Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Vy jste přímo masochista, pokud jste ten rozhovor dočetl . Děkuji za odkaz, ale číst to nebudu. Jednak mě názory pomatených sluníčkářů nezajímají, jednak si nechci kazit den a naprosto zbytečně se rozčílit. S vašimi názory souhlasím.

1 0
možnosti
JK

Dočetl, protože jsem chtěl napsat text vztahující se k připomínce konce druhé světové války a v tom rozhovoru narazil na momenty, co jsem potřeboval jako odrazové můstky. Navíc jsem zvyklý číst nejrůznější věci. Přes 20 let jsem četl dopisy čtenářů našich novin a někdy to byla síla.

0 0
možnosti
PK

Odpověď je prostá. Dokud Afriku a Střední východ kontrolovaly koloniální velmoci, byl v Evropě klid. Dřív by takové "vzbouřence" jako jsou ti dnešní džihádisti atd. velice svižně zpacifikovala armáda GB, F atd., pár tisíc by jich skončilo pod zemí a další by dál šlapali ve tvaru a drželi ústa. Problémy nastaly, když se zhroutil koloniální systém. Jak je vidět, tyhle národy prostě na normální, osvícený způsob života euroamerické civilizace nemají a dlouho mít nebudou. Takzvaně se národně osvobodili (většinou za podpory SSSR a dalších komunistických států) a spadly do ještě větší bídy a chaosu než za koloniální éry. Světlou vyjímkou je Indie, která převzala demokratický systém z GB a přes všechny problémy má určitě šanci se stát postupně vyspělou a demokratickou zemí se vším všudy.

2 0
možnosti
JK

Myslíte, že Indie představuje opravdu tak světlou výjimku? Jinak máte do značné míry pravdu, ačkoli nelze odmítnout vývoj, respektive je to marné. Dá se i pochopit, že ti lidé nechtěli žít pod koloniální nadvládou. Samozřejmě netušili, do čeho se ženou za podpory SSSR. Odpovědi na mé otázky jsou nicméně ne snad složitější, ale mnohem členitější. Díky za příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

Hezké zamyšlení.:-)Myslím si, že válka, a jedno jestli světová, lokální nebo teroristická, je určitým řetězcem na jehož začátku jsou nějaké problémy, potom přicházejí na scénu vůdčí osobnosti, které přesvědčí nějakou skupinu lidí, která se zvětšuje a z lidí se posléze stává zvěř. Ten poslední aspekt je nejdůležitější. Problémy mají vždy i jiná řešení a vůdce bez podpory lidu není vůdce. Podstatou války je vlastně jen schopnost z lidí extrahovat to špatné.

1 0
možnosti
JK

Máte jistě pravdu s tím řetězcem a se schopností extrahovat špatné. Jde o to, co s tím lze dělat teď jiného, než to zlo potírat? Děkuji.

0 0
možnosti
JL

A ještě tady taky vládli komanči.

0 0
možnosti
JK

To jsem tuším v závěru textu vzpomněl, i když jsem je nejmenoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik