Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Není to jediný a první případ, kdy EU funguje poněkud zvláštně. Vezměte si záchranné valy ESM: Slovenský daňový poplatník si za nemalý úrok musel půjčit peníze od německé banky, aby od ní přes ESM odkoupil nesplatitelný uvěr Řecku, ze kterého německá banka léta ždímala tučné úroky, aby pak černého petra povinně prodala beze ztrát, a inkasovala dál pro změnu ze Slovenska. Celý dotační systém EU slouží pouze proto, aby se prodávaly pouze výrobky, které EU určí, a kupovali je i ti, kdo je nepotřebují. Pozvat agresivní imigranty a povinně je rozmístit po EU je prostě jen další krok téže akce.

2 0
možnosti
JK

Sice nevím, jestli se to dá srovnat takto do řady, ale jinak máte pravdu. Těch podivných rozhodnutí a metod je víc.

0 0
možnosti
JL

Vikingové jen tak nezkolabují. To jsou jen výkřiky politiků.

0 1
možnosti
JK

Nebyli Vikingové spíš Norové?

0 0
možnosti
JC

J28i44r18i 59C96e80e

3. 11. 2015 14:01

Chování Švédů mi připomíná chování sedláka, kterej si vlastní neopatrností zapálil stodolu a po sousedech chce, aby ze solidarity sami zapálili svůj vlastní majetek.

Za sociální experimenty a inženýrství nechť nesou odpovědnost ti politici, kteří je vymysleli a realizovali. Dále pak jejich voliči, kteří jim opakovaně k takové činnosti dali mandát.

Chtít po okolních státech, kde se politici chovají odpovědně a provádějí realistickou sociální politiku bez neomarxistických experimentů, nějakou spoluúčast na katastrofě, kterou si švédští politici a voliči způsobili, je projev naprostého zoufalství a ignorance.

Ignorance, která je vlastní všem neomarxistickým pošukům trpícím bludem, že dokáží spasit celý svět.

Je dost pravděpodobné, že se ve Švédsku bude opakovat Libanonský model ze 70. let. To znamená občanskou válku a teror přistěhovalců navyklých na určitý standard, na který došly peníze.

Každej mejdan jednou skončí a obávám se, že kocovina po švédských humanitárních orgiích bude strašná.

17 0
možnosti
JK

Je to tak a váš scénář budoucnosti může být celkem reálný.

2 0
možnosti
PN

P74e86t71r 21N92o72v90e25k

3. 11. 2015 13:50

jakmile migranti zcela obsadí Německo a Švédsko , začnou obsazovat i okolní země ....

9 0
možnosti
PJ

P57e22t30r 32J76a45n14í42k

3. 11. 2015 7:07

Děkuji, diskuze se nepřipouští, poplácejte se po zádech a vaše vize budoucnosti bude dále nabývat z tepla domovů od zářičů vašich počítačů,televizorů  a jiných vymožeností nebývale nabubřelé apokalyptické rozměry, rozumím Vám. Soucítím s Vámi :o)

Mejte krásný den, přátelé češi.

Apropo jako dobrovolník v českém týmu, který fungoval lépe než profi nadnárodní humanitární organizace jsem byl hrdý aspon na chvíli, že jsem Čech, bohužel jen do té doby než jsem přijel do tohoto zaprděného klimatu našeho skepticizmu masivně podporovaného a vytvářeného našimi populisty...[>-]

1 18
možnosti
JK

Vidíte, jak překrucujete, co jsem napsal? Diskutovat můžete po libosti. Jen jsem vám sdělil, že budu reagovat pouze na argumenty, které se týkají mého textu. No a teď jsem musel zareagovat na ten váš ublíženecký nesmysl ve vaší první větě.

Jedna otázka: Kdo vás nutil číst tento můj text a reagovat na něj? To je čistě vaše volba.

6 0
možnosti
Foto

K24a86r15e65l 40R42a71d54a

3. 11. 2015 3:14

Všichni ti sluníčkoví politici se musí svých fantazií a lží držet až do trpkého konce. S pomocí lží ovládali společnost a je jim jasné, že bez těchto lží z nich budou bezvýznamné nuly. To ve své nabubřelosti nechtějí připustit. Že alespoň někteří z nich budou jednou souzeni za kolaboraci s nepřítelem jejich  mozečky nepoberou.

6 0
možnosti
JH

J28o93s70e78f 69H69o70l71a63n

2. 11. 2015 19:57

Ještě jsem dnes na iDnes našel tento rozhovor televize CNN s americkou kongresmankou:

Na rozdíl od amerického vměšování je tedy, dle kongresmanky, ruská vojenská přítomnost z hlediska práva v pořádku, protože ruský kontingent do země přijel na základě pozvání právoplatného představitele syrského státu. Kongresmanka ostře odsoudila Obamovu administrativu a označila americkou misi v Sýrii za zcela kontraproduktivní a zcestnou. A to především z toho důvodu, že teroristické skupiny jako Al-Kaida, An-Nusra či Islámský stát jsou tvrdě proti-západně orientované, Spojené státy s nimi nebo jim podobnými již celá desetiletí bojují a nyní je zájmu čehosi v pozadí přímo či nepřímo podporují. Chtělo by se říci: "Je něco shnilého ve státě Americkém!" Evropská unie je již pouze cosi jako americká kolonie, minimálně z hlediska vrcholné politiky, takže mluvíme o dvou stranách jedné mince.

Doufejme, že tato pološílená politika dnešních USA a EU nebude mít pro náš kontinent fatální důsledky.

5 0
možnosti
JK

No nevím. Jisté je, že politika USA a EU je dost divná. Snad právě proto mě napadlo to srovnání s rokem 1937.

1 0
možnosti
JH

J60o98s21e42f 34H24o65l45a13n

2. 11. 2015 19:12

Vaše analýza možné budoucnosti je velmi realistická. Celé minulé období jsme byli ujišťováni, že vstupem do NATO a do EU budeme navždy zbaveni všech hrozeb ohledně naší bezpečnosti. A najednou je všechno jinak. Do Evropy proudí statisíce ekonomických  invazistů a možná také  tisícovky islámských teroristů a mi jenom čumíme a nevíme co s tím.

ČR se zatím drží a to hlavně kvůli tomu,  že dodržuje schválená pravidla EU. To musíme podporovat. Myslím, že diskutovat s lidmi jako je např. pan Janík a spol. je totéž jako diskutovat např. s Jehovisty. To nemá žádný smysl a je to ztráta času.

6 0
možnosti
JK

Ano, čumíme, bohužel. S tím panem Janíkem máta asi také pravdu. Akorát bych svůj text nenazval analýzou, byla to spíš úvaha. Na analýzu nemám dostatek relevantních informací.

1 0
možnosti
PK

P87e52t81r 39K21a92p66l87a80n

2. 11. 2015 14:05

Jsou arogantní a odmítají si přiznat, že jejich třeštění o mutikulturní společnosti byla  utopická fantazie, které se navzdory realitě odmítají vzdát. Mají pocit absolutní moci a věří, že předělají svět na svůj pašalík.

2 0
možnosti
JK

Nějak tak se mi to také jeví, respektive je to jedna z možností, i když bych rád věřil, že je to jinak.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik