Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud není slovo "závidí"myšleno ironicky (stejně jako "přeje") ztrácí poněkud smysl. Z vlastní zkušenosti vím, že světově (i evropsky) známí jsou málokteří Češi. Jsou to díky mediím spíše sportovci a umělci. Napadá mě v té souvislosti písnička Honzy Vyčítala Semtex. Tím jsme se proslavili. Politici jsou známí u mocností a jsou-li spojeni s nějakými zásadními změnami a událostmi. Napadá mě, kolik jsem schopen vyjmenovat bez přípravy hlav států evropských států (o okolním světě nemluvě).

Suma sumárum naše hlava států je světu ukradená, horší však je že už i mně.

0 0
možnosti
JK

Jsme relativně malá zem, a tak se musíme smířit s tím, že jen sem tam někdo vejde ve známost evropsky a ještě méně celosvětově a většinou je to jen na omezenou dobu. Pamatujete na pořad GEN, tedy Galerii elit národa autora Fera Feniče. A s ním se jednou bavil spisovatel Antonín Přidal o tom, jestli člen elity musí být také osobnost a potom, co je osobnost. Mluvil i fotbalistovi Tomáši Skuhravém, který byl tehdy hodně populární. No a Přidal říkal, že není osobností, ale populární osobou, Fenič nesouhlasil. Posuďte sám, kdo měl pravdu.

Pokud jde o Zemana, tak nejde ani tak o to, jestli je ukradený vám a mně, ale že my jsme ukradení jemu.

0 0
možnosti
JC

Pěkná a moudrá slova. R^

Napíše-li někdo veřejně někomu, koho v reálu nezná, že je lepší člověk, než ten, komu to napíše, tak ten (napsal jste to výstižně ve svém blogu) a autor chlubení, není ani trošku dobrým a ani moudrým člověkem.

Za celý článek karmaR^

0 0
možnosti
JK

On ten chlubílek třeba dobrým člověkem být může, ale moudrým ne. Konečně zásadou dobrých třeba mariášníků je, že nevykládají, jak dobře hrají mariáš, ba ani neprovokují ke hře. Takový dobrý karbaník se spíš jen ostýchavě zeptá, zda se může přidat a nechá si ještě vysvětlit, jak rozezná svrška od spodka. ;-)

0 0
možnosti
JK

Děkuji. Bál jsem se, jestli to dává ten smysl, co jsem chtěl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik