Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J79a63n 76R92á68ž

6. 9. 2022 14:16

Nechme se překvapit, jak se počet sedmdesáti tisíc zaprodanců Kremlu, kteří se odvážili v sobotu požadovat demisi vlády do konce roku roku znásobí a to bez jakéhokoliv Putinova snažení.

Ti, kdo jen většinou blábolili na jevišti, jsou pro vládu relativně bezvýznamní, ale těch sedmdesát tisíc, co pod tím podiem stáli, pro vládu zajímaví musí být.

PS. Jakeš a spol. říkali o účastnících demonstrací v roce 1989 něco podobného, a jak dopadli.

13 6
možnosti
JK

Nechte se překvapovat, čím chcete. Pokud se z lidí, kteří demonstrovali a kteří se k nim přidají, vytvoří dav, budou nebezpeční. Hitlerův a Röhmův Sturmabteilung čili SA byl zpočátku také k smíchu. Pokud ovšem doufáte, že vám tihle pomohou s řešením jediného vašeho problému, budete zklamán, leda byste se stal aktivním "řečníkem" k davu.

Srovnávat tuto demonstraci s demonstracemi v roce 1989 je, promiňte mi ten výraz, idiocie. Tehdy šlo o pád totalitní diktatury, organizátorům této demonstrace jde o nastolení totalitní diktatury.

18 4
možnosti
JR

J72a15n 10R21á10ž

6. 9. 2022 16:58

Je zajímavé pozorovat, jak vaše zaujetí myšlenkou, že lidé stojící pod tribunou v sobotu byli jen zmanipulování pitomci a agenti Putina, popřípadě " koblihy", brání vnímat můj příspěvek tak, jak byl napsán. Když nad těmi, kdo účastí na demonstraci vyjádřili především (!) nespokojenost s vládní politikou, která upřednostňuje názory kde koho v zahraničí před názory a zájmy vlastních občanů budete ohrnovat nos stejně, jako to dělá Fiala, můžeme se všichni pak divit, když si slovo na příští demonstrace vezme někdo s vyšší politickou inteligencí než byli ti exoti v sobotu. Ten nebude žvanit o vystoupení z NATO nebo z EU, neb ví že to lidi primárně nezajímá, ale bude podobně jak to udělal Mussolini - burcovat ke svržení vlady nedemokratickými prostředky. A na podobně omezené lidi jako jste Vy, kteří nechtějí nic vysvětlovat, jsou už hodně naštvaní, je vyslyší.

Názor, že lidem, kteří v sobotu přišli na Václavák jde o nastolení totalitní diktatury já považuji za projev naprosté idiocie, která se nám všem může vrátit tvrdě. Naštěstí je lidí s názory jako máte Vy menšina i mezi vrcholnými politiky a to mne plní optimismem

9 1
možnosti
JK

Že lidé stojící pod tribunou v sobotu, byli jen zmanipulování pitomci a agenti Putina, jste napsal vy a ne já. Psal jsem o snaze organizátorů vytvořit z těch lidí nemyslící dav. Burcovat ke svržení vlády nedemokratickými prostředky, jako to dělal Mussolini, je výraz politické inteligence? Odkdy? A propos, vzpomínáte, jak dopadl Mussolini?

2 0
možnosti
Foto

Pane Ráži, kdyby ti lidé, kteří přišli demonstrovat kvůli ceně energií, vypískali Skálu a podobné kousky, bylo by to něco jiného. Ale oni ne. Kývali na nesmyslné a dokonce nebezpečné požadavky. Takže se akce zvrhla na téměř prokremelskou manifestaci.

Jinde se lidé šli veselit na poutě a jiné zábavy. Proč? Že se třesou strachem jen ti na Václaváku?

Škoda, že se jich nikdo nezeptal, zda bydlí v zateplených panelácích nebo bytovkách. A zda už po anexi Krymu začali varovat, že může nastat problém.

2 0
možnosti
JK

Je to legrace. Pan Ráž se samozřejmě k požadavkům řečníků otevřeně nepřihlásí, nicméně se bude kroutit jako červ a opakovat, že demonstranti tam přišli jen proto, že se bojí, aby jim v zimě nebyla zima.

2 2
možnosti
Foto

Vy jste takový srandovní sýček. Tak ať se ten počet znásobí na úroveň demonstrací Milionu chvilek. A co?:-/:-)

2 1
možnosti