Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednou ze zbraní neomarxismu je vyvolávání pocitu viny, snižování sebevědomí a národního uvědomění. Všimněte si, kolik prostoru je věnováno vyhnání sudetských Němců a jak málo vyhnání Čechů v roce 1938. Je to náhoda nebo úmysl? Já jsem přesvědčen, že je to cílená kampaň někým organizovaná a někým placená. Že by nový Drang nach Osten?

2 0
možnosti
JP

Beneš je největší tragédií tohoto národa.

0 1
možnosti
KS

Merkelová to dělá proto, že potřebuje alespoň trošku oslabit Seehofera, který pochází z Bavorska, kde žije většina Sudetských Němců. A Zeman? Ten říkal už v roce 1990 totéž, co teď Merkelová.

https://www.youtube.com/watch?v=43foNIaTLBU

1 0
možnosti
VB

Československá republika byla v roce 1918 ustavena z moci a síly vítězů 1. světové války v bájných historicko-nacionalistických hranicích bez ohledu na národnostní složení obyvatelstva. Šlo o stejný nesmysl, jako kdyby Polsko bylo po 1. světové válce obnoveno v hranicích před jeho prvním dělením v roce 1772.

Nesplněné sliby autonomie Slovenska a kantonálního uspořádání pro 3,5 milionovou německou „menšinu“ vedlo k opakovanému osamostatnění Slováků v letech 1939 a 1993 a k situaci, kdy bylo jakoby „nevyhnutelné“ po roce 1945 vyhnat Němce.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661798

2 0
možnosti
KV

ona začíná historie českého národa až v roce 1918? ustanovení státu z moci a síly zde probíhá od nepaměti a probíhat bude i nadále. proto mi připadá tohle porovnání úplně scestné

0 0
možnosti
MN

Není uvedeno, že tyto Dekrety o odsunu Němců byly dodatečně schváleny Parlamentem Československé republiky, takže musíme mluvit ne o dekretech ale zákonech v souvislosti s odsunem Němců.

1 0
možnosti
JZ

Jitřit emoce je třeba, aby se náhodou na ně nezapomnělo.

0 0
možnosti
JB

J16a87n 54B90u72r23i11a75n

21. 6. 2018 11:56

Náš prezident jistě souhlasí - protože i díky tomu pravidelně vyhrává volby.

2 1
možnosti
MJ

Karma ,panu autorovi ale tento výrok kancléřky Merkelové svědčí o tom, že tímto něco sleduje a to je trochu o strach, nebo je opravdu tak hloupá a historicky nevzdělaná, že je ostuda, že taková to osoba je v čele Německa.

3 1
možnosti
PK

Nejsem členem fan klubu AM, ale rozhodně bych nesouhlasil s tím, že je hloupá a nevzdělaná....

0 0
možnosti
JB

J92a58n 34B65u85r12i20a46n

21. 6. 2018 10:46

Nevím, ale nepřijde mi, že by Merkelová chtěla cokoli měnit - přijde mi to od ní jako konstatování s tím, že (naštěstí) neopomněla zmínit, co tomu odsunu předcházelo; tedy, že Němci započali druhou světovou a že se dopustili nevýslovných zločinů.

Prostě to beru jako pohled z druhé strany - nic víc.

2 0
možnosti
Foto

ta inkriminovaná věta vyznívá trochu jinak, pokud si člověk přečte celý odstavec.

0 0
možnosti
Foto

velice poučné a rozumné čtení.

Karma a R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik