Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J81a92n 10M57a28r85e11k

13. 3. 2021 16:09

Kdysi jsem slyšel o výroku asi pětiletého chlapce, který koukal z okna na déšt a bláto. Prohlásil: "Dneska se to tomu Pánbůchovi nepovedlo", Měl to být mladičký Adolf Novotný později profesor na Komenského fakultě.

1 0
možnosti
JK

To je také pěkné, ale jde o to, do jaké míry je to autentický výrok.

0 0
možnosti
PC

Děkuji za milý blog. R^ Děti dovedou jednak zcela přirozeně nastavit dospělým zrcadlo a velmi často je dovést svou upřímností a bezelstností k zamyšlení, pokud je člověk ochoten zkrotit své ego a naslouchat.

Mým oběma synům se to dařilo velice dobře a já musím říct, že jsem jim za to vděčen. Humorné chvilky díky jejich nevšedním postřehům byly vždycky velmi osvěžující a odlehčující zároveň.;-)

1 0
možnosti
JK

Já také děkuji. Děti jsou do značné míry odrazem dospělých (rodičů) a samy nastavují ta zrcadla. Jde také o to, že co do dětí člověk "investuje" (nemám na mysli peníze a předměty), tak to ony znásobí a vrátí mu.

0 0
možnosti
PK

Až mnohem později jsem si uvědomil, že jsem neměl rád chyby u svých dětí a přitom jsem jim je asi sám vnutil.

Jeden z mých nej oblíbenců, ač politik, WCH to řekl nádherně ostatně jako mnohé: ,,První polovinu života stráví člověk tím, aby se zbavil falešných představ o svých předcích, druhou tím, aby je vštípil svým dětem".

Za příjemný blok zaslouženou karmuR^

3 0
možnosti
JK

Děkuji. To se stává, že člověk naučí děti i to špatné. Já k tomu přidám výrok spisovatele Roberta Fulghuma: Nedělejte si nic z toho, že vás děti neposlouchají, mějte na paměti, že vás stále pozorují.

3 0
možnosti
Foto

Vzbudil jsem se a dozvěděl jsem se, že umřel Jan Vodňanský. ;-(

Jdu se pokusit aplikovat spánek.

2 0
možnosti
JK

To mě také vzalo. Zemřel i šachista Jiří Gregor, ale toho jste asi neznal. Já mám ale smutek už dlouho.

1 0
možnosti
JM

J51a47n 18M56a44r30e58k

12. 3. 2021 1:12

Kdzsi jsem někde četl, pane Kvapile výrok: "Chcete vědět pravdu, ptejte se dětí. Díky za osvěžující blog uprostřed těch ucovidovaných blogů.

6 0
možnosti
JK

To je fakt, dětské pohledy jsou osvěžující a mohou člověka ledacos naučit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 12,82
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik