Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Co to je "otčenáš" ? Ta modlitba začíná slovy "Otče náš". A pokračování věty není nějakým servilním pochlebováním ale upřímným přáním. Kdyby bylo Ježíšovo jméno mezi lidmi svaté, kralovala zde jeho spravedlnost a děla jeho vůle, bylo by zde méně kriminality, konfliktů a nešťastných životů. Ale Bůh respektuje svobodnou vůli člověka a čeká až ho o to požádá, i když jeho "je království, moc i sláva na věky". Čeká, do určité doby, aby každý mohl říci "odpusť mi mé viny, jako jsem odpustil já". A o chléb vezdejší prosíme dnes, protože víme, že sami svůj život nemůžeme zabezpečit ani naplánovat.

1 1
možnosti
JK

Buďte pozdraven a velice vám děkuji za příspěvek. Upřímně jsem se divil, že se ještě nikdo kriticky neozval na mé rouhačské "znaky". Jste teprve první a máte v mnohém samozřejmě pravdu. Akorát bych řekl, že je otázka, zda by bylo méně kriminality, konfliktů a nešťastných životů? Ale možná ano. Něco se vás ale zeptám. Pochopil jste, že je to celé vlastně vtip, čili nadsázka? Doufám, že ano. Otčenáš, jako název modlitby, se píše dohromady. V textu ale mělo být pochopitelně Otče náš... a už jsem to opravil. :-);-)

1 0
možnosti
Foto

;-) Tak nevím pane Kvapile 8-o

Viz. Váš předposlední článek:

,,Apokalyptici a panikáři, spojte se! Nebo jděte do pryč!",

versus závěr tohoto:

,,Potopa, kterou to chtěl otec napravit, nevyšla, tak holt musí přijít nějaká nová zkáza."

Jinak nic ve zlém prosím. Zdravím A PĚKNÝ VÍKEND PŘEJIR^ J.A.J.

2 0
možnosti
JK

Ale to snad ne, že byste zrovna vy nepochopil, jak jsem to s tou novou zkázou myslel právě v souvislosti s předchozím článkem. Tyhle znaky byly především s ohledem na "Apokalyptiky a panikáře" napsány zcela záměrně takto a se zvoleným vyústěním. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik