Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Chápat homoswexuály není tak těžké, dá to i Miloš.

0 0
možnosti
JD

J71a95n 76D49o80u60š31e63k

30. 6. 2021 15:38

Mě to nepřijde odporné jak řekl pan prezident a ani jiné pokud se tak člověk skutečně cítí. Přiznám se ale, že ta obludná adorace, propagace mi přijde, jak to říct... Dekadentní? Ano, myslím, že náš svět upadá v dekadenci.

3 2
možnosti
JP

J30i61r67i 95P48i16l32n52y

30. 6. 2021 8:45

Řekl pravdu a za pravdu se vždy platí kopancem, to je mezinárodně uznávaná valuta- řekl Jan Werich.

1 5
možnosti
JK

Kdo řekl pravdu - Zeman? To ani náhodou. A proč naprosto nepřípadně zneužíváte Werichovu repliku z jedné forbíny. Byl to naopak Miloš Zeman, který kopl do transgender lidí, což je hnusná srabárna.

9 0
možnosti
Foto

Stejně jako ve vašich předešlých článcích na podobné téma i v tomto velmi oceňuji Váš přesně zacílenou analýzu určitých aspektů problematiky. Myslím si, že je to právě ta metodika, která může odhalit jalovost i zvrácenost deklarací politiků i těch, kteří se s jejich postoji ztotožňují.

"Homosexuály také nechápu" - no jak bych mohl, když jsem heterosexuál, ale naprosto chápu, že požadují naprosto rovná práva." Jak prosté...

4 0
možnosti
JK

Snažím se o to, abych jisté aspekty přesně nazval a rozebral. To samozřejmě vyvolává nevoli a odpor těch, kteří vydávají zákazy za svobodu, své zabetonované předsudky za konzervativní názory a schvalují omezování práv a svobod lidí, kteří jsou jiní, než jací by podle nich měli být.

Jasně, v tom je podstata - člověk nemusí chápat, proč je druhý takový, jaký je, ale má chápat, že chtějí mít stejná práva. Děkuji.

2 0
možnosti
PK

K obvinování Orbána, Maďarská asociace LGBT vydala pohádkovou knížku pro děti s názvem „Pohádkový svět pro každého”. Nejznámější pohádky, slavné příběhy a legendy jsou v ní převyprávěny „poněkud jinak”. Hlavní hrdinové jsou vykresleni jako příslušníci tzv. „marginalizovaných menšin” (zdravotně postižení, chudí, Romové, LGBT) ...). Například v pohádce o Popelce je Popelka lesbičkou. V jiném příběhu zabije zlého draka udatný transgender....

Není divu, že normální občané (v mediích označení jako krajní pravice), požadují stažení „pohádkové” knihy z distribuce a leckde proběhlo i její veřejné pálení. Naprostá většina zahraničních medií ovšem popřává sluchu úplně jiné partě. „

A čím že se to vlastně provinil ten zlotřilý Orbán? Dovolil si pronést větu: „V Maďarsku máme pro homosexualitu zákony, které jsou vysoce tolerantní a trpělivé. Dejte našim dětem pokoj!” A nekompromisně žádal, aby se podobní „aktivisté”, jako ti, co vydali onu „knihu pohádek” drželi od škol a dětí co nejdále.

A co se týče vyjádření MZ, jeho názor ohledně čehokoliv respektuji, jeho věc, forma měla být poněkud ohleduplnější.

17 2
možnosti
JK

K jakému obviňování Orbána?

Ale upřesněme si to: "Maďarská asociace LGBT vydala pohádkovou knížku..., která se vám a zřejmě mnohým dalším nelíbí, a tím se z vydání knihy stává podle vás odporný čin, a tak opět podle vás lidé, které označujete za normální, pořádají i veřejné pálení této knihy." Vystihl jsem správně optiku, jakou se na tyto záležitosti díváte?

U nás pálil knihy jistý jezuitský páter Antonín Koniáš, řečený Koňas z Vydří, protože byly bratrské a nelíbily se katolíkům. A Koniáš si zato vysloužil několikasetleté opovržení, přestože naopak jiné knihy (katolické) sám vydával a dokonce psal.

A teď k tomu Orbánovi. Maďarský premiér hodnotí zákony své země o homosexualitě jako tolerantní a trpělivé, což samozřejmě může být jeho názor, ale není to nijak směrodatné. A vyzývá pak kohosi, aby dali dětem, které nazývá "naše", pokoj. Předpokládám ale, že to nejsou všechno jeho vlastní děti, které má na mysli, tudíž za ně nemá odpovědnost a nejspíš ani neprojednal s jejich rodiči, že zastávají stejná stanoviska jako on. A pak Orbán žádá dokonce nekompromisně jakési "podobné aktivisty", aby se drželi od škol a dětí co nejdále. Z jakého titulu to maďarský premiér žádá? Jemu něco takového přece nepřísluší. Není panovník, ale volený premiér. Asi proto prosadil zákon, který se stal příčinou kontroverzí mezi lídry EU a EK jej bude zkoumat, zda je slučitelný s evropským právem. A jestli si myslíte, že do toho EU nemá co kecat, připomenu, že to byl právě Orbán, který podobně jako sudetoněmecký landsmanšaft prosazoval zrušení tzv. Benešových dekretů jako podmínku vstupu Česka do EU.

Proč mi oznamujete, že respektujete názor Miloše Zemana ohledně čehokoliv? Mně je to jedno. A vám zase není nic do toho, jakou jsem zvolil formu článku a nekompromisně vás žádám, abyste si své připomínky v této věci strčil za klobouk.

5 5
možnosti
Foto

Doba pokročila, to je pravda. Jen je otázkou, zda tím správným směrem. Boří se sochy, vítají se migrující potenciální násilníci a někdy i vrazi, fotbalisti si klekají, aby dali najevo. jak se jim příčí, když policajt dělá svou práci a při kontaktu s recidivistou a narkomanem to možná i ze strachu o svou existenci to možná poněkud přežene, to co se pokládalo kdysi za sexuální deviaci se teď adoruje. Jsou lidé, kterým se to může nelíbit a dají to najevo a pan Zeman se mezi ně zařadil. Jako člověk, ne jako prezident.

8 5
možnosti
MV

Hmmm... Zeman jako člověk. To jste trefil - jako!

8 3
možnosti
MV

Moc si preju, aby se už Miloš Z. stal také "intimní záležitostí" a přestal spinit veřejný prostor.

12 5
možnosti

M12a97r35t17i60n 29Š54u46l15c

29. 6. 2021 16:16

No řekl to Zeman ...takže je potřeba předstírat nechápavost, pořádně to překroutit a spravedlivě se pobouřit..

Jedna věc je sexuální orientace, kterou je potřeba respektovat (protože tak rozhodla příroda) .. a jiná věc je přeoperovávání pohlaví (které zmínil Zeman, že se mu hnusí) ...protože to je PROTI přírodě..

Sice respektovat se takové rozhodnutí asi také musí.. ale nutno chápat a respektovat to, že normálnímu člověku se to může hnusit.

Nechť mi dá mínus každý, koho by nerozhodilo a neodradilo před intimním sblížením, kdyby mu potencionální sexuální partner/ka svěřil/a sladké tajemství, že je přeoperovaným můžem/ženou..

9 6
možnosti
BG

Mě by to nerozhodilo, protože bych se to dozvěděl ještě dřív. A i kdybych se to dozvěděl bezprostředně před sblížením nebo až po něm, co by to ovlivnilo? Nic.

2 1
možnosti
JV

J54i13r84i 84V12r53a67b75e62c

29. 6. 2021 15:20

Horsi jeste je, ze to probehlo svetovym tiskem co si Cesko zvolilo za individuum za'prezidenta. (Cenzori! To slovo neni vulgarni .)

6 3
možnosti
JK

Ano, každý jeho veřejný projev má podobné dozvuky a pověst Česka trpí čím dál víc, což se může projevit (nebo už projevuje) v tom, že jsme nedůvěryhodný partner i v jiných oblastech.

5 3
možnosti
VB

Prezident je "chápe", ale jsou mu "odporní". Zrovna jsem dočetla poslední knihu vynikajícího britského spisovatele Iana McEwana Stroje jako já, kde se dotknul osobnosti, jež pomohla zřejmě zkrátit 2. sv. válku, dokázal dešifrovat zprávy nacistů, ale UK se mu po válce "odměnila" - když se zjistilo, že je homosexuální, byl systémem, resp. úřady šikanován, až radši spáchal sebevraždu.

4 0
možnosti
JK

Ano, to se stávalo. Mnozí prožívali kvůli své "jiné" sexuální orientaci peklo, museli ji tajit, působilo jim to frustrace, až třeba k té sebevraždě. Představa, že naše současnost je takové šikany prostá, je iluzorní.

3 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik