Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Lidi prostě rádi věří tomu, čemu věřit chtěj, což je u většiny z nich ta říše tajemna a neuchopitelna než říše exaktní vědy. Je sexy chodit za kartářkou, není sexy chodit za psychologem. Je sexy zabývat se horoskopy, není sexy zabývat se prognózami na základě statistických dat.

Mimochodem, v souvislosti se Radiem Jerevan:

Časový signál Radia Jerevan: Pip... pip... pip... pip... pip!Je přesně 12:00. Upozornění pro příslušníky KGB: Neznepokojujte sezmizením malé ručicky. Je skryta za velkou.

Zdroj: http://lnky.wz.cz/Vtipy%20Jerevan.html

1 0
možnosti
JK

To je prosté, věřit na osudovou předurčenost, v magické síly a vůbec okultní "vědy" vyžaduje jediné - nechat se opájet, obluzovat. Věřit dogmatům je také snadné. Má to společného jmenovatele, a tím je lenost myslet. Myšlení bolí a je namáhavé, tedy opravdové myšlení. Aby se člověk k něčemu dobral, potřebuje také znát a poznání si žádá učení, a to je opět namáhavé.

V rovině politické to má odraz v tom, že socialisté a komunisté říkají - dejte nám pravomoci a my se o vás postaráme, problémy vyřešíme, zatímco vy si můžete dát zahrát, on to někdo zaplatí. A co říkají konzervativci (ti opravdoví)? Starejte se o sebe i obec, spoléhejte na své síly a rozum, buďte zodpovědní sami za sebe, zkuste se vyznat ve světě a budete svobodní. No a co je přitažlivější?.

Ten vtip je také dobrý.

1 0
možnosti
Foto

Jsem tu s pomstou - tedy kamna - a zítra dodám nějaký dříví ;-DR^ Pěkné

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik