Pandemie nebo válka? (prvomájové zamyšlení)

Současné globální šílenství odhaluje, jak se civilizovaný svět vzdaluje od reality. Je krásný první májový den, ale my bloudíme v mlze podvodných informací, mystifikací, zákazů a nařízení, místo abychom se radovali ze života. 

A můžeme být rádi, že „zatím“ jen bloudíme. Nikdy bych si nepomyslel, že mě jakkoli osloví nějaké konspirační teorie. Jenže jde o to, že takzvaná koronavirová pandemie je sama o sobě konspirací. Světovou pandemii vyhlásilo cosi, co se nazývá Světová zdravotnická organizace, a to v době, kdy počty nakažených pandemii neodpovídaly, a kdo ví, zda někdy takových hodnot dosáhly nebo dosáhnou.
     
Nicméně mnohé vlády se toho dříve či později chytily, vydávaly jedno nařízení za druhým, kdeco zakázaly, zkrátka začaly blbnout a lidi blbnou s nimi, protože to mají přikázáno, a příkazy poslouchají, neboť jsou vystrašení. Rozběhla se masivní až obludná mediální masáž, jakou nikdo nepamatuje, a souběžně je veškerý mediální prostor zaplavován nejrůznějšími spekulacemi a dojmy. Objevují se jako houby po dešti rozliční odborníci, kteří jeden přes druhého fedrují do veřejnosti protichůdné informace a úvahy.

Dlouho jsem přemýšlel, co mi současná pandemická situace připomíná, až jsem si vzpomněl na dávný rozhovor s mým kamarádem, v němž jsme se shodli, že dříve či později musí přijít nějaká světová válka, protože současný stav je neudržitelný. Tato pandemie byla vyvolána bez faktických důvodů jen kvůli ambicím jistých mocenských skupin jako každá jiná válka. Je to tak, někdo rozpoutal pomocí uměle vytvořené hrozby jakýmsi virem světovou válku. Není vedena vyzbrojenými armádami, protože „horký“ globální konflikt by byl zničující i pro ty, kteří ho rozpoutali.

Bude mít ale stejné důsledky: rozvrat světové ekonomiky, zbídačené nižší a střední vrstvy obyvatelstva a válečné zbohatlíky, což budou dílem ti současní jen ještě bohatší a dílem noví zbohatlíci. Jednu „výhodu“ ale pandemická světová válka má. Ztráty na životech budou minimální, vzdor „hrozivým“ mediálním údajům o obětech koronaviru. Navíc nepodstatné, jelikož umírají hlavně ti nejstarší, nejnemocnější a vyloučení ze společnosti, kteří jsou z ekonomického hlediska spíš přítěží. Materiální hospodářské statky budou rovněž zachovány a připraveny opět se rozjet naplno.

Vlastně vidím ještě další „výhody“ pandemické války. Dosavadní války, jaké známe z historie, měly vždy nějaké vítěze a nějaké poražené. Poražené bylo pak potřeba potrestat, respektive zadupat do země. Dnes nic takového nebude nutné dělat. My vlastně nebudeme ani vědět, kdo vyhrál. Někdo, asi opět nějaká světová organizace, jednoho dne prohlásí, že pandemie skončila, ačkoli virus nezmizí, lidé přestanou mít strach a budou se radovat, že mohou zase normálně žít. Tedy normálně, už budou zotročeni a zbídačeni.

Dovolím si další předpověď, jak na tom budou Češi. Jako po druhé světové válce se ocitnou na straně vítězů, ale ve skutečnosti budou poražení. Tehdy jsme vyhráli na celé čáře, ale uměli jsme se pomstít jen tenkrát již bezmocným sudetským Němcům, zatímco jsme jásali nad příchodem bolševické zrůdy střídající zrůdu nacistickou. Nyní budeme opět vítězové, protože jsme se dokázali s koronavirovou nákazou vyrovnat prý skoro nejlíp na světě. Avšak naši vládci, zejména tragikomické a o to hrozivější vládnoucí duo Babiš-Zeman, se postarají, abychom na tento úspěch doplatili.

Včera jsem cítil, jak opojně voní šeříky.

Autor: Jaroslav Kvapil | pátek 1.5.2020 12:44 | karma článku: 12,41 | přečteno: 293x