Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale velryba má nohy, respektive jejich náznak, zakrněly. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JK

To bych neřekl, že zakrněly. Když se podíváte na kostru takového plejtváka obrovského, vidíte velké stehenní i holení kosti, ale jeho nohy jsou srostlé a ústí do ocasní ploutve. Ale o nohách jistě hovořit nemůžeme.

0 0
možnosti
Foto

Pamatuju se na dobu, kdy v jednom svém kázání lidu v rozhlase v nějakém rozhovoru náš současný nejvyšší říkal, jaká je tragédie, že studenti žurnalistiky nečtou jména Peroutka a K. H. Borovský, že se čtou současní takoví ti zmršení, či jak to pojmenoval- novináři... Tak zaprvé, aby hrobníci v tu chvíli pochopili, že se s hrůzou obracejí oba tihle skvělí nebožtíci, co mu přistáli v ústech... a nejedná se o zuřivýho krtka... a zadruhé, je zcela evidentní, že náš pan prezidiální, kterého si za lži při své volbě hrubě nevážím, používá vždycky to, co ho zrovna v daný moment může eskortovat do pater na výsostech.

Jaroslave,

večer karmový:-)

3 0
možnosti
JK

Moc děkuji. S tím Peroutkou prezident prostě narazil. A právě v tom, jak se postaví k takovým momentům, kdy nemůže problém překřičet a přebonmotovat, se ukazuje jeho podstata. Jenomže jsou lidi, kterým to nestačí a budou ho za každou cenu obhajovat.

3 0
možnosti

Píšete, že pro chlapa, kterým je i pan prezident. by neměl být problém omluvit se, pokud se zmýlí. Je to ale zjednodušené tvrzení.

Za prvé, za chyby se mají omlouvat i ženy, nikoliv jen chlapi. Za druhé, náš pan prezident je ve zvláštní pozici. On vyhrál v přímých volbách, ale od počátku se proti němu "jelo". Mimochodem, zachovali se i ti, kteří ho nevolili, jako skuteční chlapi a uznali jeho vítězství? Co bylo nechutných nadávek jen tady na našem blogu. Jeho omluvu by tudíž mnozí brali ne jako "chlapství", ale jako svoje vítězství nad Zemanem, že ho dostali na kolena.

A omluva, a teď mluvím obecně, nejen o panu prezidentovi, musí být upřímná, nikoliv vynucená soudem nebo jiným způsobem; jinak nemá žádnou cenu. Mě by tedy omluva od člověka, která nevychází z jeho přesvědčení, vůbec netěšila.

1 4
možnosti
JK

S tím vaším posledním odstavcem se plně ztotožňuji a je podle mého jen a jen prezidentova ostuda, že to nechal dojít k soudu. Bylo jasné už mnohem dřív, že se text "Hitler je gentleman" nenajde. Kdyby existoval, byl by dávno známý. Nemyslím, že by se našel teď, ale už před spoustou lety. Peroutka nepsal nic tajného.

Přímou volbu prezidenta sem nepleťte, to s tím nemá co dělat. Že je ve zvláštní pozici, si má uvědomovat především Miloš Zeman a také se podle toho chovat - jako hlava státu, jako prezident, který reprezentuje stát, což mnohdy nedělá. To je také v řadě případů důvodem, proč ho mnozí lidé neberou, i když zvítězil. Zase ho tak moc nelitujte, co musí strpět nadávek. On si také moc servítky nebere. A pokud se vrátím k případu Peroutka, tak je zřejmé, že když ho prezident kritizuje, měl by to dělat pravdivými argumenty. Je otázka, do jaké míry Miloš Zeman schválně provokoval, vědom si, že používá problematické argumenty?

5 0
možnosti
JK

Vítám vás v diskuzi pane Stando Nováku. Také k tomu něco poznamenám: +++- --++-+ --- +-+-, ++--++ ---+-.

2 0
možnosti
Foto

těch mínusovačů, co klikají a nic neříkají tu ale máte mnohem více, opět děláte popelku ? :-)

1 1
možnosti
MD

I kdyz ne cely problem objimajici, urcite zajimavy pristup.

2 0
možnosti
JK

Už jsem se k tomu svým způsobem vyjadřoval dřív, takže teď jsem se držel jen soudního vyústění. Děkuji.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

3 1
možnosti
Foto

Noblesně jste popsal to, jsem na jiné místě napsal neomaleně. Prezident pozbývá soudnosti, když mluví o velrybách s končetinami z pozice práva neomylného a vševědoucího. Bohužel neslevuje z té pozice, ani když je usvědčen z opaku. Jak jste psal, kdyby přiznal chybu, vyšel by z toho se ctí, mýlit se ve faktech i v úsudku se může každý. Takto se sám zdiskreditoval . Ani Ústavní soud, ke kterému to až může dojít, na tom nic nezmění.

9 0
možnosti
PK

P30a54v52e62l 38K82u81l54a

3. 3. 2016 12:43

Souhlas, až na ten ÚS. :-)

2 0
možnosti
Foto

Máslo na hlavě mají podle mě obě strany. Prezident se asi spletl, určitě to asi neví nikdo, ale když se článek nenašel měl by se omluvit, na druhé straně je ovšem třeba vidět i chybu Peroutkovy vnučky. Ministr kultury Dostál v roce 2002 totiž v české televizi - tedy představitel státu a ve veřejném prostoru prohlásil o Peroutkovi to samé. Tehdy ovšem ti co kritizují Zemana za tento výrok, mlčeli a Peroutkova vnučka tehdy žádnou omluvu nepožadovala.

2 13
možnosti
JK

Za chybu Peroutkovy vnučky považujete, že nežádala omluvu od Pavla Dostála a nyní ji žádá po prezidentovi? To nechápu. Nelze přece nikomu předepisovat, co se ho může a co nemůže dotknout a jestli se ho dotklo jedno, že se ho musí dotknout i druhé. Podstata tohoto sporu přece jednoznačně vězí v tom, zda měl prezident ve svém tvrzení o Peroutkovi pravdu nebo neměl. Co dříve neudělala vnučka pana Peroutky s tím nijak nesouvisí.

10 1
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik