Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Co se žáčkem, který neumí ani slovo česky, není schopný si ani sám utřít pr...? Máme kvůli takovým snížit úroveň školství, aby maturitu udělal i iq tykve?

7 0
možnosti
JK

Já myslím, že ne. Ale musel byste se spíš zeptat někoho z Agentury pro sociální začleňování. Ti mají určitě mnohem vyšší kvalifikaci než já, že. ;-)

3 0
možnosti
DS

Já jsem se, pane Kvapile, při čtení titulu Vašeho článku zhrozila, že jste s tímto návrhem ztotožněn... já myslím, že ten problém počíná už tím nesprávně zvoleným termínem "sociálně vyloučené". Dle mne totiž ty rodiny, potažmo jejich potomky, nikdo nevyloučil, ba naopak společnost dělá již několik desítek let tu chybu, že se je snaží, více méně proti jejich vůli, integrovat. Dle mne by se měly věci nazývat pravými jmény a nazývat tyto skupiny (snad použiji správný přechodník) "sociálně se vyloučivší". Z toho by pak bylo patrno, že kde není vůle, tam je leckterá snaha marná. Dozajista se patří nabídnout možnosti a pomocnou ruku... ale to se, pokud vím, už pár desetiletí děje. A pak hlídat, aby ten nabídnutý prst nebyl urván i s celou paží a ramenem....

16 0
možnosti
JK

Tak to jste na ten titulek zareagovala podle mého záměru. Měl tak působit. ;-) Vám se to řekne "sociálně se vyloučivší". Co by ale dělala ta agentura a neziskovky a vůbec ministr pro lidská práva? Na to jste nepomyslela. ;-)

6 0
možnosti
Foto

J28a89n42a 91M59a12j15o84v62á

11. 9. 2016 14:19

Ještě k tomu těmto lidem obce zajistí prima bydlení.

. (budou muset)... A my ostatní můžeme jít...

22 0
možnosti
JK

Asi tak, ale to bydlení dlouho prima ani nevydrží.

7 0
možnosti

Járo, díky. Tento týden jsem vyslechla zprávu, že došlo ve vědě k omylu. Zatímco se léta považovali za nejvíce "vzdëlatelní" šimpanzi, teď se ukázalo, že jsou to orangutani. No, a už vím, kdo za to může!:-) Teď se možná budou hlásit na ty střední školy:-)))))

7 0
možnosti
JK

A co gorily? Na ty se pořád zapomíná. To bude asi tím, že mají mírnou povahu. ;-)

4 0
možnosti
Foto

R^

Řešení je prosté. Skoro. Každé dítě, které alespoń občas navštíví školu ve středu je automaticky středoškolákem a tudíž i začleněné;-(

15 0
možnosti
JK

Takže to budou proletářští středoškoláci, protože když budou chodit do školy jen ve středu, tak také ve středu proletí. ;-)

4 0
možnosti
DK

Skromný dotaz: kolik děti vyučujete či doučujete osobně doma...nebo jen o problému žvaníte?

0 12
možnosti
JK

Asi takhle, vychoval jsem dvě dcery. A jakou má souvislost to, jestli doma někoho doučuji nebo ne, s tímto textem. Víte, také neumím snášet vajíčka, ale poznám pukavce. ;-)

7 0
možnosti

Celá slavná inkluze mi připadá, jako bych chtěl do fotbalového týmu procpat beznohého hráče, a byl přesvědčený, že z něj bude Messi.

Jinak, dovolil bych si parafrázovat výrok Catona staršího : "Ostatně soudím, že většina neziskovek by měla být zrušena." - a to nejen těch, co prosazují pochybné experimenty ve školství.

Tento článek ukazuje, jak tací "odborníci" hodlají vést populaci do náruče naprosté debility:

http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-godi-keller-skola-je-posedla-testovanim-f71-/domaci.aspx?c=A160817_151320_domaci_lve

16 0
možnosti
Foto

Tak to není. Když budete chtít protlačit beznoheho fotbalistu, tak s přesvědčením, ze budete mít tým, hrající uprostřed tabulky no a to je pořád ještě dobrý, ne? Když tam ovšem fotbalový svaz nacpe tech beznohych víc, Messi půjde hrát jinam, fotbal bude na úrovni 3. divize a začne se řešit, jak je to možné.

2 0
možnosti
PB

..... hmmm, tak agentura pro sociální začleňování(?),- tak vo týhle bandě sem neměl ani tucha,- žišmarjá, co my z tech daní dokážeme všecko zacálovat ?!

10 0
možnosti

A to ještě nevíte, že jistě bude zřízena komise pro kontrolu této agentury!:-)))))))) jak je v naší krajině zvykem.

1 0
možnosti
VD

A přitom by jen stačilo upravit pro tuto skupinu "studujících" pravidla hodnocení. Proč je trápit s matematikou, češtinou, dějepisem? Za zapění alespoň jedné písně (netřeba česky) by se uznalo dokončené základní vzdělání, za atletiku nebo bojové sporty (rychlý běh s něčím odněkud a slušné rvačky docela zvládají) vzdělání středoškolské, a například zvládnutí hudebního nástroje je již zcela jasně dovednost vysokoškolská. U děvčat by byla i alternativní kvalifikace. Jedno dítě - ZŠ, druhé dítě - SŠ, třetí dítě VŠ. A máme to vyřešené. Jen přemýšlím, co pak slavná Agentura pro cosi... bude řešit? Ale oni si nějaký ten "problém" zase najdou...

5 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte, že do pěti let tady bude mít ta slavná začleňovací Agentura (která ještě nikoho nezačlenila!) arabsky hovořící klienty, kteří jsou desetkrát divočejší a pokud nebudou rychle do jednoho roku začleněni, plynně hovořit česky a pracovat za 90 papírů na vysokých státních postech, budou se kvůli tomu vztekat desetkrát více....;-( A naprosto právem...

4 0
možnosti