Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Pane autore, muzete laskave p.t.ctenarstvu sdelit kdo si ten clanek u vas objednal?

0 0
možnosti
JK

To vám naštěstí mohu sdělit přesně. Byli to: Ing. Michal Lupač z Vokovic, Marie Studená z Tábora, Bedřich Marvel z Berouna, PhDr. Daniela Fiedlerová z Dejvic a Mgr. Jana Benešová, MBA. z Libně a na poslední chvíli se k nim přidal Luboš Krátký z Vysočan. Stačí?

0 0
možnosti
BH

... neviděl bych jako hlavní problém nějakou symboliku - smyslem těch folklorních tanečků je dostat se k majetku... jediná právní překážka pro jeho získání jsou Benešovy dekrety, na jejichž základě byl zkonfiskovaný... nějaké deklarace mají nulovou právní hodnotu, ale jakmile padnou Dekrety, v tu ránu se otevře prostor pro žaloby na "nezákonné" konfiskace, a právníci budou mít žně...

... mimochodem, není náhoda, že se v tom tak angažují právě lidovci - ti uměli vždycky účinně lobovat za vybrané restituenty, a přišli si při tom na své... viz třeba Cyril Svoboda, kterému stomilionový činžák v praze připadal jako přiměřená odměna za právní zastupování restituenta v jednom sporu...

0 0
možnosti
JK

O Benešových dekretech jsem psal v trojdílném textu a v článku je na něj odkaz. Tam naleznete různé pohledy na jejich problematiku, pro které je ale společné, že prolomení Benešových dekretů nepovažují za správné, respektive je to pouze českou věcí. Článek o sudetoněmecké symbolice jen problematiku dokresluje, respektive obohacuje o další pohled.

1 0
možnosti
LN

...pokud může být partnerem vlády něco jjako Hate Free...prč ne sudeťáci....??? že..??,

1 0
možnosti
JK

To je stejný případ. Česká vláda by se neměl oficiálně vybavovat ani se SL ani s Hate Free.

1 0
možnosti
MB

Já bych jako problematické viděl, kdyby SL používal symboly spojené s nacistickou minulostí. SdP ale užívala jiný znak i vlajku, župa Sudety měla tuším polcený/dělený štít s dvěma orlicemi a mříží...V tomhle bych opravdu nehledal nějakou "revizionistickou hodnotu".

1 0
možnosti
JK

Ten Weger to přece vysvětlil, v čem ta revizionistická hodnota spočívá a já s jeho pomocí ostatně také. Jinak s tou župou máte samozřejmě pravdu.

1 0
možnosti
JV

Vy mate fakt problemy RvRv!!!!

2 2
možnosti
JK

Na vašem místě bych byl rád, že vy takové problémy nemáte. Ty palce a vykřičníky mají být tři, když už jste zvolil větší počet než jeden. To je taková zásada. Víte? ;-)

1 0
možnosti

Neuměl bych to tak dobře napsat, natožpak faktograficky podložit. Klobouk dolů a díky! R^R^R^

1 0
možnosti
JK

Já děkuji vám. Však mi to dalo také hodně práce.

0 0
možnosti
JN

Omlouvám se, nečetl jsem váš referát celý, máte to dlouhé. Reaguji jen na nadpis. Kdysi v devadesátých letech projevil pan Neubauer zájem o návštěvu u českého předsedy vlády. Tehdekší předseda vlády mu vzkázal, že jednat spolu by měli lidé na stejné úrovni, on se s předsedou vlády SRN už několikrát sešel, ale nenamítá nic proti tomu, aby landsmanšaft navázal spolupráci například s Českým svazem zahrádkářů.

Proti Václavu Klausovi jsem měl řadu připomínek, ale v tomto s ním souhlasím.

Na druhou stranu, na schůzi zahrádkářů může vystoupit jako host kdokoliv. Ale proč se o tom tolik píše?

1 0
možnosti
JK

Na schůzi zahrádkářů jistě může vystoupit kdokoli. Když tam ale vystoupí Franta od soustruhu, nikdo to nezaznamená. Pokud by tam řečnil český ministr, který by navíc zajel na zahrádkářskou schůzi do Norimberka, určitě by to vzbudilo pozornost. Natož, když navštíví sjezd takového kontroverzního spolku, jako je Sudetendeutsche Landsmanschaft. Tak proto se o tom píše.

A že jste to nedočetl? Nemáte žádnou takovou povinnost. Tento článek by ale neměl bez řádného výkladu pojmů a významů, podloženého navíc odbornou studií smysl. Možná jste si všiml, pokud jste někdy četl i něco jiného ode mě zde na blogu, že se dokážu vyjadřovat i stručně a různými formami a žánry. Díky za příspěvek. S Klausem jsem t tomto směru také souhlasil.

3 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik