Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zeman je především arogantní a ješitný narcis. Jeho reakce na dobře míněnou radu Senátu, aby mírnil své výroky na veřejnosti, je toho dostatečným důkazem. Něco tak samolibého a nadutého už jsem dlouho neslyšel. Naposledy snad od Paroubka, když o sobě prohlašoval, že má poslání od Vyšší bytosti. :-/

2 0
možnosti
JK

O jeho aroganci a ješitnosti víme přece už dlouho. Ale to není ten rys, který mi na něm vadí nejvíc. Snad mi rozumíte. Paroubek prohlašoval, že má poslání od Vyšší bytosti? To mi nějak uniklo. A znáte Ivo A. Bendu a jeho Vesmírné lidi? ;-) Děkuji vám za příspěvek. Promiňte, že se tak ptám - vy jste ten historik, nebo je to shoda jmen?

0 0
možnosti
Foto

Já bych si dovolil citovat Peroutkova slova z Přítomnosti ohledně Hitlera a židů:

„ Německá říše oslavila padesáté narozeniny svého Vůdce Adolfa Hitlera způsobem, který odpovídá všem oněm pronikavým úspěchům, jež tento muž za pouhých šest let své vlády svému národu přinesl. Jak dnes věci stojí, nemají Němci nikoho, koho by ve své Walhalle, ve své galerii národních hrdinů postavili výše.

„ německý Vůdce stanul na onom významném rozcestí, kdy snad z vůdce národa stává se vůdce národů, zbavil západní mocnosti spojenců a vasalů v této části světa.“

„Každý organismus brání se otravě cizí látkou. Lze předpokládat, že roztok židovského elementu v německém životě byl tak silný, že na to německý organismus reagoval jako na otravu.

Styl židovského německého spisovatele hlavně v době expresionismu podobal se břečce, ve které plavou neznámé substance, styl pak typického německého žurnalisty, který dovedl udělat feulleton ze všeho na světě, páchl na dálku jako pomáda.

http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/459047/obdivoval-peroutka-hitlera-nebo-prezident-zeman-lze.html

1 4
možnosti
JK

Já ty texty znám. Ten první, z kterého jste citoval, se jmenuje "Dynamický život" a Peroutka ho napsal k padesátinám Hitlera v dubnu 1939 a je to ten text, který byl jednou z příčin, proč šel Peroutka do koncentračního tábora, neboť nacistický cenzor pochopil pravý smysl Peroutkových slov. Druhý text se jmenuje Češi, Němci a židé, je z února 1939 a o jeho smyslu se tady na blogu s několika lidmi přu už poměrně dlouho. Takže bych vás snažně prosil, abyste mi už podobné věci necitoval a neposílal odkazy, protože nemám ani jednu chuť to rozebírat znovu.

5 0
možnosti
KT

Teď jsem koukala na televizní reportáž, celá kauza je skutečně nebývale trapná. Nechat se odsoudit, protože se nechci omluvit za svůj idiotský výrok, svědčí o nějaké psychické poruše.

3 1
možnosti
JB

No, kdyby se na existenci či neexistenci článku braly sázky, tipnul bych si na jeho existenci. Zeman má dobrou paměť, musím připustit i to, že ho četl. Pochopitelně to nevím, jde jen o pravděpodobnost. Vytknout se mu dá mnohé, hloupost rozhodně ne. Třeba už ho má v sejfu a troubům ho ukáže až před volbami.

0 2
možnosti
JK

Nikdy jsem si nemyslel, že je hloupý. S tou pamětí bych to s takovou jistotou netvrdil. Samozřejmě je zajímavá otázka, proč by si prezident vymýšlel článek, kdyby neexistoval? Stejně zajímavá otázka je, proč by znalci Peroutkova díla ten článek tak zavile zatloukali, kdyby existoval? Já nevím, ale když ten článek nikdo nikdy neviděl, nikdo ho nikdy nevytáhl, Jiří Ovčáček ho už rok marně hledá, jen Miloš Zeman ho četl (jo ještě o něm mluvil svého času Pavel Dostál, ale od koho to asi tento přítel M. Z. měl?), není nejpravděpodobnější vysvětlení, že se pan prezident spletl?

1 0
možnosti
Foto

Tak to já nemohu posoudit, ale jest nejvíce pravděpodobné, že si to o sobě myslí. Ale není v tom sám, ten předchozí byl téhož názoru.

4 1
možnosti
JK

Určitě znáte ten fór, jaký je rozdíl mezi bohem a Václavem Klausem? Odpověď: Bůh si nemyslí, že je Klaus.

3 0
možnosti
KLS

Že to ale panu prezidentovi trvalo, než se po vzoru Putina, rovněž kovaného bolševika, začal miliskovat s církví a předstírat víru v Boha. Ovšem není vyloučeno, že v dubnu bude podle potřeby třeba budhista.

4 0
možnosti
JK

Já myslím, že reagoval v duchu filmu Dědictví aneb Kurvahošigutentag. Ale to jen důkazem, že si příliš nevidí do úst.

3 0
možnosti
Foto

Je nebo není prezident Miloš Zeman bůh?8-o

I Vy sám jste se v podstatě ztotožnil ve svém předchozím článku, i diskuzi pod ním, s názorem, že nejde toliko o F.P, ale o boj mezi skupinou těch, kteří by rádi M.Z. jakýmkoli způsobem odstranili. Pochopitelně do ní patří i spolek F.P. Tam je jádro, nejen této ,,kauzy", medii tak pečlivě přiživované, opět pak i aktéry z onoho spolku velice a účelově akcelerované a ,,formující" tzv. veřejné mínění, i za přispění metody gramofonové deskyRv

Přitom stačí projít si členy onoho spolku a kdo jej zaštitˇuje. Až na některé výjmky, jde o ,,špičky", které trvale ,,dští" proti M.Z. od jeho vítězství ve volbě.

Na takové pohlížím toliko jako hlavně na nájemné pisálky, keré by sám F.P. nenechal ve své redakci ani vařit kávu. On byl totiž, nad rozdíl od nich, neúplatný, a odmítal sloužit komukoli. Byl i dobrý podnikatel, jinak by těžko mohl pracovat převážně ve vlastní režii, což mu bylo posléze znemožněno jak nacisty, tak následně i komunisty. Proto chci připomenout všem , co se můj příspěvek nelíbí: Projděte si seznam členů združení F.P., včetně jejich CV. U některých můžete pak být obzvláště pekvapeni8-o Dtto, kdo, a jak, onen spolek podporuje. Kdo je schponen, neřku-li ochoten se nad tím zamyslet, tomu leccos do této ,,skládačky" ,,zapadne".

P.S.: nejsem milovníkem M.Z., ale ani ani ,,jednodušším exemplářem" neschopným vnímat všechny(!) souvislosti.

1 5
možnosti
JK

Když píšete, že jsem připustil něco takového, co píšete v úvodu svého příspěvku, tak dobrá. Nemíním to nějak rozporovat. Vím o tom, že máte pifku na spolek F. P. Ale mě ten spolek nijak nezajímá. Zajímá mě Peroutka a jeho tvorba a je mi moc líto, že se dostává do povědomí širší veřejnosti prostřednictvím této mizerné kauzy, v které už teď jde opravdu o ego našeho prezidenta, než o meritum věci. A jestli Miloš Zeman tímto způsobem útočí proti Sdružení Ferdinanda Peroutky, měl by to dělat jinak, než na fóru o holokaustu.

7 0
možnosti
Foto

Kdyby byl Zeman gentleman celý spor ukončí omluvou. Peroutka v době druhé světové války skončil v koncetračním táboře a celá jeho rodina zemřela při holocaustu. Už jenom z toho důvodu by bylo na místě spor ukončit.

10 0
možnosti
JK

Myslím si totéž. Děkuji.

5 0
možnosti
PV

P80a25v67e83l 75V36é20b24r

6. 3. 2016 15:30

S tou písničkou o Škrholovi jste se trefil - až na jednu maličkost. Bylo to právě naopak, než to myslíte vy. V místě, kde stačilo zakroutit (svou) hlavou a maximálně si poklepat na čelo, byla použita, za halasného řevu médií, žaloba.

1 3
možnosti
JK

To si nemyslím, že to bylo naopak. Vám by nevadilo, kdyby vás hlava státu na veřejném mezinárodním fóru označila za příznivce Hitlera a člověka fascinovaného nacismem? Podle mého nemá nikdo právo dehonestovat jiného, byť je to prezident.

5 0
možnosti