Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono je potřeba psát takové nicneříkající články, protože se tak v lidech podvědomě udržuje touha po penězích a přesvědčení, že bez hromady peněz nelze být spokojený. Je to v podstatě propaganda bezduchého konzumního způsobu života, na kterém je naše "civilizovaná" společnost založena.

Když někde v diskusi, kde si lidé stěžují na věčný nedostatek, napíšu, že na živobytí mi stačí pracovat jeden den v měsíci, hned jsem osočen, že jsem lhář. Jen málokomu dojde, že většinu času vlastně pracuje jen proto aby si nakoupil hromadu zbytečností, které jej většinou přestanou zajímat a bavit po prvním použití. A nenapadne je to proto, že jsou neustále masírováni články o tom, jak je nutné být bohatý aby byli spokojený.

1 1
možnosti
JK

Jistě, že ten článek, který byl pro mě impulzem, je podporou konzumu. Jestli jste ho četl, tak víte, že byl pro společnost KRUK.

0 0
možnosti
Foto

J98i77ř39í 86T52u57r31n80e78r

22. 12. 2015 13:59

Některé výzkumy opravdu přináší "překvapivé závěry".

Souhlasím pochopitelně s vámi, jen bych dodal, že penězi pohrdat mohou v drtivé většině jenom ti, kteří je mají. U těch, co je nemají, to bývá spíše z nouze ctnost. To , že se mnohé za ně koupit nedá je jistě pravda., ale "je lepší být zdravý a bohatý, než nemocný a chudý":-)

2 0
možnosti
JK

To samozřejmě lepší je, snad jsem to i napsal. Ovšem ke splnění těch přání a životních snů to nestačí. Ono je to z jistého úhlu pohledu tak, že si přání a sen penězi nelze splnit. Jistě si tedy mohu splnit přání toho druhu, že si přeji na oběd biftek, když na to mám. Když však mám na něco peníze, pak o tom nemusím snít ani toužit, přát si to, nýbrž jdu a jednoduše to koupím nebo nějak obstarám. Sen nejde naplnit bez toho toužení, protože pak to přestává být sen.

1 0
možnosti
Foto

Dávám krásnou předvánoční karmu.

Samozřejmě není pro každého životním cílem či vytouženým snem hromada peněz a ne každý má touhu se za nimi honit. Právě k takovým lidem směřuji svou přátelskou závist a uznání.

1 0
možnosti
JK

Ano, to i já. A děkuji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik