Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pěkný příběh...pořád věřím na to, že lidé jsou ochotni pomoci a pomáhají:)

0 0
možnosti
JK

Určitě ano. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

J87i26ř65í 57T96u66r16n96e79r

22. 12. 2015 10:22

Už dlouhou dobu lovím takové příběhy, abych vždy znovunabyl pocitu, že lidé jsou vlastně lepší, než jak to vypadá. Občas se i ve mně probudí Mirek Dušín. Nedávno jsem chtěl takové drobné dámě pomoci s velmi objemným kufrem po schodišti, kde nebyl eskalátor. Snášel jsem ho v podstatě i s ní, protože se ho křečovitě držela, připravena zavolat policii. Pod schodištěm roztála a sdělila mi, že s ním jezdí pravidelně a ještě se jí nic takového nestalo. Když asi usoudila, že mě pětikorunou neuctí, tak mi dala čokoládový bonbon. Byl výborný.

0 0
možnosti
JK

Je hezké se s něčím takovým setkat a ještě lepší být toho účasten. K tomu ale, že jsou lidé lepší, než o nich soudíme, lze dojít i úvahou. Kdyby byla většina lumpů, gaunerů a zločinců, referovala by jednak média o pozitivních příkladech jako o zvláštnostech a jednak by společnost fungovala na předpokladech, že lidé v prvé řadě jednají protizákonně, nemorálně, násilně a zlovolně, ale ona funguje na právě opačných předpokladech.

0 0
možnosti
PM

P51e85t77r 79M76u33r31č55e39k

22. 12. 2015 3:47

To jste pane autore vytáhl povídku z hodně hlubokého šuplíku;-D jízdenka z Prahy do Přerova už dávno nestojí 56 Kč ale 261 Kč jenom pro upřesnění.

0 0
možnosti
JK

Víte, že to není ze současnosti, jsem jaksi předeslal. A i proto, aby to bylo zřejmé, tam ta cena jízdenky je. Vždyť povídka byla konečně na jistém kontrastu s minulostí založená.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik