Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře napsáno R^ Mrzí mne jen jedna věc - zcela pozapomenut zůstal ing. Rudolf B a t t ě k, významný disident a polistopadový předseda Sněmovny lidu, který si v komunistických kriminálech odseděl téměř devět let (více, než Havel), ale jaksi se novému režimu "nehodil". Přitom to byl velice skromný a čestný člověk.

0 0
možnosti
JK

Psal jsem k výročí úmrtí Václava Havla. Rudolf Battěk si jistě zaslouží uznání.

0 0
možnosti
Foto

Chtělo by to napsat knihu "Jak Havel ke štěstí přišel".

0 0
možnosti
JK

Můžete se do toho pustit.

1 0
možnosti
Foto

:-)R^Z mého pohledu jste to vyjádřil naprosto přesně. Havel se stal symbolem a nemohu si pomoci, jeho paušální kritici a dehonestátoři jsou buď odpůrci toho, co Havel skutečně symbolizuje, nebo potřebují na někoho svést svá osobní zklamání, své neúspěchy a strasti, což je lidské, ale nemělo by to být předmětem seriózní diskuse nad touto osobností.

3 1
možnosti
JK

Včera jsem se podíval na film Kolja, a scéna, jak tam v závěru ti dva estébáci cinkají klíči, je příznačná pro to, co jste napsal. Ani zdaleka ne všichni, kteří zpočátku revoluce Havlovi tleskali a zvonili klíči, mu opravdu fandili a souhlasili s tím, co symbolizoval. Ti osobně zklamaní jsou pak další kategorií Havlových kritiků. Oni snad skutečně věřili, že je všemocný a může jim zajistit jen tak blahobyt.

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky! Jsem pravdoláskař a havloid! A nestydím se za to, Miloši!

Vážím si Václava Havla takového, jaký byl, vážím si jeho odvahy, jeho umanutosti pro svobodu, demokracii a spravedlnost!

PRAVDA A LÁSKA MUSÍ ZVÍTĚZIT NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ!

To je prazáklad naší svobody a demokracie!

Bez tohoto vítězství se vracíme do totality!

Puč opravdu nehrozí od komunistů. O puč před léty se již pokusil Miloš Zeman! Ale nelze vyloučit puč proti naší svobodě a demokracii od postkomunistických, překabátěných oligarchů a papalášů!

:-)

2 0
možnosti
JK

Ti, kteří se vysmívají snad heslu "Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí", nechápou, že to není jednorázová záležitost, ale že musí vítězit stále a že jsou i dílčí prohry. On totiž ten Havel viděl o trošičku dál než ti, co na něj házejí špínu, a právě z toho důvodu jej nejsou s to pochopit.

Pokud jde o ten puč, komunisti nemají sílu jej zosnovat, ale jistě by se přidali. Jinak máte pravdu.

2 0
možnosti
VV

At se na to divame z jakehokoliv pohledu, Vaclav Havel byl jedinym a opravdovym prezidentem CR. Ti dva nasledujici byli jen atrapami, ci ruskymi mistodrzicimi.

5 1
možnosti
TB

stále nebyl pronásledovaný. Když začínal psát, bylo to všude v pohodě. Nezažil problémy rodiny, jejichž děti nemohli vystudovat, protože rodiče nevstoupili do KSČ. Tyto situace se ho míjely.

Ostatně rodina Havlova dokázala proplouvat jakýmkoliv režimem, který vznikl po vzniku republiky. Nebyly velké problémy ani za Protektorátu, ba ani za vlády jedné strany.

I majetek zabavený se jim brzo vrátil na rozdíl od jiných, kteří to po dlouhých letech od revoluce nemají vyřízené.

Já vím, že situace kolem Havla je kladná, ale i záporná. Žádný politik není svatý, žádný nedělá jenom dobré věci, to je u života Havla

3 2
možnosti
JK

Tak to je opravdu dobrý, když člověk není pronásledovaný pořád.

Co vím, tak v padesátých letech nebyl přijat na žádnou z fakult, na kterou chce jít ( humanitní nebo umělecký obor ), nemohl studovat ani střední školu s maturitou, musel jít na chemického laboranta, maturiu si dodělává souběžně večerním studiem v roce 1954, někdy ve druhé polovině padesátých let je přijat na ekonomickou fakultu ČVUT a až v šedesátých letech ( 1966 ) večerně dodělá dramaturgii na DAMU, to je mu 30 let.

Kydáte špínu, schovanou za "kritický" pohled na Havla.

5 0
možnosti
DK

Naprostý souhlas.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik