Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stejně jako Adolf Born byl i Zdeněk Mézl velmi osobitý a nezaměnitelný umělec. Nevidím důvod vnímat odchod osmdesátiletých mužů jako ztrátu, ve svých dílech tu budou stále. :-)

0 0
možnosti
JK

Samozřejmě se dalo očekávat , že v dohledné době umřou. Nicméně Mézla jsem poznal osobně a silně na mě zapůsobil, má dcera s ním byla v častém kontaktu, rád bych se s ním ještě setkal a už to nestihnu. U Adolfa Borna se na to dívám víceméně stejně jako vy, ale Mézl mi vážně chybí, i když vím, že byl starý. V jeho případě jde z mé strany o emocionální záležitost, takže racionální argumenty příliš neúčinkují. :-)

0 0
možnosti
Foto

Odcházejí...znala jsem Zdenka Mézla i Adolfa Borna zásluhou mého táty...zůstane po nich velká stopa.

1 0
možnosti
JK

Jejich dílo přetrvá. Znala jste je nějak víc?

0 0
možnosti
JR

J43a18r43a 49R84a55n64k

25. 5. 2016 19:20

Karma, sice hledam diky Vam az dnes na googlu, takze dik R^

1 0
možnosti
JK

A našla jste ho? Jako grafik a dřevorytec byl opravdu vynikající a jako člověk velmi svérázný a originální.

1 0
možnosti
Foto

Jaroslave... byl skvělý.... víte, myslíte, že je opravdu mezi lidmi běžně hodně známý? Jsem ráda, že o něm píšete, vím to chvíli... Jeho dřevoryty jsou krásné, jeho ex libris...nic mi tak na výstavě na Kozlu? nezůstalo v paměti tak jako on... jeho ilustrace - dřevoryty mám strašně ráda.... prostě to je taková změť fantazie a všeho možného i pikantního a prostě nádhera...

tak mi to teda bolí, řeknu Vám....

díky za článek... a že jste ho znal osobně? se máte.....už ticho

3 0
možnosti
JK

Znal jsem ho zásluhou mé dcery, která jako kurátorka sbírek ex libris a grafiky 19. a 20. století v Národním muzeu s ním byla v častém styku. No a jednou mě s manželkou k němu do Modřan vzala. Jinak nebyl určitě tak známý jako Adolf Born, neboť do dřevěných destiček nevyřezal žádného Macha ani žádnou Šebestovou a na to, kdo je autorem ilustrací v knihách se tolik lidí nekouká. Ale to je jedno. Například sem do diskuze už přispěl syn autora knihy "Hon na čarodějnice", kterou Mézl ilustroval, což mě velice těší.

2 0
možnosti
Foto

Vynikajícího dřevorytce Zdeňka Mézla mám v dobré paměti, protože ilustroval mému otci - univ. profesorovi Bedřichu Šindelářovi, DrSc. (1917-1996), jeho knihu "Hon na čarodějnice", která vyšla v roce 1986.

2 0
možnosti
JK

Ano, o té knize vím. Mám ji a je pěkná. Teď jsem ji vytáhl z knihovny a mám ji před sebou. S Mézlovými ilustracemi tvoří krásný celek. Také byla vydána jako luxusní publikace. Jsem rád, že vás aspoň takto poznávám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik