Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J69i38ř55í 31T62u81r48n93e18r

27. 12. 2015 10:28

Budiž nám, pane Kvapile, útěchou, že drtivá většina dřívějších proroctví se nenaplnila a pokud to někdy vypadá že ano, je to jen proto, že různí manipulátoři z nich vybírají jen to, co se jim hodí do krámu, případně měly ty věštby charakter "zítra ráno vyjde slunce". Negativním proroctvím se navíc nedá moc zkazit. Buď má náhodou věštec pravdu, a když jí nemá, jsou všichni rádi, že jí neměl a ten může říci, že se katastrofu podařilo odvrátit na poslední chvíli. A může vesele dál věštit. Vámi jmenovaní odborníci mi často připadají jako kartářky - hrají na jistotu: "máte tajnou bolest, ale to se změní" Každý má nějakou bolístku a každý má někdy pocit, že se s ní něco stalo. To, že budeme za deset let blíže zániku této civilizace, je otázka kritérií a argumentů a navíc je to nutně pravda (alespoň o těch deset let jsme blíže konci).

1 0
možnosti
JK

To jste napsal hezky. Pokusil jsem se ale jen o jistou satiru, když jsem si přečetl několik diskuzí k textům, které mě zaujaly. Vlastně jsem si chtěl pouze vyzkoušet, zda to dokážu ironicky shrnout a vypointovat.

1 0
možnosti
JS

"Je velmi obtížné určit skutečný tvar ledové kry pouze podle toho, co je vidět nad hladinou."

1 0
možnosti
JK

Vím kam míříte a souhlasím. Ovšem ironický a snad i satirický text si žádá jisté zjednodušení a koneckonců je zacílen proti tvrzení hloupostí a dojmům řady lidí, že jim je vše jasné a že ví, jak by se měly řešit zásadní problémy lidské společnosti.

2 0
možnosti
Foto

;-D Škoda, že jste vynechal i tu hospodu. Asi takto prosím: ,, Pane vrchní, pivo, guláš a mapu Evropy".

P.S.: Toto je prastarý vtip ze šedesátých let;-)

1 0
možnosti
JK

Prastarý a dobrý a navíc jsem ho neznal. Je možná škoda, že jsem hospodu vynechal, ale jen pro mou úvahu. No ale některé názory v diskuzích pod články se moc neliší od těch, které jsou vysloveny po pěti pivech a třech kořalkách a co jsem kdysi slýchal v hospodách.

2 0
možnosti