Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nevím, jestli se dalo procesům, kterých jsme svědky a prožíváme je, nějak zabránit. Spíš si myslím, že ne. Problém je ten, že mnozí vysvětlují příčiny událostí, co se druhý den stávají dějinami, svévolí jedinců a že kdyby tito jedinci jednali jinak nebo na jejich místech byli jiní jedinci, že by se věci mohly odehrávat jinak, totiž lépe. Jedinci samozřejmě jednají svévolně, ale to není podstata. To, že se EU vyvinula do dnešní podoby, má řadu zákonitých příčin a logickým důsledkem je, že do čela Německa vynesla Merkelovou. Arabské revoluce také nevznikly vnějšími zásahy, ty mohly ovlivnit něco, jednotlivosti, ale nezpůsobily je a tak mohu pokračovat dál k Islámskému státu, k válce v Sýrii a k invazi migrantů. My nyní musíme vycházet z toho, jak se věci dnes mají a také je tak společně v EU řešit. Buďto k tomu najdou současní politici dostatek vůle a síly, nebo budeme bohužel svědky nárůstu autoritativních vůdcovských hnutí s jejich jednoduchými řešeními složitých situací a také se zákonitými důsledky.

1 0
možnosti
Foto

Ano, v zásadě máte pravdu. Jsme malá země obklopená zbytkem Evropy. Řešit to lokálně nemá smysl, když se s tím zbytkem svezeme (minimálně ekonomicky).

Je třeba volat "NE imigrantům" v rámci celé Evropy. Hranice také uzavírat jako celá jednotná Evropa, jinak to nemá smysl. A tohle pomalu začínají chápat i původně nadšení vítači jako je Švédsko a Německo.

Jen se obávám, že změna názorů půjde příliš pomalu (bude třeba ještě celá řada Bataclanů a silvestrovských Kolínů), ještě pomalejší je pak realizace nějakých účinných opatření.

Nestihneme to (jako Evropa) a jsme odsouzeni k postupné islamizaci.

0 0
možnosti
JK

Ten text nahoře jsem napsal v reakci na váš příspěvek, ale odeslal jsem ho ze špatného místa.

0 0
možnosti
KS

Největším problémem podle mě je, že politici kromě říkání frází nedělají vůbec nic. Už je zapotřebí říct konkrétně, co se bude dělat. Nebudou se sem pouštět? Fajn. Jak je zastavíme? Budeme do nich střílet tanky, které budou mít rozestupy sto metrů? Nebo zastavíme válku v Sýrii? Jak? Nebo je sem budeme pouštět? Fajn. A jak je zapojíme do společnosti? Jak je naučíme jazyk? Jak ohlídáme chození dětí do školy? Je prostě potřeba určit jasný směr a v tom směru podnikat konkrétní kroky a nastavit konkrétní pravidla. Lidi se bojí něčeho, co viděli sotva v televizi jen proto, že se vlastně neví, co bude do budoucna. A na druhé straně uprchlíci se pošlou kamsi do ubytoven a tam sedí a čekají, přitom taky neví na co.

6 0
možnosti
JK

Pane Stržanovský, nadšeně vám tleskám, fakt upřímně. Napsal jste to naprosto jasně , srozumitelně, výstižně a přesně. Děkuji.

0 0
možnosti
JM

Jo, kdyby se za hranicemi houfovaly bandy po zuby ozbrojených hrdlořezů, to by byla .... já říkám: To už je (Kolín nad Rýnem) a ještě bude (přerozdělení imigrantů)

1 0
možnosti
JK

Nějak jsem si nevšiml, že by se zrovna k nám příliš dobývali. A s tím přerozdělením nesouhlasím rovněž - viz moje předchozí texty na toto téma. Jediným řešením je mít věrohodné politiky, kteří budou jasně a srozumitelně formulovat naše zájmy, jež by vycházely ze základního směřování naší země. A teď jde o to, jestli tím směřováním je či není spolupráce v rámci EU. Pokud bychom nechtěli být nadále v EU a chtěli jít vlastní cestou, pak by ti, co to prosazují, měli lidem jasně a pravdivě vysvětlit, jaké by naše vystoupení z EU mělo kladné i záporné dopady a kdybychom se pak pro samostatnou cestu rozhodli, můžeme teprve začít opevňovat hranice proti uprchlíkům. Těm, co po tom volají, jaksi nedochází, že to, jak na tom jsme nyní politicky a ekonomicky dobře, že můžeme vyznávat tradiční hodnoty, což chtějí hájit proti "hordám nájezdníků", je do velké míry závislé na našich spojeneckých svazcích, na naší ekonomické provázanosti s Německem, což by nejspíš padlo, kdybychom se stali zapouzdřenou zemí, naštětěnou proti uprchlíkům. Jinak to jsou všechno jen řeči různé míry poplašnosti.

1 0
možnosti
JS

J62a88n 41S86o32u28č82e28k

20. 1. 2016 7:19

Jak EU, tak NATO při řešení této nezvykle mohutné a zjevně organizované migrační vlny, fatálně selhaly. EU tím fakticky nechala jednotlivé státy, aby si poradily samy. A NATO mělo zasáhnout minimálně po útocích v Paříži. Vojáci NATO měli už dávno stát na vnějších hranicich Schengenu a bránit je. NATO mělo použít svoje technické prostředky k vybudování záchytných zařízení a hlavně by NATO mělo přinutit Turecko k hlídání svých hranic. Úplatek z EU s Tureckem zřejmě nehne. Bohužel NATO = USA a ty zřejmě moc velký zájem na zastavení migrační záplavy do Evropy nemají.

4 0
možnosti
JK

Ne, že byste o tom selhání zejména rozhodujících politiků EU neměl v ledasčem pravdu. Ale líbí se mi, jak tady z fleku vystřihnete strategii EU a NATO a zároveň návod, jak měly postupovat a ztotožníte přitom NATO s USA. Česko je přeci také součástí NATO. Upřímně řečeno, abych dostal podobné vysvětlení situace vzniklé imigrační krizí a návod k jejímu řešení, stačí mi zajít do hospody, nebo třeba do čekárny u lékaře a chvíli poslouchat, jak se tam lidé baví. Hezká věta třeba je: "Kdybych já byl v Bruselu, pane/paní, srovnal bych to tam raz dva, ani by se nestačili divit." ;-)

1 0
možnosti
Foto

K podněcovaní nenávisti a strachu velkou měrou přispívají politici i média. Zatajování trestných činů uprchlíků, přehlížení trestných činů, velmi malý prostor v médiích odpůrců uprchlíků.

7 1
možnosti
IM

I44v87a40n 87M67i76n96á30ř

20. 1. 2016 1:15

Jsem přesvědčen, že naprostá většina občanů této země není vůbec vyhraněna vůči vietnamské a ukrajinské migraci. V obou případech jde o zcela přizpůsobivé, nekonfliktní lidi s přirozenou touhou pracovat a chovat se tak - že jejich přirozenou integraci nikdo ani nevnímá! Naprostým opakem je však nebezpečný a nábožensky agreslvní islám, který ani v nejmenším nehodlá respektovat evropskou kulturu, ale zcela nepokrytě bude zneužívat veškerou vstřícnost demokratického systému - včetně lidských práv - kterými ve skutečnosti pohrdá! Zdá se, že autorovi tohoto článku, jakoby tento zásadní rozdíl, v obecném posuzování migrace ............. nějak unikal !!!

9 2
možnosti
JK

Pane Mináři, vám uniklo, o čem jsem psal. To byl text proti hysterii a rodícímu se fanatismu. A opravdu jsem čekal na vás, až mi vysvětlíte agresivní podstatu islámu. Vy máte nějaký certifikát na rozdělování migrantů na přizpůsobivé a nepřizpůsobivé? Právě v tom rozdělování - apriorním a paušálním - spočívá hlavní trik demagogických vůdců, kteří se derou k moci. Ale k tomu, co jste konkrétně napsal. Idealizujete vztah české veřejnosti k Vietnamcům a Ukrajincům a zároveň je samotné, ty totiž potřebujete coby "hodné" migranty, abyste ukázal, že proti migraci jako takové nejste. Jste proti nepřizpůsobivým, totiž "zlým" migrantům, kteří vyznávají agresivní islám. Předvedl jste klasické vytváření obrazu nepřítele, které je vlastní všem totalitám. Komunisté měli za nepřítele agresivní imperialismus. Nacisté měli bolševismus a židovstvo. To je taktika jak zakrýt vlastní agresivitu. Nepůjdete náhodou 6. 2. na protiuprchlickou demonstraci Bloku proti islámu?

4 3
možnosti
MB

Nejsem nikterak extrémně vyhraněný v této otázce...ale hned na první pohled mě zarazily některé vaše argumenty a tvrzení.

.."naši lidé se stále častěji samovolně dělí na jejich odpůrce a příznivce".. Jen naši lidé? Je to jen naše specifikum a "malost"? Vždyť jinde již hořely ubytovny..

Tím, že jsme součástí EU musíme problém řešit v součinnosti? I kdyby bysme byli přesvědčeni o nesmyslnosti takového počínání?

Souhlasím s vámi v tom, že našeho členství musíme využívat k prosazování našich zájmů a postojů. Ale musíme cítit, že máme nějaký vliv, že se k nim přihlíží, a že to má nějaký smysl. Jinak...

1 0
možnosti
JK

V tomto textu jsem se soustředil pouze na ČR. Věřte mi, že kdybych si myslel, že JEN naši lidé se dělí..., tak bych tam to JEN napsal. Nejspíš jste nečetl jiné mé texty, jinak byste musel vědět, že termíny jako "naše specifikum", "česká povaha", "česká malost" apod. jsou mi z duše odporné. Tím, že musíme ten problém řešit v součinnosti, není přece řečeno, že musíme odkývat každou pitomost, a to právě proto, co jste napsal v posledním odstavečku, že s tím souhlasíte. Slabost našeho vlivu na EU je čistě podle mého názoru zaviněná tím, že naši zástupci v orgánech EU neprosazují naše zájmy.

1 0
možnosti
VK

Milý pane.Já mám 3 děti,z toho dvě dcery,a není mi jedno,jak bude Evropa za pár let vypadat.Nemáte pravdu,že se nic neděje - za hranicemi,v Německu jsou tisíce lidí,"uprchlíků",kteří k nám nechtějí,ale v rámci kvót budou muset.A já je u nás nechci,v tom množství se jich bojím.Vláda je slabá a zcela ve vleku EU,hlavě Německa.Jaký chcete,aby zaujala postoj? Nedělají zcela nic- to je taky postoj.Já půjdu 6.2.na demonstraci proti imigrantům.Jsem jenom stárnoucí máma a chci udělat aspoň NĚCO,abych měla čisté svědomí vůči svým dětem.

10 1
možnosti
JK

Ale já vám rozumím a chápu váš postoj. Chtěl jsem jen upozornit na to, že přirozeného strachu lidí a slabosti vlády (o tom jsem mimo jiné také psal) využívají různí lidé, aby podněcovali nenávist a hysterii v zájmu získání moci pro sebe, zatímco lidé jako jste vy jsou jim ukradení. A tak jsem se ozval, aby jim v tom lidé nepomáhali. Půjdete na demonstraci? Abyste měla čisté svědomí, podpoříte Blok proti islámu?

1 1
možnosti
JS

„Protest je, když říkám, to a to se mi nelíbí. Odpor je, když se postarám, aby se to, co se mi nelíbí, už nedělo."

Tohle uz kdysi nekdo rekl a v urcitych vecech to muze byt pravda.

1 0
možnosti
JK

Malinká oprava - když se něčemu postavíte na odpor, ještě to neznamená, že jste se postaral o to, aby se už nedělo to, čemu se na odpor stavíte. To je až jeden z možných výsledků toho odporu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik