhávat, že politici, kteří podporují setrvání Británie v EU, nepovažují tuto vraždu za "vymodlený zázrak" v poslední chvíli. Takže v zásadě existují jen dvě možnosti: buď ten čin spáchal vyšinutý jedinec, který vůbec nebyl schopen domyslet důsledky svého činu, protože svému "táboru" to tímto činem fatálně "pohnojil", a nebo šlo o skutečnou politickou vraždu s cílem "vyrobit" ideální oběť a hrdinku, s kterou budou lidé nejen sympatizovat, ale podle ní se také rozhodovat. Zní to hrozně, ale známe nespočet příkladů z dávné i nedávné historie, kde názorně vidíme, že mocným tohoto světa často na nějakém tom životě nezáleží. A není žádný důvod se domnívat, že v současnosti je tomu jinak. Nedělám si pochopitelně iluze o politicích z obou "táborů" – budou se navzájem trumfovat v srdceryvnějším vyjádření soustrasti, faktem je, že jednomu z táborů nyní chybí nesmírně důležitá "světice".

Ani trochu se nedivím spekulacím o tzv. "falešné vlajce". Nyní se totiž Britové budou rozhodovat nejen o odchodu nebo setrvání v EU, ale také mezi odmítnutím nebo schválením vraždy mladé političky. A to už žádná spekulace není.

0 0
možnosti
JK

Než jsem to napsal, samozřejmě jsem o té vraždě přemýšlel z různých úhlů a napadlo mě všechno to, co jste popsal. Politické vraždy se jistě páchají a budou páchat. Přesto si myslím, že my o tom nemáme právo veřejně spekulovat, nebo jen vyjadřovat své dojmy o příčinách oné vraždy. Ač se některé souvislosti jeví jako nanejvýš pravděpodobné, stále to budou jen dohady, dokud se mimo jakoukoli pochybnost neobjasní, proč to ten člověk udělal.

0 0
možnosti
JR

J78a48r58a 31R91a54n72k

17. 6. 2016 4:07

Karmu uz zde honi prvni trapni konspiratori, diky, ze jste se zdrzel hloupych dohadu.

http://www.bbc.com/news/uk-england-36550304

2 0
možnosti
JK

To bych přece neudělal, abych publikoval nějaké své dohady, když se v tom samém textu ohrazuji vůči spekulacím.

0 0
možnosti
Foto

Možná odpověď na poslední větu - prostě se někteří chtějí udělat zajímavými, že jsou informovaní, případně si potřebují zvýšit svoje ego. Vždy však docela nechutné jednání.

3 0
možnosti
JK

Také si myslím. Děkuji za reakci.

0 0
možnosti
Foto

Smutná událost, která patrně nemá žádný podtext spiknutí (právě jsem dočetl aktualizovanou zprávu), ale spáchal ji duševně nemocný člověk, který si tím asi řešil nějakou osobní antipatii.

Vnímat problémy našich sousedů je jistě dobré, ale je na ně, myslím, třeba nahlížet jaksi komplexně. Někdy mám pocit, že řešíme něco, o čem v příslušné zemi většina lidí ani neví nebo se tím vůbec nezabývá.

2 0
možnosti
JK

To je právě ono. Lidé, kteří tak činí, to vysvětlují tím, že mají obavy o budoucnost naší země a že je třeba předcházet ohrožením a katastrofám. Přitom si většinou podle mého přihřívají jen polívčičky vlastních emocí a spádů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik