Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autore: a zákazat aby úředníci nepracovali o svátcích a víkendech je v pořádku? Nemyslete jen na své břicho. A jinak můžete bjovat proti horším zákazům státu jako sekat trávu v neděli, pálit listí na zahradě nebo uměle oslabovat korunu

0 2
možnosti
JK

Proč se domíváte, že proti něčemu bojuju? Kritizoval a ironizoval jsem, co jsem kritizovat a ironizovat chtěl. Vaše rady, proti čemu mám bojovat, nepotřebuji. Jinak nevím nic o tom, že by bylo zakázáno sekat trávu v neděli nebo kdykoli jindy. Zakázáno je akorát používat motorové sekačky, tedy dělat kravál, což plně schvaluji. Pálit listí na zahradě je zase spíš zákaz čudit sousedům pod nosy, což je také správné. A o tom, že by bylo zakázáno uměle oslabovat korunu, rovněž nic nevím. Spíš jste měl na mysli, aby bylo zakázáno uměle oslabovat korunu. Jenže to je opatření z oblasti, kde těžko mohou fungovat nějaké zákazy.

Vaše první věta je pak formulovaná tak, že z ní není patrné, na co se ptáte. Vaše druhá věta je pak naprostá pitomost. O to vůbec nejde, že bych myslel na své břicho. Nevím, z čeho jste to vydedukoval? Jak jsem si ale přečetl vašich pár vět, mám pocit, že máte myšlení poněkud pomotané. Jestli se domníváte, že jsem svůj text napsal kvůli tomu, že chci o svátcích nakupovat, pak jste úplně vedle. Jsem v důchodu a mohu si nakoupit kdykoli jindy. Takže pokud jde o mě, vůbec mi nevadí, že budou markety o svátcích zavřené. Kritizuji zákon, který to zakazuje, protože ho považuji za špatný a myslím si, že se zákonodárci starají o věci, do kterých jim nic není a nestarají se o to, o co by se starat měli. Ostatně nikdy nepíšu proto, abych si přihříval své osobní polívčičky. A když se mi někdo snaží něco takového podsouvat, pak je mi k smíchu a myslím si něco hodně nelichotivého o jeho rozumu.

3 1
možnosti

Ze všeho nejhorší na tom je, že si člověk zákaznický musí pamatovat, KTERÝ svátky to jsou, a který ne.

2 0
možnosti
JK

No oni za čas zakážou prodej o všech svátcích. Na zapamatování to bude lepší. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Když má někdo absolutní moc rozhodnout o vašem životě a vašem majetku, tak se nedivte, že ji použije.

2 0
možnosti
JK

Až ba se prosadili anarchokapitalisté, bylo by to stejné. Vnutili by své představy ostatním, ať by chtěli nebo ne.

1 0
možnosti
KT

R^Není co dodat. Snad jen, že se dobroserové množí, ale možná, že je to úplně jinak. Čím víc si necháme kecat do života, tím budeme závislejší a ovladatelnější.

3 0
možnosti
JK

Takhle postupně ovládá Evropu socialismus. ;-)

2 0
možnosti
PK

Možná je to obecně hloupý zákon (i když - zkuste si nakoupit v neděli v Rakousku), ale já ho docela vítám, samozřejmě ze zcela zištných důvodů. Bude to sedm klidných nocí, kdy mě k ránu nebudou rušit kamióny zásobující blízký Penny Market. Já za těch sedm nocí našim zákonodárcům děkuji :-). Možná by se jich mohlo ještě pár přidat.

1 7
možnosti
OF

Pozor, to ze musi mit zavreno neznamena, ze nepojede jejich zasobovani. Nucene volno - idealni doba na inventuru skladu apod. A sklad neni prodejna.

12 0
možnosti
Foto

Zatím je kolem toho zbytečný humbuk. Docela si dovedu představit, že velké prodejny nad 200 metrů, aby nemusely o svátcích zavírat, sníží svou celkovou prodejní plochu pomocí mobilních stěn na 199 metrů čtverečních (úplně přitom uzavřou třeba například oddělení ovoce, zeleniny, drogerie a pultový prodej lahůdek a uzenin) - a jinak budou moci prodávat vesele dál...

3 0
možnosti
JK

Souhlasím s vámi, že by něco takového, co jste popsal, mohly udělat. Nepřijde vám to ale poněkud jako Kocourkov? A proč vlastně? Že si zákonodárci usmysleli páchat dobro?

7 0
možnosti
PK

P16a46v21e17l 23K20u69l97a

8. 7. 2016 10:38

Původně to prý chtěly jen ženský z Tesca, aby si mohly o volnu skočit na nákup do Kauflandu ;-)

Karma, samozřejmě:-)

15 0
možnosti
VN

Upřímně řečeno...závidím Vám Vaše starosti. I dnes některé řetězce třeba 25.12 i 1.1 nefungují a každému to je jedno. A kdyby došlo k situaci , že by se časem zavřely hypermarkety na neděli...také by mi to nevadilo..pokud by mohli mít otevřeno menší prodejci , alespoň by takto došlo k jejich podpoře.

Divím se vášním , které se kolem toho vedou. Za mých mladých let v neděli byly otevřeny maximálně bufety na nádraží a hospody a každý přežil. Rodiny v neděli jezdily na výlety do přírody , pro šestileté děti nebylo problémem ujít 5 km. Dnes rodiny s dětmi jezdí na nedělní výlety do obchodních center a z dětí se stávají po fyzické stránce trosky. Úchylné.

1 12
možnosti
PK

P76a78v92e41l 12K86u22l71a

8. 7. 2016 10:36

A jooo, tak ono jde vlastně o naše zdraví.....:-/;-D

5 0
možnosti

Když mluvím s prodavačkami v Kauflandu a v Albertu, mám pocit, že za služby o svátcích a za prodlouženou prodejní dobu, do jednadvacáté či dvaadvacáté hodiny, rády nejsou. Předevčírem, 6. července, jsem byla nakupovat v Albertu, v 19.30, a tam jsem dala řeč s jednou (na malém městě se dost známe), která chválila praktiky doby minulé, kdy jsme si nakoupili pořádně v pátek nebo v sobotu dopoledne a do pondělka byl klid. A večerka tu fungovala po večerech a nedělích. Skoro jsem měla před známou výčitky svědomí, že otravuji v tuto pozdní dobu. Nakupovat téměř kdykoliv je pro nás zákazníky pohodlné a děláme to, když je nám to tedy umožněno, ale za sebe - nebudu se vůbec zlobit, až to bude jinak. Menší obchody pro zapomnětlivé snad otevřeno mít budou. Jízdní řády autobusů jsou o svátcích a nedělích také omezené.

1 6
možnosti
JK

Když za práci o svátcích dostane řádně zaplaceno, její názor se radikálně změní. Jízdní řády o svátcích jsou jistě omezené, ale nějaké autobusy, vlaky, tramvaje jezdí. Omezené jsou proto, že se tyto prostředky hromadné dopravy o svátcích tolik nezaplní cestujícími. Je ale v pořádku, když nabídka služeb odpovídá poptávce po nich. Problém je, že do tohoto mechanismu zbytečně vstupuje stát.

10 0
možnosti
Foto

R^BezvaR^

Ta voda natočená do kastrolů den před tím mě fakt dostala;-D

I když ten zákon je spíš k pláčiRv

3 0
možnosti
JK

Co už zbývá jiného, než si z toho dělat šoufky. Ale jinak máte pravdu, že je to spíš k pláči. Ta ptákovina s těmi kastroly mě napadla, když jsem vymýšlel, jak se obejít o svátcích bez základních věcí, aby lidi nemuseli nikde pracovat. ;-)

1 0
možnosti