Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vite, pane Kvapile, ze jste presne popsal nasi nevedomost. Nasledujete propagaci prezidenta (nekdy i premiera), ktery se vydava za krale znalosti a vsechny ostatni oznacuje jmeny, aby ukazal svoji kvalitu mysleni.

Ti drivejsi "mocnari" maji take co rici k dnesnimu deni v CR. At je to Paroubek, Klaus a jim podobnym. Jejich argument (jakykoliv) MUSI byt diskutovan opozicni stranou. A to bez pridavku k te druhe strane jako "kavarenska" zumpa ci mysleni "nadcloveka".

U tech, kteri dnes vedou nas stat, je snadne videt jejich uspechy, ale take jejich "debakl". Je snadne je odsuzovat. Vsak stale je nutno byt spravedlivy a ukazat na ty vsechny uspechy a nedostatky.

Stejne posuzovani je treba i u prednesenych myslenkach tech drivejsich. Bez jmen a predsudku. Jejich "bohatstvi" je v jejich minulosti, kdy resili problemy drivejska. Ucme se od nich.

Nas prezident je stale vice unavem argumentovat na mysleni tech minulych. At je to opravdu z unavy, nebo v horsim, nemajice zadny argument proti. Uchyluje se tedy ke jmenum pro zakryti sve nemohoucnosti. To, ze ma nasledovniky, je viditelne. Ti jsou zrovna tak ubozi v mysleni presne jako on.

0 0
možnosti
VM

jen bych poupravil, babiš má tak cca 20% oprávněných voličů a z volících volů - tedy voličů to pak dělá těch cca 30% závistivců, co jsou přesvědčeni, že všichni podnikatelé kradnů - tedy logicky i jejich guru, ale to jim při jejich vzdělání uniká. Pak jsou různé názorové směry, dejme tomu cca 40% . No a pak je tady cca 40% populace, kterým už je ze všeho na zvracení, kterým už došlo, že volby jsou jenom mediálně zmanipulovaná komedie a této trapné hry na jakési svobodné volby se neúčastní :-)

0 0
možnosti
JK

Nevím, možná máte pravdu. Vašim počtům nějak nerozumím. Postoj - je mi ze všeho na zvracení - mi připadá dílem poraženecký, dílem hysterický. Co přesně myslíte tím "mediálně zmanipulovaná komedie", respektive jak by měly volby podle vás vypadat, aby nebyly mediálně zmanipulovanou komedií?

1 0
možnosti
TB

Rozdělená společnost je základem demokracie. Jen v totalitě mají všichni rádoby stejný názor.

3 2
možnosti
JK

Vy jste to nečetl, že. Jinak byste se dověděl, že mi nejde o jednotu názorů, naopak kvituji rozrůzněnost názorů, ale snažit se společnost rozdělit na dva tábory a sešikovat je proti sobě, to je hodně špatné.

2 0
možnosti

Rozdelene spolecnost mozna prospiva Zemanovi, ale nekteri antizemanovci k ni tez pripspivaji svou aroganci a sprostotou

2 1
možnosti
JK

Arogance a sprostota jsou myslím rozložené po celé společnosti a koncentrované zejména na internetu.

1 0
možnosti
JS

J79a39n 23S96v44a19t28e71k

29. 1. 2019 13:37

Asi tak - s panem Zemanem bytostně nesouhlasím, sympatický mi byl jen při prvním setkání na jaderné fakultě během Sametové revoluce, od druhého "setkání" mi je nesympatický. Nicméně respektuji, že můj názor má váhu jednoho hlasu. který využívám pravidelně v každých (naštěstí stále ještě svobodných) volbách. No a když je hlasů pro Zemana (či Babiše apod.) více než těch, které souzní s mou volbou, nezbývá mi než se přes to povznést, vyjadřovat pokud možno slušnou formou nesouhlas s panem prezidentem (či Babišem apod.) a vyhlížet prostě další volby, které jediné mohou pomoci k tomu, aby ve vedení naší republiky byli ti, kterých bych si mohl vážit. Pan Zeman ani pan Babiš takovými osobami nejsou. Volba těchto politiků je z mého pohledu sice hloupá, nicméně platná. Mohu jen doufat ve věci příští a snad lepší.

1 0
možnosti
JK

Ano, to jste řekl správně, že volba těchto politiků je z vašeho (i mého) pohledu sice hloupá, nicméně platná. Nemělo by to ovšem znamenat rezignaci na jejich kritiku.

0 0
možnosti
Foto

Budme radi, za ruznordost naseho obyvatelstva. Nekdo ma rad buchty makovy, jiny tvarohovy a nekomu je to jedno. Ruznorodost je fajn.

Pokud jedna z techto casti obyvatelstva prestane se svym šéfem dodrzovat zakony, verbalne utocit na jine, tak je to spatne. Nejsme stado ovci.

2 0
možnosti
JK

Neměli bychom být stádem.

0 0
možnosti
JZ

Zeman je obyčejný zlý mstivý stařík, který nenávidí každého, kdo má jiný názor než on. Mezi jeho oponenty je řada schopných lidí, kteří se umí o sebe postarat a jsou úspěšní, mezi jeho příznivci převažují naopak lidé závistiví, kteří toho v životě moc nedokázali, akorát nadávají poměry a čekají, že stát za ně vyřeší vše.

5 2
možnosti
JK

V podstatě s vámi souhlasím. Jen bych Zemana tak nepodceňoval. Zlý a mstivý stařík sice je, ale zvolil dobrou strategii, která mu zatím vychází.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

1 1
možnosti

Nenávist je špatná lidská vlastnost.;-D

1 0
možnosti
JK

S tím souhlasím. A proč to píšete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 14,80
  • Průměrná čtenost 990x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik