Ministr Vojtěch není žádná oběť

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch rezignoval a hned se vyrojila spousta výroků, jaký to byl skvělý ministr, že jiný by současnou situaci těžko zvládl lépe, že mu moderátor v nedělních Otázkách Václava Moravce ubližoval…

Předně si vyjasněme, že bývalý ministr Adam Vojtěch není žádná oběť. Vykonával velmi prestižní funkci, byl mu svěřen zdravotnický resort, a zároveň byl členem vlády, za což byl velmi nadstandardně honorován. Pokud uvážíme, jaké nároky jsou v zaměstnáních často kladeny na lidi, kteří za to mají jen zlomek Vojtěchových příjmů, přiblížíme se o krůček k reálnému obrazu.

Ministr Vojtěch, jestliže byl dobře honorován, měl samozřejmě velkou odpovědnost a byla čistě jeho věc, jak se ve své funkci choval. Jestli se nechal manipulovat a peskovat premiérem do té míry, až si toho museli všimnout všichni, nemohl se divit, že se ho na to novináři ptali. On přece nemusel být ministrem, sám si to vybral a vybral si i stranu, s níž do toho šel. Potom ale nechápu, co je na něm politováníhodné.

Prý byl k Adamu Vojtěchovi v nedělním pořadu moderátor Václav Moravec příliš agresivní a neslušný. Neslušného jsem na Moravcově tlaku na Vojtěcha neviděl nic. Byl agresivní? Ptal se ministra, tlačil ho k odpovědím a není moderátorovou chybou, jestli se dotazovaný kroutí, nechce odhalit pravou podstatu věcí a tím pádem se dostane do úzkých. Podle mého dělal Moravec tentokrát svou práci dobře.

Samozřejmě, Adam Vojtěch je daleko kultivovanější než třeba Andrej Babiš, takže to měl Moravec mnohem snazší než s premiérem, který místo věcných odpovědí bezuzdně mele často nesouvislé věci, semele živé s mrtvým, jak se říkávalo. Ten předvádí skutečnou agresi. Zajímavé je to, že to lidem, kteří nyní litují Adama Vojtěcha, jak s ním zlý Moravec špatně jednal, na Andreji Babišovi zřejmě nevadí. Přitom chovat se agresivně v roli premiéra je vysloveně nepřípadné.

Autor: Jaroslav Kvapil | pondělí 21.9.2020 12:20 | karma článku: 41,28 | přečteno: 7374x