Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Je to jen pěna na vlnách.

Takových zločinů bylo mnohem více a právě kvůli nim byla vyhlášena amnestie, pro niž hlasovali hlavně ti, kteří byli později komunistickým režimem stejně semleti. Např. jakási Horáková.

0 0
možnosti
OF

Naše zdroje odhadují počet obětí odsunu na 20 000, německé na 210 000.

Kde je pravda. Že by jako obvykle uprostřed ?

Jinak karma. To bezpráví po válce bylo cílené ? Beneš o ničem nevěděl ?

1 0
možnosti
Foto

Jistěže věděl, ale kdyby postavil proti, následující den by přestal být prezidentem. Čechoslováci by s ním vymetli.

1 0
možnosti
Foto

Tuto událost jsem vůbec neznal a připomínání takových činů mi na rozdíl od různých omluv a jiných gest přijde smysluplné, a to zvláště v souvislosti s tím, že jsou pořád vyditelné snahy bagatelizovat a překrucovat zločiny komunistického režimu - popravy politických odpůrců a omylostnění masovýách vrahů. Děkuji za poučení:-)

2 0
možnosti
Foto

A ono v r. 1945 u nás byl zaveden komunistický režím? A konec konců soudy Pazoura odsoudily. Něco z toho si odseděl.

0 0
možnosti
ML

"Kolik Čechů a Slováků, kteří páchali zločiny na německém a maďarském obyvatelstvu Československa, ještě žije? Mnoho jich už nebude. Zatímco nacistických zločinců ještě žije relativně dost."

Ako ste prišiel k tomuto záveru?8-o

1 0
možnosti
JK

Nic vás nenapadá? Jenom v Sovětském svazu vyvraždili nacisté na sedm tisíc vesnic, připočítejte vraždící dozorce v koncentračních táborech atd. atd. A kolik mohlo být takových Pazúrů, revolučních gardistů a z nich těch, kteří páchali zločiny na německém obyvatelstvu, Je to jen zlomek v porovnání s těmi nacistickými. A když vezmeme, že devadesáti a více let se procentuálně dožívá všude zhruba stejně lidí, musí vám to být jasné. Nebo snad není?

2 0
možnosti
JR

J39a98r69a 60R39a17n96k

20. 6. 2016 23:15

Mam hrozne horkou chut v ustech a pocit bezmocnosti, kdyz ctu o bestialite jakychkoliv "vyjednavani si uctu" a nezalezi na narodnosti a vire, to je bohuzel u nas stale chapano, jako "slunickarstvi", protoze skutecne dnes uz nedelam rozdil mezi zadnou virou, jedina, ktere si snad vazim je sufi. Nikdy jsem nic spatne o nich neslysela, necetla a u hrobu Rumiho se sesla skupina krasnych lidi zrovna , kdyz jsem tam byla. S nekterymi jsem v kontaktu stale. Omlouvam se za dlouhy zacatek.

Tezko se dekuje za tak priserne pravdy, ale je zde tolik novych blogeru, u kterych je jasne, ze jejich zivot zacal snad az po 89. - ti se pochopitelne divi a neveri....ani nemohou...., jak jinak? Muze byt mozne, ze clovek....skupina lidi, muze byt zmanipulovana k k nejhorsim cinum a chovat se stejne, nebo hure, nez okupant.....

Je nutne o tom psat, protoze mnozi z me "beatnicke" generace - u nas nevedi, rodice se tehdy bali o tom mluvit, i kdyz jsem vyrustala v rodine, kde se o politice mluvilo, jen ne o tragickych prehmatech tech, kteri nakonec take kocili tragicky a obcas klouzali dolu z lafet.

Jste dobry, podano jako valecnym dopisovatelemR^Jednoho jsem zde mela moznost poznat osobne, dokonce byl jednim z deti, zachranenych panem Wintonem - kanadsky valecny dopisovatel s perfektni cestinou, zde vyznamenany, u nas neznan - Joe Schlesinger, ktery nas zde informoval jiz od doby, kdy byla zapadonemecka ambasada ovesena (videli jsme primo na tv uz ve Svycarsku i v Kanade) stovkami lidi z NDR, na to snad nekteri nemohou zapomenout.

Ptate se, jestli jeste nektery z tech ucastniku masakru jeste zije.....proc ne, treba ma i "pacemaker", kdyz muze stejne hrozny pan Jakes jeste zit a docela netrpi nedostatkem niceho. Zrejme ma i duchod vyssi, nez zdejsi nakteri, stale si stezujici.

Vim, ze muj slovosled je hrozny, mi pratele se nad tim obcas bavi, ale snad jsem rekla to, co jsem chtela. Karma.

6 0
možnosti
OP

Paní Rank, budu osobní: často mi lezete na nervy, ale tentokrát karma nejen pro autora článku, ale i pro vás

1 0
možnosti
VV

No vidite, a Nemci i ty dnes devadesatilete soudi.

3 0
možnosti
JK

To je dobře. Snad z mého textu vyplývá, že jsem pro odsouzení všech zločinců, hlavně vrahů. Otázkou je, kolik z těch českých a slovenských vrahů z té doby ještě žije.

2 0
možnosti