Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Střet civilizací - toto slovní spojení je nevhodné pro to co právě začíná. Za prvé, nebude to střet, ale kapitulace naší civilizace, bránit se nám bude nejspíš úředně zapovězeno, pod trestem smrti. A za druhé, slovo "civilizací" , to by znamenalo že je zde více než jedna civilizace. Není , je zde jen ta co už končí. Jiná nebude. Pod pojmem "civilizovaně" si nepředstavuju to co dělají tam odkud uprchlíci přicházejí, vy snad ano? Tudíž žádný střet a už vůbec ne civilizací. Prostá hloupá naše kapitulace. Navíc ten trest smrti, kterým nám budou už brzy naši ZVOLENÍ vyhrožovat, pokud se budeme bránit , ten pak přijde od těch kterým nyní pomáhají a chrání je.

1 1
možnosti
JK

Opět na tomto místě připomínám, že si netroufám odhadovat, co bude. Je možný jakýkoliv scénář. Střet civilizací není můj pojem, použil ho americký profesor, jak jsem o tom psal a snad chápete, co myslel. Asi se neshodujeme v tom, co je obsahem pojmu civilizace. Civilizace v tom smyslu, jak ho použil profesor a jak ho chápu já, je systém určité společnosti založený na jistém řádu, etických zásadách atd. a to nesporně islámská společnost je, i když se nám to třeba nezdá nebo se odlišuje od naší civilizace. Ať se vám to líbí nebo ne, my se s jinými civilizacemi střetáváme, tím častěji, čím je svět stále více globalizovaný.

1 0
možnosti
MN

Antický Řím zlikvidovali definitivně "primitivní" Vandalové. Náhoda - shoda, že zase vládcové vyspělejšího civilizačního prostoru lhostejně  přihlíží, ve své pohodlnosti a lenosti, pořádají pro sebe své vyvolené opuletní "hostiny" a čekají a "tančí na palubě Titaniku" dokud to jde? EURv;-(

1 0
možnosti
JK

Protože Řím byl v té době už slabý, zkorumpovaný, rozhádaný. Možná je to teď obdobné.;-)

0 0
možnosti

Až se migranti nahrnou do Evropy hlavně západní nastanou neřešitelné problémy které vyůstí v násilnosti a civilizovaná západní Evropa hlavně její domácí obyvatelstvo  bude řešit situci vystěhováním do států spíše na východ jako je Polsko,Madarsko,Ukrajina, Rusko,USA.Tohle už se děje v Holandsku.

2 0
možnosti
JK

Určitě to není vyloučené. Já ale nerad předbíhám událostem.

0 0
možnosti
MT

Zatim dochazi ke stretu 'domacich civilizaci', to je odpurcu a zastancu, vladnich trollu a pod. Ke stretu civilizaci dojde az pozdeji...

2 0
možnosti
JK

Jo jo, tak to chodí. Bylo to tak například i před druhou světovou válkou. Nechci ale strašit. Nicméně ten exodus je už tady.

0 0
možnosti
RS

Tady neni co diskutovat. Autor ma pravdu. Konecne jeden.

4 0
možnosti
KC

Britský filozof dějin - J. A. Toynbee - řekl, že Civilizace nezanikají vraždou, ale sebevraždou. Neomarxistům se podařilo podlomit základy západní civilizace hlavně tím, že eliminovali křesťanství jako jeden z pilířů, na němž Západ stojí. Tím vydláždili pro zánik Západu dálnici tam, kam potřebovali. Likvidací zejména křesťanské morálky neví Západ kým je, z čeho vzešel, kam směřuje a co má chránit. Chceš-li někoho porazit, musíš nejprve zlomit jeho ducha. Díky tomu mají islamisté a další odpůrci Západu připraven okamžik konečného účtování - sražení naší civilizace na kolena. Pokud se jim to podaří, pak si Západ nezaslouží, aby přetrval. Nikdo nechrání společnosti, které ztratily chuť žít a s otevřenou náručí vítají své úhlavní nepřátele.

14 0
možnosti
JK

Pokud se jim to podaří, tak si to opravdu nezasloužíme. Ba co víc, nikdo se nebude starat o to, co si zasloužíme.

3 0
možnosti
JS

Doporucuji precist si clanek od Jean-Claude Junckera, predsedy Evropske komise (Evropa, ve ktere chci zit, MF Dnes z  27. 8.). A to je prosim clovek zodpovedny za rozhodovani o islamske invazi do Evropy. Zanechte vsech nadeji, bud se dobre ozbrojte, nebo vcas z Evropy utecte. I Obamova Amerika se zda relativne lepsi.

6 0
možnosti
JK

Přečtu si. Díky za info.

0 0
možnosti
Foto

Dnes jsem se zastavila na kus řeči s naší paní uklízečkou a probíraly jsme i toto téma - a ta paní pokývala hlavou a povídá - "kdysi jsem četla... a bylo tam.. živí budou závidět mrtvým - a teď mám pocit, že vím, co to mělo znamenat... "

No a pak šla dál leštit zrcadla..

Hezký článek.. ale co dál.. ?

4 0
možnosti
JK

Co dál zatím opravdu nevím. Postupně si začínám vytvářet nějaký názor. Je otázka, zda budu mít čas ten proces dokončit. ten otazník sedí.?!!

1 0
možnosti
JH

J35a92n 28H15l93e52d27í34k

27. 8. 2015 12:26

řekl jste naprostou, čistou pravdu, okupanti zatím nepoužívají zbraně, až se snad Evropa probere ze sladkých snů, plných hovadin a bude se chtít semtam někdo bránit, budou už muslímští agresoři zabydleni a ozbrojeni. Holt jsme zparchantělí a vyčúraní lenoši. Nejvíc ti v Bruselu a ti ve vládách

13 0
možnosti
JK

K tomu není moc co dodat. Díky. :-)

1 0
možnosti

střetem civilizací bych to snad ani nenazýval, to co se sem hrne mi nějakou civilizaci moc nepřipomíná...

9 0
možnosti
JK

Civilizaci nutno chápat jako jistý hodnotový a mravní systém a ti lidé, co se sem hrnou, do nějakého takového systému patří, ať se nám to líbí nebo ne. A právě proto, že se ho nejspíš nebudou chtít vzdát a přijmout naši civilizaci, bude působit obrovské problémy.

14 0
možnosti