Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proto mě malé děti nedojímají, i kdyby měly oči jako studánky.

0 0
možnosti
JK

Může být. Ale promiňte mi, jsem už stár a žiji do jisté míry v tradičních představách, a tak mi připadá zvláštní číst něco takového od ženy.

0 0
možnosti
MK

Myslím, že řada dnešních mladých lidí je především povrchních a poměrně snadno manipulovatelných.

Což možná byli tak trochu vždy, bohužel v dnešní době to v nich řada subjektů záměrně pěstuje. Firmy už dávno přišly na to, že se z nich prostřednictvím jejich rodičů dají tahat (i nemalé) peníze. Například na nákup nejnovějších mobilů, které slouží de fakto pouze k tomu, aby se mezi ostatními cítili "cool" (a nikoliv jako cool v plotě).

Úroveň chování ve srovnání se staršími generacemi by se dala ČÁSTEČNĚ zhodnotit např. statistikami trestné činnosti, já osobně jsem to nedělal. Co se základních škol týče, tak z vyjádření učitelek jedné základní školy, kam jsem dříve chodil:

- celkově úroveň chování dolů šla

- dřív (cca 15, 20 let nazpět) bylo problémových dětí pár na celé škole. Dnes je to v podstatě v každé třídě.

- čas na vlastní vyučování se zkracuje ve prospěch času na výchovu (na kterou rodiče jaksi neměli moc času). A přitom nejde o prkotiny typu: "seď klidně", ale často o přímo vulgární chování k učiteli.

Ano. Na to, jak se chová dnešní mládež mají lví podíl generace předchozí, především pak jejich rodiče. Chceme-li tedy soudit chování mladého člověka, podívejme se na chování jeho rodičů. Nezřídka kdy potom dospějeme k závěru, že ten člověk prostě ani NEMŮŽE být jinej.

1 0
možnosti
JK

Asi by bylo zajímavé si s vámi o tom popovídat a rámcově s vámi souhlasím. Vaše poznámka, že celkově šla úroveň chování dolů, by nejspíš zasloužila důkladnějšího rozboru. Například stanovit, od které chvíle šla dolů. Třeba se nad tím někdy zamyslím. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
JT

R^Hezký článek. Rozhodně nelze paušalizovat, něčemu nerozumím (např. neumím žít s mobilem tak jako mé děti). Něčeho je mi líto, např. že děti vyrůstají v neúplných rodinách, že jsou týrány, nebo je chtějí rodiče předělat k obrazu svému. A to se vždy projeví nějakou reakcí navenek, např. agresí vůči sobě nebo okolí. Na druhé straně mne leccos těší: např. mám radost z  rubriky MF Dnes "Studenti píší noviny" - to je kolikrát to nejlepší, co v novinách vyjde.

1 0
možnosti
JK

I váš příspěvek je pěkný, zvláště ta poslední věta. Nevím sice, jestli je to nejlepší v novinách, ale rozhodně to nejupřímnější a nejpoctivější.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že je vskutku velmi těžkohodnotitelné, jaká je dnešní mládež, a to z více důvodů. Porovnávám-li dnešnístav s dobou před třiceti, čtyřiceti lety napadají mne tři zkreslujícífaktory. Zmínil jste informační dobu, která nám naservíruje každý exces, zcelajistě, pak také žijeme v nesrovnatelně svobodnější společnosti, čímž selidé a zvláště ti, kteří jinou společnost neznají, chovají spontánněji, tedy ijejich ošklivé projevy jsou výrazně viditelnější. A nelze ani pominout fokushodnotitele, mnoho lidí si dobu svého mládí idealizuje, ale také ji někdydramatizuje. Přikláním se tedy k nastíněné teorii, že lidé jsou praktickystále stejní, jen každá určitá doba dává jinou možnost vyniknout těm špatným,ale i těm dobrým stránkám a každá doba nabízí různou průhlednost

0 0
možnosti
JK

Nemohu než souhlasit. Opět jste rozvinul a obohatil to, co jsem napsal. Všímám si zajímavého jevu, že my dva se vzájemně inspirujeme a řekl bych i obohacujeme o pohledy toho druhého. To mě moc těší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik