Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ano, náš pan prezident má pár nepříjemných vlastností. Ale tyto vlastnosti by se neměly používat na rozklad naší společnosti. Dělejme to stejně - tak, jako se všeobecně a i dodnes hájí chybné vlastnosti pana prezidenta Masaryka. V tom je právě obtíž na stabilitě České republiky, že místo podpory dobrého se nafukuje špatné. Pan Kvapil se svými oblíbenci v tom možná obdivují demokracii, ve skutečnosti je to oslabování naší země cizími nepřátelskými vlivy. Pokud by pan bloger chtěl, může nalézt podobné "budující" výroky u našeho mírně konzervativního staronového prezidenta Zemana.

0 1
možnosti
JK

Přesně jako vy, pane Pavelko, mluvili bolševici - "republiku si rozvracet nedáme", "podporovat to dobré (pozitivní) a nezdůrazňovat negativa". Vy chcete srovnávat Zemana s Masarykem? To je stejné, jako byste chtěl srovnávat hromádku písku na dětském hřišti s horou. Jistěže má každý špatné vlastnosti, ale to, co kritizuji u Zemana, jsou jeho činy a projevy chování, kterými poškozuje Českou republiku víc než co jiného. Za Masarykem bylo obrovské a hmatatelné dílo, kdežto za Milošem Zemanem není téměř nic. Oslabování naší země cizími nepřátelskými vlivy? To je další formulace z bolševického slovníku. Nejspíš každý vidíme ty nepřátelské vlivy jinde a pokud se domníváte, že Miloš Zeman naši zemi nějak ochrání, pak jste - mírně řečeno - bloud.

2 1
možnosti
Foto

R^karma a souhlas-zmanipuloval tu polovičku skvěle:-)

2 1
možnosti
Foto

R^:-) Z logických důvodů jsem před volbami nedeklaroval, že je Jiří Drahoš, přes veškerý můj respekt k němu, slabý kandidát. Na tomto se dá demonstrovat, jak silná je u nás nenávist k MZ, když jen ta málem stačila na jeho porážku. Už jsem to zde zmínil na jiném místě, bylo by zajímavé, kdyby se ve volbách střetli jen ti příznivci a odpůrci MZ, kteří ke svému názoru dospěli na základě nějakých ideologických, morálních a vůbec intelektuálních pohnutek. Myslím, že těch odpůrců by bylo výrazně více, ale většina volí na základě emocí, a to rozhodlo. Proti MZ nenastoupil protikandidát, který by emocionálně přesvědčil národ, aby ho zvolil. Emoce toho druhu, aby nebyl volen ten druhý, zjevně nakonec nestačily.

1 0
možnosti
JK

Jasně, že o vítězství Zemana nerozhodla žádná racionální úvaha, nýbrž emoce. Zemanovi stoupenci se rozčilují, když jim někdo říká, že jsou méně inteligentní, ale to je způsobeno tím, že v zásadě nikdo z nich nepředložil nějakou racionální úvahu, kterou by zdůvodnil, proč ho podporuje. Včera jsem si vyslechl rozhovor s ekonomem Ševčíkem, který volil Zemana. Když vysvětloval proč, dost blábolil, a to jsem ho do té doby měl za rozumného a racionálního člověka. A velice vehementně popíral, že by za tu podporu měl slíbený post v bankovní radě ČNB. Tak jsem zvědavý. ;-)

0 1
možnosti
Foto

P56a80v28e61l 26V63á35v50r29a

29. 1. 2018 12:02

Se vším souhlasím, karma!R^R^

Jen jste ve výčtu trapností z prvních pěti minut opoměl podlou podpásovku, která s edotkla i mě osobně. Prezident neopoměl šťouchanec do pražských voličů, čímž defakto podkouřil protipražským náladám zbytku republiky.

Takovou repliku bych pochopil ještě o den dříve, ve snaze vzadnicovat se tam, kde taková sofistika zerzonuje, ale nikoliv v prvním projevu poté.

Ví Bůh že jsem očekával jeho projev se smířlivostí, ale nakonec jsem byl u televize sprostý jako dlaždič.

Rád bych, aby mohl být pan Zeman i mým prezidentem, ale soudě podle prvního povolebního projevu ON MÝM PREZIDENTEM BÝT NECHCE!

6 0
možnosti
JK

Je to tak,stoupenci Zemana po nás ostatních chtějí, abychom mu dali bianko šek. Ale on sám za pět minut po volbách urazí kdekoho. Já uznávám, že vyhrál volby, ale proč bych měl akceptovat cokoli, co dělá a říká.

3 0
možnosti
Foto

jsem ráda, že jste to napsalR^ výrazně dobré počtení...něco podobného mám v hlavě a opravdu jsem ráda za právě Vámi tady zjevené Masarykovo pojetí - Vámi zveřejněné... protože o něčem takovém chci psát.Já to řekla už... mám Vás fakt ráda.:-)a děkuju

6 0
možnosti
JK

Já vám moc děkuji. Právě na takové čtenáře, jako jste vy, se zaměřuji. Rád si přečtu, co napíšete. Čtu i jiné vaše články, ale nevyjadřuji se. Musím to napravit. ;-)

1 0
možnosti
Foto

I zde reaguji pouze na perex. Ona ta většina nebyla zas až tak těsná, jak se zdá. Jiřímu Drahošovi chybělo na Miloše Zemana 5,33% hlasů. Jsou to triviální počty ze Základní školy a na skoro každém mobilu je dnes kalkulačka.

0 5
možnosti
JK

Triviální počty? Že je neovládáte. Rozdíl mezi Zemanem a Drahošem byl 2,74 %. Už jsem vám to psal pod jiným článkem a přidal k tomu rozklad, jak jsem k tomu došel.

3 0
možnosti
MK

No vidíte, já nekouřím, jsem 100% abstinent, jitrnice ani jelita nepožívám a přesto jsem dal přednost Zemanovi před Drahošem. Zkuste hádat PROČ.

Píšete, že stav společnosti je tristní. Mohl byste to konkretizovat?

0 1
možnosti
JK

Hádat nebudu, protože mě nijak nezajímá proč a koho jste volil. Chápete, doufám, že jsem nemyslel absolutně, že Zemana volili jen alkoholici, kuřáci, pažravci a sprosťáci.

Proč bych měl něco konkretizovat? Buďto si čtenář odvodí, co jsem tím myslel, nebo ne. To ale není můj problém.

1 0
možnosti

Váš článek mi přijde rozumný. Shoduji se s Vámi hlavně v tom, že je nedostatek osobností. Miloš Zeman má stále gloriolu muže Listopadu (ať si myslíme, co chceme, triumvirát Havel - Zeman - Klaus zastínil všechny ostatní) a to mu i nyní stačilo. Strana "změny" dělá chybu v tom, že mluví o budoucnosti a zároveň se upíná k osobě Václava Havla, který, při největší snaze, není tím, kým byl pro 1. republiku Masaryk. A ostatně TGM a jeho věrný Edvard Beneš nebyli žádní beránci a s konkurencí se příliš nemazali - jakpak skončili "mužové Října" či Karel Kramář, kdopak dnes zná Josefa Düricha, původního Masarykova souputníka v exilu, místopředsedu ČNR a otce ruských legií.

1 0
možnosti
JK

Děkuji. S tím TGM je to tak, že on, jako muž neurozený, na našem území vytvořil a založil československý stát, což je počin, který nemá obdobu, respektive se to v dějinách předobraz pouze v kupci Sámovi, což už je tak dávno, že se o tomto státě prakticky nic neví a kdoví, "jestli to byla vůbec pravda". Obracení se k Havlovi asi moc smyslu nemá, s Dürichem máte pravdu částečně, jistého zadostiučinění se mu dostalo, například v Přerově je Dürichova ulice, ale Karel Kramář neskončil tak špatně. V roce 1937 měl obrovský státní pohřeb, v kterém mu vzdaly hold zástupy. Je ale fakt, že tehdy stál v čele strany, která si dost pohrávala s Mussoliniho fašismem.

1 0
možnosti
Foto

V98l86a94d13a 16V32a27n17e61k

29. 1. 2018 11:23

A proradná kavárna z EU také mlčí ! Tak Jak Zeman po celé své ostudné období marně vyhlížel pozvání z nějaké civilizované země západu,i nyní marně vyhlíží gratulace..... Těším se na jeho první zahraniční cestu na Slovensko, kde jistě coby Hlava státu absolvuje slavnostní vojenskou přehlídku...

2 0
možnosti
JK

To by bylo hodně potřeba. ;-) A s těmi gratulacemi máte pravdu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik