Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kvapile, v zásadě s Vámi souhlasím, takže jsem také přispěl k Vaší karmě :-) Kořenem všech podobných problémů jsou však intolerance, předsudky a uplatňování principu kolektivní viny, což je odvěké prokletí lidstva vůbec.

1 0
možnosti
JK
JH

Já tahle texty ani neotevírám. Tuhle "dámu"jsem kdysi četl jednou, možná dvakrát a stačilo.Nepřikládejme píliš velikou váhu té partě křiklounů, která si nahání karmy na názorech stoky. Ovšem, také bych to nepodceńoval.R^

2 1
možnosti
JK

Nechci přeceňovat jejich význam, ale jak píšete, nedá se to ani podceňovat. Konečně Hitler byl taky původně jen křikloun a spolu s Roehmem byli napřed na okraji společnosti.

0 0
možnosti
Foto

Vnímám váš článek jako jakési logické pokračování článku svého, ve kterém jsem obhajoval pragmatická řešení proti emocionálním reakcím. Pokud stávající politické reprezentace ( a teď mám na mysli spíše tu německou) nepřesvědčí své občany, že něco řeší, může mít ta ztráta důvěry nepředvídatelné důsledky. Stejně jako může dát prostor konstruktivním silám a osobnostem, tak i hlasatelům různých idejí a vůdcům lidu, kteří mnohdy řešení také nemají a nebo, což je horší, mají řešení, že se můžeme časem hodně divit jaká. Bojovat proti nějakému zlu jiným zlem může být účinné, ale historicky je to velmi neosvědčené. Židé byli (ač to nelze zcela srovnávat) začátkem 20. století také velmi neoblíbenou a také, i když jinak, problematickou komunitou. Koho antisemitské nálady vynesly na vrchol všichni víme.

3 0
možnosti
JK

Přesně tak. Dnes ráno jsem přečetl článek "Politická korektnost nebo obyčejná cenzura?", kde se autor vymezuje proti tzv. mainstreamovým mediím a píše, že nyní kvůli politické korektnosti neexistuje svoboda slova. Když se podíváte, jakou karmu získal v podstatě za chvíli tento text, trochu mě to děsí.

0 0
možnosti
JK

?8-o? To je jako nějaká hra? Psát neumíte?

0 0
možnosti
JK

Díky za odkaz. Přečetl jsem si to a dá se říct, že to celkem obstojně popisuje proces manipulace i to, jak k manipulacím dochází. Chtělo by to ale poněkud zpřehlednit, možná zestručnit, odbourat opakující se formulace ve prospěch pregnantnějšího vyjádření.

1 0
možnosti
JR

J29a21r37a 89R93a26n67k

15. 1. 2016 3:07

https://www.youtube.com/watch?v=KrYl76Yx6BY

mam strach zde neco psat, myslim, ze Ch. Chaplin to rekne vsem slepicim nejlepe, nebojim se seznamu, na kterem zde jsem s dalsimi nekolika sty, naopak, jsem rada, ze nepatrim do kurniku, kteremu nevladne chytry kohout. Bohuzel, v byvalem vychodnim Nemecku bylo nejsilnejsi podhoubi

narodniho nacionalsimu a po padu zdi jen kvetlo, zavist a neschopnost, protoze byli zvykli za socialismu, ze vsichni meli stejne malo, krome tech nahore a nedostatek vzdelani a "drive", ktery ti v zapadnim Nemecku meli, tam chybel....

A u nas....ten spolek vi, jak chutna moc a ze rozesvat ty "normalni", tech 10 mil. spodnich, kterym staci bonmoty a Putinuv novy kalendar pro rozhorcene matky, je opet zadelano na novy svaz vychodoevropskych republik s Putinem v cele.

4 2
možnosti
JR

J48a37r70a 62R63a52n64k

15. 1. 2016 3:11

oprava: narodniho socialismu

0 0
možnosti
JR

J48a47r53a 90R87a12n35k

15. 1. 2016 3:10

Mate na mysli "a-ha" band, pane Turecku?

https://www.youtube.com/watch?v=ZKspel3BEog

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik