Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezky jsem si s vámi zavzpomínal. :-)Už od mládí na sobě však pozoruji (a bývám na to také upozorněn), že asi nejsem správný Čech. Ne že bych si občas neposkočil, a ne že bych nefandil a na dobrý hokej se nepodíval, ale nedokáže mě to nějak strhnout. Skutečně euforicky jsem to prožíval naposledy jako kuk při těch zápasech se "sbornou". To byla opravdová studená válka. :-)

1 0
možnosti
JK

To mi povídejte, býval jsem velký fanda a už dlouho mě to nebere. Jak tady někdo psal, že je hokej zbytečnost, tak s ním v podstatě souhlasím, ale ona většina lidských zábav je zbytečná. Pokud jde o tu historii, vzpomínám si na MS a OH v Grenoblu 1968, když jsme hráli s Rusy. Otec říkal, že když budeme v první třetině prohrávat 0:3, že vypne televizi a jdeme spát. No a my jsme dostali hned v první minutě gól a já si říkal, že je to v pytli. Jenže do konce první třetiny jsme vyhrávali 3:1, takže jsem viděl celý ten slavný zápas. A byla to skutečně euforie. :-)

0 0
možnosti

Jardo, zdravím tě, a pod ten poslední odstavec bych se podepsala. Prosím tě, až budeš mít ten uherák dej vědět, přišla bych (nenápadně, čistě náhodou) fandit s tebou!;-DR^ Mě hodně vadí, že my jsme národ fandů "když se daří". To se máme všichni hrozně rádi, objímáme se. Ale jak opadne eufórie z vítězství, tak....škoda mluvit. Myslím, že je důležité zůstat za všech okolností zdravě nad věcí, protože ať vyhrajou nebo ne, ten uherák bude stát pořád stejně:-) ToběR^

1 0
možnosti
JK

To, co píšeš o fandovství, jen když se daří, tak bych řekl, že to je obecná lidská vlastnost. I když jsem psal panu Turnerovi, že jsem byl velký fanda, tak jsem nikdy nepropukal v nějaký frenetický jásot při výhře a nezatracoval hráče, když prohráli. Vlastně jsem nikdy neztratil kontakt s realitou. Jinak mi tady uherák visí v kuchyni, ale jsem líný ho nakrájet. ;-)

1 0
možnosti
VF

Pane Kvapile, překvapuje mě, že jsem "nepochopena".

Vždyť jsem zvolala Čechia hop, hop.;-)

0 0
možnosti
JK

Kým nepochopena? Mnou? To snad ne. Já vás chápu dobře, aspoň myslím.

1 0
možnosti
IM

I68v52a71n 53M73i12n41á90ř

5. 5. 2016 15:19

Vzpomínám si, jak jsem začátkem šedesátých let četl interviev kanadského novináře s jakýmsi vedoucím činovníkem československého hokeje. Tenkráte se zcela běžně hovořilo o tzv. silné pětce a dokonce i - silné trojce, kam jsme byli spolu s SSSR a Kanadou řazeni. Během rozhovoru položil kanaďan otázku, kolik máme u nás krytých zimních stadionů ? Odpovědí musel být snad zela paralyzován, když mu byl sdělen neuvěřitelný fakt .. že pouze jeden jedinný ! Tuto realitu si musel nechat ještě dvakrát potvrdit, aby se ujistil - že se nepřeslechl. Tenkrát byla krytá jen pražská Štvanice. Skutečnost, že jeden z nejmenších a zároveň nejsilnějších hokejových států má tak chuďoučké sportovní zázemí .. byla pro něj nepochopitelná !

Tak to je jedna z možných odpovědí panu autorovi k naší společné vášni pro hokej, i když si všichni zatraceně dobře uvědomujeme - že v případě úspěchu i neúspěchu - chleba dražší nebude :-) !

1 0
možnosti
JK

Máte pravdu, bylo to tak. Teď už je to docela něco jiného. ;-):-)

0 0
možnosti
ZB

"Vetsina" asi ano, ale jsou i taci, kteri nejen hokej /ve zminene a dnesni forme/, povazuji za zprofesionalizovanou zbytecnost.

1 0
možnosti
JK

Zprofesionalizovaný hokej je. A zbytečnost? Jistě to tak můžete nazvat, ale to i spoustu jiných činností. Například psaní na blogu.

0 0
možnosti
MS

Myslím si, že hlavní důvod každoroční euforie spočívá v tom, že jsme v ledním hokeji úspěšní a vždycky je naděje, že získáme zlato. Podobné je to třeba s biathlonem, po kterém kdysi u nás pes neštěkl a teď zažívá obrovský boom a tím pádem i zájem sportovních fandů. :-)

2 0
možnosti
JK

Nebo třeba rychlobruslení. Ale u toho hokeje je to dlouhodobé, už od jeho "dřevních" dob.

0 0
možnosti
VF

Také jsem na tom dobře. Tudíž nemusím ani skákat, obzvlášť, když jsem Moravanka.

Ale většina Moraváků to hokejové zlato Čechům přeje. Čechia hop, hop.;-D

1 1
možnosti
JK

To je legrační. Já jsem jako Čech žil 35 let na Hané. Vy to takhle rozdělujete? Polovina Pražáků je z Moravy. ;-D;-)

2 0
možnosti