Šílenství války a šílené nápady

Válka na Ukrajině je šílenství, jak jasnozřivě „odhalil“ například Petr Hannig, předseda strany Rozumných. Je to však Putinovo, potažmo ruské šílenství a jedině Putin ho může zastavit tím, že stáhne ruská vojska z celé Ukrajiny.

Nikdo nemá právo vnucovat Ukrajině, aby se s ruským agresorem dohodla na „míru“ za cenu ústupků agresorovi a postoupení mu částí svého území. Civilizovaný, demokratický svět může dělat jediné – všemi prostředky Ukrajinu podporovat v jejím spravedlivém boji. Tím totiž chrání svět i sebe samého. Veškeré další nápady na různé formy appeasementu jsou kontraproduktivní a posílí jen ruské choutky na další útoky a agrese.

Válka na Ukrajině ale ukazuje také, jak uvažují různé české obskurní strany a straničky i jednotliví „provaření“ politici. Mohou se nyní strhat vymýšlením a publikováním „nápadů“, jak pomoci a jak přinést mír trpícímu ukrajinskému lidu, kterým se zaštiťují. Společným znakem těchto nápadů je, že nahrávají Putinově agresivní politice a snaží se minimálně zakonzervovat ruské válečné „zisky“ v bláhové naději, že se tím Putin a jeho věrchuška uspokojí.

Všechny své nápady přitom prezentují například zde na blogu, adresují je české vládě a parlamentu, které zároveň vydatně kritizují, nebo vyzývají obecně Západ, aby se jednal s ruským agresorem o ukrajinských ústupcích a postoupení ukrajinského území… Jedině je nenapadne, a to jinak nápady opravdu hýří, vzkázat Putinovi, aby zastavil to šílenství, které rozpoutal, a aby se ruská vojska stáhla z Ukrajiny. 

Říká se, že v těžkých chvílích, v krizových situacích se odhalují skutečné charaktery a tváře. U českých obskurních stran a „provařených“ politiků se nyní tato pravda naplno potvrzuje. Dovedou jen v zájmu získání vlastního vlivu, tedy svých partikulárních zájmů nahrávat agresorovi a válečnému zločinci. Tím se ukazuje také, proč jsou na okraji politiky. Bylo by dobré si tohle pamatovat pro případ, že by někdo měl v budoucnu cukání podpořit některé ze všech těch „rozumných i rozumbradů“, kteří se sdružují do různých stran pod všelikými názvy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Kvapil | čtvrtek 9.6.2022 4:39 | karma článku: 22,22 | přečteno: 503x