Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Tak jasná je jedna věc - pro Miloše Zemana je uprchlická krize opravdovým požehnáním. Aniž by cokoliv riskoval (protože nakonec o všem rozhoduje vláda a parlament), sbírá politické a volební body svou protiuprchlickou rétorikou, která je pro většinu národa opravdovým balzámem na duši. A jen kvůli tomu jsou ochotni tolerovat Zemanovi jeho proruské a pročínské postoje. Což já rozhodně nehodlám, jakkoliv mám na uprchlickou krizi a náš vztah k Izraeli stejný názor, jako Zeman. Asi tak...

2 0
možnosti
JK

Do jste vystihl dobře. Je to tak.

0 0
možnosti
Foto

I přes úvodní deklaraci (nebo spíše vějičku), že toužíme nazývat věci pravými jmény, jste dále podle mého správně zhodnotil, že nechceme věci nazývat pravými jmény, ale chceme mít jasno. Jasno o sobě, jasno o druhých, jasno, kdo jsou nepřátelé, přátelé, kdo nebo co nám škodí, a co je pro nás užitečné. Rozčilují nás, a je to vidět i na tomto blogu, ti, kteří pořád vše relativizují. Osobně mám nedůvěru k těm, kteří mají jasno. Věřím v pochybnosti, To mi však asi brání nazývat věci pravými jmény.:-)

4 0
možnosti
JK

Myslím, že jste pochopil přesně, jak jsem to myslel. Myslím, že platí - pochybují, tedy jsem. Mám pocit že i René Descartes pochyboval o všem a tak jediná jistota byla, že když vyřkne myslím, tedy jsem, tak v tom okamžiku je to jistota. Jenže je fakt, že lidé chtějí mít jasno, chtějí mít jistoty, ale pochybnosti budou vždycky.

0 0
možnosti
VV

Pravymi jmeny se v tomto state uz dlouho nic nenazyva. Teroristi byvali nazyvani narodne osvobozeneckym hnutim, lide co chteli svobodne zit byli narusitele a utocne rakety byly mirove.

Dnes nam zdejsi blogeri pokojne protestujici dav nazyvaji fasisty, novinari nazyvaji tezkou opici virozou, a nakonec mnozi ani neumeji opsat neci jmeno.

2 0
možnosti
Foto

Je hezké, že jste národně osvobozenecký boj ve Francii, v Československu, Polsku v letech 1939-1945 nazval, tak jak jste ho nazval. A útočné rakety V1 a V2 padající na Londýn jste mírovými raketami. S tím by musel souhlasit i protestující dav německých fašistů.

V jedné věci máte pravdu, nebyla to viróza, ale neuropatie.

1 0
možnosti
Foto

R^,,Kdo nazývá věci pravými jmény?"

P.S.: zpravidla, tedy prý, bývají obě dvě poloviny stejné. Jen, že to zase ta větší polovina neví. Ovšem to pařeniště mezi těmi půlkami, tak to zůstává;-)

2 0
možnosti
JK

Já jsem napsal dvě přibližně stejné poloviny, protože šlo ve skutečnosti o dvě menší třetiny, ta třetí větší třetina byl onen třetí svět, a to bylo zmíněné pařeniště mezi půlkami. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik