Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Karma R^

K těm zprávám o úmrtí na covid přidám tu dnešní :

Herečka (79 let) Andresíková zemřela na covid (tučný nadpis). Zároveň bylo ve zprávě uvedeno, že již několik měsíců leží v nemocnici po zlomenině krčku stehenní kosti.

Jak známo, tenhle úraz bývá pro staré lidí fatální, ne však pro úraz samotný, ale kvůli nutnosti jejich dlouhodobého upoutání na lůžku. Následkem toho prodělají nakonec zápal plic, který je pro ně prakticky pokaždé smrtelný.

Ale prý měla i covid, tak zemřela prostě na covid.....8-o

A takto čísla "pěkně" naskakují a mnozí lidé se vůbec neptají po příčině.

2 0
možnosti
Foto

Je to tak, lidé mnohdy berou informace povrchně...

0 0
možnosti
Foto

Když tak jako bývalá zdravotnice pozoruji situaci, občas vzpomenu na naši profesorku předmětu Hygiena, epidemiologie. Ve svých hodinách nám říkala, že hrozby infekčních chorob jsou u nás díky vakcinaci prakticky vymýceny, ale rozvojové země jsou na tom daleko hůř. Inu, mám za to, že v současné celosvětové pandemii jsou na tom všechny země prakticky stejně!

1 1
možnosti
JK

Ahoj, Irenko, tebe jsem tady nečekal. Pokud jde o to, co vám říkala profesorka, tak asi měla na mysli takové choroby, jako černý kašel, spála, neštovice a podobné, nebo ne?

2 0
možnosti
MV

Já už nepremitam, už jen sleduju, co bylo vyrceno, opraveno, vyrceno, opraveno atd. A mezitím se starám o psa po mrtvici, zahradu a nějakej ten gabl. Je to příjemnější a užitečnější než cokoliv jiného.

4 0
možnosti
JK

No jo, ale nějak jsem to nazvat musel. ;-)

2 0
možnosti
Foto

I80v75o 94C18i68l75i97c93h

20. 10. 2020 15:28

Karma R^

Btw ta jejich posedlost rouškami je neuvěřitelná a pak unikne takovéto video, kde před natáčením polovina šéfů nemocnic stojících za Prymulou tu roušku nemá a vesele se vybavují. Evidentně je to jenom komedie pro lidi.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/220452801101018/video/796131

5 0
možnosti
JK

Máte pravdu, oni ale nejsou posedlí jen rouškami, Prymula je posedlý i přitvrzováním opatření, vyhrožuje tím zhruba ve dvoudenních intervalech.

3 0
možnosti
LH

Oni na tom Slovensku mají taky o x méně případů proti celosvětovému leadrovi = České republice - pokud tedy nepočítám Andoru

0 0
možnosti
JK
JS

Vy můžete přemítat. Vláda však musí jednat, realizovat opatření a pokud tato opatření nestačí, musí učinit další. To je na Vás asi příliš složité.

1 7
možnosti
JK

To jste vzal kde, že vláda musí jednat, jak jedná? Na vás je asi složité pochopit, o čem jsem psal.

6 0
možnosti
Foto

J84i27ř16í 50K61i42n23d49l

20. 10. 2020 12:17

prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. přední infekcionista uvedl v médiích se objevily alarmující zprávy o tom, že onemocnění zanechává závažné nebo nevratné poškození plic, srdce a dalších orgánů. Všechna tato pozorování však byla zjištěna na velmi malých souborech nemocných anebo u osob, které na koronavirovou infekci zemřely. Od statisíců lidí, které se dosud ve světě touto infekcí nakazily, nepřicházejí žádné podobné zprávy.RvRv

0 0
možnosti
JK

A jak se pozná nebo zjistí, jaké zprávy přicházejí od těch statisíců lidí ?

3 0
možnosti