Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

... pokud byste znal Korán, věděl byste, že je nezabili ti "bojovníci", ale Alláh - oni mají svědomí čisté, na stezce boží je dovoleno vše...

... jinak souhlas s příspěvkem dole, amatéři, zvlášť pokud je tvoří frustrovaná bezperspektivní individua neschopná prosadit se v normální společnosti, dokáží projevit úžasnou fantazii a kreativitu, když jde o zvrácenost... prostě chtějí ukázat: Hele, co už umíme... navíc tváří v tvář impotentnímu západu je to úplně bez rizika - tady se najdou lidé, kteří se budou strachovat, aby je to chudáčky netraumatizovalo a aby z toho neměli ošklivé sny...

... prostě dokud zlo dostává prostor, tak prostě roste - a my mu ten prostor dáváme a tváříme se jako velcí humanisté... takže je to vlastně naše dílo...

1 0
možnosti
JK

Co píšete v prvním odstavci je jenom jedním ze způsobů, jak očistit svědomí za páchané hrůzy. Každá ideologie má nějaké takové metody. Nevím jestli to je dostatečně zřetelné, ale těchto mých tisíc znaků mělo, myslím, tento moment v sobě implicitně obsaženo.

Nešel bych tak daleko, že bych to označil za naše dílo, ale je pravda, že zlu dáváme velký prostor.

0 0
možnosti

Není to tak jednoduché.Válečné zločiny páchaly, páchají, a budou páchat všechny armády.A nejen armády, asi si umíte představit, co umí "správně usměrněný" dav.

Někdy je to cílené, za účelem zastrašení a oslabení protivníka nebo vyčištění dobytého území.Jindy se jedná o zkratkovité jednání, které strhne další jedince.

Profesionální vojáci říkají, že náchylnější ke zvěrstvům jsou "amatéři", tj.odvedenci.Na ty více doléhá nepředstavitelný stres z boje, frustrace z případné špatně se vyvíjející situace, emoce ze vzpomínek na mrtvé kamarády, strach o vlastní život, alkohol, drogy.....Různé příšernosti nepáchali jen sadisté z Einsatzgruppen, ale i obyčejní tátové od rodin.A třeba "slušní" civilisté si v Polsku, na Ukrajině, v Pobaltí, vůči Židům také rádi přisolili.Nikdy nevíte, jak se zachová člověk pod tlakem, co v něm probudí bestii.A to i takový, u kterého byste nic podobného nepředpokládal....

2 0
možnosti
JK

To je pravda, co píšete, jenže tohle byl docela jiný případ, než zvěrstva páchaná armádami v boji či vůbec pod tlakem. Pod jakým tlakem byli teroristé IS, když spouštěli do kyseliny lidi, které před tím beztak věznili?

0 0
možnosti
Foto

Člověk je ve všem stejný člověku. A nad hlavou mu můžou lítat bozi prašt jako šlehni, jedno jaký. Už proto mi přijde mnohokráte na blogu stupidní doslova a do písmene - obhajovat cokoliv- že tohle tohle nehlásá a nebo že hlásá a tohle by se v tomhle náboženství nestalo. Třetí říše měla jaksi dokonce vysněného nějakého nového nejlepšího boha, titána ... A jak to bylo se dočteme v závěru Vašich řádek. Šílený chování obyčejných přízemních šílenců...

:-)R^

1 0
možnosti
Foto

chybí mi tam čárky... vim to;-Dhezký víkend,Jaroslave

0 0
možnosti
Foto

Když si vzpomenu na některé "libůstky" inkvizice, mohl bych k myšlence, co je to za náboženství... Představa, že podobné hrůzy jsou vyústěním náboženství nebo snad víry je hodně hloupá. Je to čin válkou zkažených a patrně již zoufalých lidí, které čeká brzká smrt nebo život psanců. Jak jste psal takové zrůdnosti jsou průvodním jevem končících válek.

2 0
možnosti
JK

Přesně tak, ale pro mnohé lidi u nás slouží coby důkaz zvrhlosti náboženství. Pokud tedy někdo nechápe islám jako ideologii založenou na této víře. Jako byl ideologií komunismus založený na víře v komunistickou ideu. ;-)

0 0
možnosti
JR

J36a50r64a 63R20a88n17k

21. 5. 2016 1:08

Prave proto mam silnou empatii pro Syrany, kteri pred Assadem utekli a sedi uz 4 roky v zachytnych taborech, pro vsechny ty divky, ktere byly uneseny Boko haram ze skol a ty, ktere byly oprimo ve skolach macetami zabity.....je toho hodne ve vice zemich. Vsem pomoci nemohu, ale aspon tem, kteri sem prijdou mohu malou financni castkou a hlavne svymi danemi pomoci.

2 0
možnosti
JK

Těm, kteří pomoci potřebují, se pomáhat má a rád slyším, že to děláte.

0 0
možnosti
Foto

,,Tisíc znaků na talíři (11) Daeš a kyselina"

Obávám se, že toto zvěrstvo je cílenou provokací k tomu, aby byla ještě větší zášt, ale i potencial. akce proti muslimům, a tak je ,,vybudit" k dalším akcím ve světě.

Triviálně- akce, reakce a katalyzátor:-/

1 0
možnosti
JK

Jasně, s tím se dá souhlasit, ale to vůbec neodporuje tomu, co jsem napsal.

2 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik