Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ano, ve hře je ještě jiná možnost.R^

Co když je predikce vývoje koronavirové pandemie natolik zlá, že se Babiš rozhodl pro bezohlednou strategii, jejímž cílem není postup, který by v první řadě ochránil zdraví lidí, nýbrž naplnění plánu, jak politicky zachránit sebe sama? Co když prostě vycítil, že právě toto je ten moment, a dost možná poslední, který mu umožní vymanévrovat před lidmi z naprosto nezvládnuté pandemie a hodit ji na opozici. „Umírají lidé? Za to může opozice, která mi neschválila prodloužení nouzového stavu!“

Celý článek zde: INFO.CZ | Za kulisy sněmovní pře o nouzový stav: Predátor Babiš nikdy žádnou dohodu nechtěl, jedná ve vlastním zájmu

2 0
možnosti
JK

Ano, bohužel to tak je.

0 0
možnosti
Foto

Jak to vidím já.

Zpočátku byla vláda obecně šanována, vždyť jde o něco úplně nového a nikdo si s tím neví rady. Už to byla chyba. V době, kdy se vláda konečně probudila a Babiš nabízel rozvoz roušek, už byly zkušenosti z Asie a z Itálie, ovšem my jsme vždy nejchytřejší a zahraničí nepotřebujeme. Naši zdravotníci zachraňují Německo, ale my přece (furianti) Německo o pomoc nepožádáme, my to vyřešíme.

Tak se skoro všechno uzavřelo a výsledky se dostavovaly, bodejť by ne, při totálce. Blížilo se léto a volby a bylo nutno volby upřednostnit, tak se otevřely brány. Každej si mohl spočítat, že přijde prů.er, a taky že jo. Jenže vláda, zejména premiér ho vidět nechtěl a tak další plošné zákazy (protože vláda nic jiného neumí) přišly opožděně. a aby tomu nebyl konec, tak v tom nejhorším přišlo uvolnění, protože se blíží další volby a volič má právo si nakoupit, být v kruhu rodinném, jít na půlnoční a pod. A další plošné zákazy. Jak má dítě s velkou nohou koupit v dětské obuvi vhodnou botu? A co je to vůbec dětská bota? Vláda to neví a tak radši mlčí, a to je jen jeden z mnoha. Vláda totiž za celou dobu NEVÍ, kde je virulentnější prostředí a proč by se taky namáhal s hledáním logiky, když plošný zákaz je nejmíň pracný. A lidi? Těch je jak sr.ček, nezájem. A začneme izolovat okresy, pak třeba i kraje a celý stát.

A najednou vláda přišla o svou berli a vzali jí nouzový stav. Co teď? Přemýšlet neumí, data nemá (protože na ně zcela kašlala), PES je na nic, protože nezahrnuje počet lůžek, kterými se vláda řídí, co teď? Hodíme mrtvoly na opozici, Zaorálek tak vehementně, že při svém plamenném projevu málem spolknul obličejovou polomasku. Obviníme opozici s předvolebního boje, ačkoliv už ho sami vedeme skoro rok. Co dál?

Ještě, že máme starosty, oni požádají a vláda opět vyhlásí nouzový stav, to prý jde. Ale ouha, hodil jim do toho vidle uznávaný odborník Kysela. Ajajaj....

Tak co? Vyhlásí ten nouzák nebo začnou myslet a pořádně makat, jak nám slibovali?

2 0
možnosti
JK

V nějakých detailech se možná lišíme, ale v zásadě s vámi souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste to vyjádřil zcela přesně. Současná situace má svoji rovinu reálnou a mediální, přičemž ta mediální má mnoho podob. Na každý pád vláda ztratila důvěru a nouzový stav se stal hrou, výsledkem které mělo být vyřešení situace, což " kupodivu" evidentně nefunguje. Bohužel tato hra nás přivedla k tomu, že ji hrajeme i na privátní úrovni. Řešíme, aby nás nechytil policajt, ale nechováme se racionálně, abychom chránili sebe a své blízké, což je ve finále jediné řešení.

3 0
možnosti
JK

Ano, nouzový stav je hrou na řešení situace. S tím racionálním chováním je to podle mě tak, že jak kdo, a teď jde o to, jak velký podíl je těch nezodpovědných. Myslím si však zároveň, že situace, jaká se vyvinula u nás, má ještě další příčiny a specifika, která nelze tak snadno z pozice laického jednotlivce postihnout.

2 0
možnosti
Foto

Opozice neměla začít dělat s prodloužením nouzového stavu politické obchody. Buď ho pandemie vyžaduje dle kolektivního mínění poslanců dle jejich nejlepšího vědomí a svědomí, a nebo nevyžaduje. Jakékoliv další vyjednávání byla naprosto zbytečná. Jeho neschválením na sebe vzala odpovědnost na sebe Sněmovna. Jak říkal Cromwell, když zasedá parlament, občané třeste se,

1 1
možnosti
JK

Poslanci se usnesli, že nouzový stav skončí, tak nevím, o čem píšete.

3 0
možnosti
OU
JK

Přesně tak, ale koblihy budou ty lůzry do roztrhání těla obhajovat, a když jim někdo trochu zamezí v další packalské činnosti, vztekají se jako děti na pískovišti, když jim někdo rozšlape bábovičky.

6 1
možnosti
Foto

I19v83o 67C66i60l22i23c50h

13. 2. 2021 8:26

Vidím, že jste mne o pár minut předběhl :-) A patří Vám karma R^

1 0
možnosti
JK

Na to nesejde, kdo byl dřív. Vy jste to napsal jinak a velmi dobře.

1 0
možnosti
KT

S čím konkrétně nesouhlasíte? Je to střízlivě a věcně popsaná současná situace.

2 0
možnosti
RK

Možná máte pravdu. Čísla máme nejhorší na světě a vláda to dlouhodobě nedává. Sami se z toho nevidí a neví kudy kam a tak před volbami hledají, na koho to hodit, aby část krve hodili na oděv jiným. Vzpomeňme na týden starý výrok Babiše. Jednání o nouzovém stavu je na Blatném. Vzpomeňme na tweeety Offčáčka. Vzpomeňme na včerejší Babišův pláč, když vylezl z LDN Lány... Koblihy mají své noty. ;-)

4 0
možnosti
JK

Děkuji. V tom posledním odstavci jsem ale pouze tlumočil cizí názory.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik