Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K51a96r96e12l 48C40a14c40h

26. 3. 2016 17:27

Tak jsem si vzpomněl na lekci z ML : Úloha osobnosti v dějinách. Jak se nám to v dnešní době hodí, že nám vtloukali do hlavy, že každé dějinné okolnosti si svou osobnost vždy vygenerují. Ano vygenerují, ale nikdy není předem jisté, zda to s ní půjde k lepšímu, nebo zda tzv. do kopru.

0 0
možnosti
JK

To, na co jste si vzpomněl a o čem píšete, samozřejmě pochází z ML a je to jakýsi postulát z kapitoly „Vztah osobnosti a mas v historii“, jak jsem si teď našel na internetu. Říká: „Lidové masy nemohou ničeho dosáhnout, nestojí-li v jejich čele jednotlivec mající autoritu a budící respekt. Žádný jednotlivec nemůže změnit dějiny, nestojí-li v čele mas. Jednotlivec nemůže masy uvádět do pohybu svými názory či teoriemi; masy jsou do pohybu uváděny jen svým postavením ve společnosti, které už nechtějí snášet, jen svými zájmy, které z toho vyplývají. Masy jsou schopny jednotlivce vynést do čela; není-li k dispozici, umí ho zrodit.“

Já jsem napsal: „Zahráváme si už dost dlouho a jestli s tím nepřestaneme, přijde nový führer. Tím se totiž nikdo nestane tak, že se za něj prohlásí. Führery plodí situace a okolnosti. Tak, jako před desítkami roků stvořily Josifa Stalina a Adolfa Hitlera, jako nedávno Usámu bin Ládina a jako se stal vůdcem ISIL samozvaný chalífa Abú Bakr al-Bagdádí,“

Můj názor má s uvedeným postulátem společné jen to, že pro zrod vůdce jsou potřebné určité podmínky, což je pravda bez ohledu na to, která filozofie to tvrdí. Také to není zcela původní poznatek ML. Jinak jsem to pojal z úplně opačné strany, a sice, že budoucí führer (to slovo jsem použil záměrně, aby bylo zřejmé, že mám na mysli totalitní vůdce) využije příhodné okolnosti k tomu, aby se etabloval.

0 0
možnosti
DH

D68a16v72i19d 14H78o23l58e19c

26. 3. 2016 16:30

Nedávno mi přistálo v poště video ve kterém se ptali novináři Turků co si myslí o evropanech.Většinou tvrdili že jsou to nevěřící zvířata protože neuznávají pravou víru a že se musejí zlikvidovat,nebo na ně poslat IS aby je podřezal.Pak jim dejte bezvízový styk.

0 0
možnosti
JK

Je jistě možné, že si nějací Turci myslí o Evropanech to, co jste napsal a co bylo ve videu, které vám přistálo v poště. Nicméně bych taková videa zase tolik nepřeceňoval a nestavěl bych na nich. Ale bezvízový styk bych Turkům nedal z mnohem závažnějších důvodů.

1 0
možnosti
JJ

J72i12ř49í 17J64o18n16á81š

26. 3. 2016 11:52

Když evropské špičky za půl roku nedokázaly vypotit nic jiného než omleté kecy a předposraně se plazit před muslimským Tureckem,můžete se divit,že se lidé chytnou prvního člověka,který jim v tom marastu ukáže cestu?Já se divit nebudu.A jestli uznám,že ta cesta je správná,budu se jí držet.Jsme přestrašení,nedivím se.Nemáme zbraně,nikdo nám je nedá.Přitom je to nejrychlejší cesta k odstranění strachu.Muslimové z nás mají srandu,já taky.Oni můžou všechno,my nic.A to jsme tu doma.Jenže jak dlouho bude trvat,než staré národy Evropy začnou emigrovat tam,kde bude trochu bezpečněji? Já se obávám,že Austrálie zažije nový exodus.Tam to mají alespoň v hlavě v pořádku.R^[>-]

3 0
možnosti
JK

Divit se tomu nemohu a ani nedivím. Souhlasím i s tím ostatním, co píšete. Jen bych byl, sám za sebe, opatrný v tom ohledu, kdo nám ukazuje cestu, Jestli je to řešení, nebo jen slepá cesta z bláta do louže.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik