Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Abych nenechal vaši otázku bez odpovědi:

Ne, není čas si od uprchlické krize odpočinout, protože uprchlická krize si neodpočine od nás.

A k fungování státu, o kterém hovoříte také - podívejte se na mapu a uvidíte tam i barevné skvrny označené jako Libye, Irák, Sýrie.

Jedná se o území, kde neexistuje snad žádná z funkcí, které občanům stát obvykle poskytuje a ze kterých si kdokoliv může udělat vojenskou střelnici. Část občanů se přidala k nejrůznějším vojenským a polovojenským uskupením, která se po těchto územích převíjejí, část se jich vydala na cestu jinam, obvykle za vidinou klidnějšího a lepšího života a další část se vydala jinam s myšlenkou na pomstu - rozmlátili jste nám tu skoro všechno, tak vám ukážeme zase my u vás doma jaké to je.

Myslím si, že je dobré řešit příčiny a ne až následky (a ještě špatně) uprchlické krize.

0 0
možnosti
MK

RvHm, tak ono se zmírnilo nebezpečí, v Německu už muslimští školáci nekopou do těch německých, nemusí se uzavírat bazény pro kvůli nadrženým nově příchozím, ve Švédsku se méně znásilňuje v Belgistánu se už nevyhlašuje šária pro celou Belgii, po celé Západní Evropě se už nepohybují neregistrované osoby, všechny zamíchané radikály z IS jsme už pochytali, no prostě je čas na "zasloužený" odpočinek. A hlavně, už máme plně kontrolovanou schengenskou hranici, takže pohodička.

Děkuji, nemám zájem.

0 2
možnosti
JK

Tak přesně vy byste se měl zklidnit a odpočinout si. Rv

0 1
možnosti
Foto

Někdy mám pocit, že dopad utečenecké krize je větší v psychice lidí než v reálných záležitostech. Právě slyším v hlavní zpravodajské relaci v rádiu, jak v jakémsi finském městě zakázaly skupině mladíků ze Sýrie na čtrnáct dnů vstup do místního bazénu. To je jako by odvysílali, že jsem měl dnes k snídaní vejce na špeku. Neustále si živíme poptávku po takových to zprávách. V tisku v rádiu, stejně jako na blogu. Paradoxně lovíme místo smysluplných zpráv jakési absurdnosti, které mají pouze excitovat naše rozhořčení. Přiznám se , že tomu nerozumím. Ještě před pár lety jsem byl svědkem přesunů statisíců lidí, kteří umírali haldy na banální nemoci. Děti a ženy terorizované polovojenskými skupinami atd., a to bez jakékoli zvláční pozornosti okolního světa . A teď se mám zabývat "provozním řádem finského bazénu"? Někdy mám pocit, že jsem se zbláznil já nebo svět kolem mě.

1 1
možnosti
JK

Přesně to jsem měl na mysli, onu excitaci rozhořčení, které je stále nově a nově přiživováno. To bych právě mediím vyčítal, že vytváří do značné míry falešný obraz reality. Psychika lidí je v mnohém nastavena jinak, takže lidé nedokáží přisoudit jednotlivým zprávám odpovídající měřítko a podléhají té masáži. Kdysi jsem psal studii o tom, jak media vytvářela obraz války v Perském zálivu při osvobozování Kuvajtu. V této válce "v přímém přenosu" se dařilo "navádět novináře na cíle jako inteligentní střely" v podstatě podle scénáře generála Schwarzkopfa.

1 1
možnosti
AK

Doporučujete nám si odpočinout? Kde?

Kde jsou ty zlaté časy, kdy jsme si vybírali mezi dovolenou v Egyptě nebo Tunisku podle kvality ubytování, čistoty vody a ceny?

Dnes si rozmyslíme, jestli je s dětmi vůbec navštívit.

Vždycky když naši spojenci na nějakou zemi zaútočili - ze vzduchu, z moře, ze země, slyšeli jsme od politiků, že jde o to učinit svět zase o něco bezpečnější.

Nemohu se ubránit dojmu, že se nám ten bezpečnější svět nějak nedaří.

Neděláme někde chybu? Myslím ČR, NATO, EU, USA?

1 0
možnosti
JK

Odpočinutím jsem nemyslel jet na dovolenou. Volám po odpočinutí si od zloby, naštvanosti, nenávistných výkřiků a už konečně se podívat na situaci reálně a věcně a nedat příležitost pro etablování a rozrůstání totalitních hnutí. Jinak ten svět je bezpečnější, než býval, ale bezpečný ještě zdaleka není a hned tak nebude. Jestli neděláme chybu. Chyb - těch děláme spousty.

1 1
možnosti
Foto

Nesměle podotknu, že jsou to právě státy sdružující více národností či více náboženských směrů, které jsou zdrojem vnitřního napětí, občas ústícího dokonce v rozpad takových států.

Pro příklady nemusíme chodit daleko, tento rozpad postihl i bývalé Československo. Velmi drastický byl rozpad Jugoslávie, přičemž napětí v některých částech přetrvává dodnes. Španělští Katalánci dělají, co mohou, aby získali autonomii, belgičtí Valoni a Vlámové se vzájemně nemusejí, ostatně i takové Skotsko ještě docela nedávno pořádalo referendum o nezávislosti na GB. Atp....

2 0
možnosti
JK

To jsem měl tak nějak na mysli. Ale třeba takový pan Braun to vidí zcela jinak.

0 0
možnosti
Foto

To, že kdyby, že kdyby národní státy fungovaly, tak by nikdy k takové invazi muslimů nedošlo, tak v to má Šarapatka naprostou pravdu.

2 0
možnosti
JK

Kdyby fungovaly? Co to jako znamená? Vy nebo Šarapatka víte, co by se stalo, kdyby...? Říká se kdyby chyby, a to platí i v tomto případě.

1 0
možnosti
JS

Nejlepsi je si odpocinout. Nmyslet na to a odejet na dovolenou do Alp. V Cesku zatim nic nehrozi. Bylo by dobre se zamyslet nad tim, ze t.zv uprchlicka krize je evropska katastrofa nevratneho charakteru, ktera drive nebo pozdeji dohoni kazdeho, kdo odmita dnes o tom uvazovat.

2 0
možnosti
JK

Já jsem psal, jestli není čas si odpočinout od emocí. V titulku jsem pak položil trochu provokativnější otázku. Z toho ale přece nemůžete usuzovat, že navrhuji přestat o tom uvažovat. Myslíte si snad, když pan Šarapatka napíše, že Evropa zničí sama sebe a že může fungovat společně jen jako společenství hrdých, sebevědomých a suverénních států, tak se to stane, nebo že se pohne stéblo tím směrem?

1 0
možnosti
Foto

Nejsou snad Belgie, Španělsko, Velká Británie, Švýcarsko národními státy? Já myslím že ano.

1 1
možnosti
JK

Belgie je jakási federace (Valonsko, Vlámsko), Švýcarsko je konfederace, Velká Británie je spojené království, které tvoří Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko, a Španělsko tvoří Andalusie, Aragonie, Asturie, Balearské ostrovy, Baskicko, Extremadura, Galicie, Kantábrie, Kanárské ostrovy, Kastilie a Leon, Kastilie La Mancha, Katalánsko. Stačí? To přece nejsou národní státy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik