Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaroslave, to je ale nádherný blog! Moc hezké fotky. Krásní jsou ti ptáci. Myslím, že pražská ZOO právem patří mezi přední zahrady světa. A ještě ji určitě čekají různá vylepšení, jako třeba již chystaný pavilon goril.

Díky moc!:-)R^

1 0
možnosti
JK

Děkuji. Jsem rád, že se ti líbí. Fakt je, že se pražská ZOO hodně vylepšila a jak píšeš, další vylepšení přijdou. Hodně se ale vylepšují i jiné ZOO. Už tady pan Vlk psal o ZOO Lešná, tam je to fakt krásné, ZOO Olomouc se také hodně zvedla, podobně ZOO Jihlava, konečně i Zoopark ve Vyškově, o safari parku ve Dvoře Králové ani nemluvě. O ZOO Liberec psal pan Turner. Mám v plánu s ženou projet zoologické zahrady Plzeň, Děčín, Ústí nad Labem, tam jsem byl už dávno, takže chci zjisti současný stav a pak ZOO v Brně, Podkrušnohorský zoopark v Chomutově, v těch dvou jsem nebyl a až je navštívím, budu mít ty hlavní v kompletu. ;-) :-)

1 0
možnosti
DV

D43a16v65i14d 92V60l47k

23. 5. 2016 18:30

Nejhezčí ZOO v ČR je zcela jistě ZOO Lešná u Zlína. Zcela objektivně.

0 0
možnosti
JK

ZOO Lešná je krásná, o tom není pochyb. Byl jsem tam mnohokrát. Uvedl jsem hodnocení podle Světové asociace ZOO. Ale například podle magazínu Forbes je pořadí ZOO úplně jiné... Osobně bych žádné žebříčky ZOO nesestavoval. Postrádám v tom smysl. V textu se mi to hodilo jako úvod.

0 0
možnosti
Foto

K pražské ZOO mám osobní vztah a moc mě, stejně jako vás, těší, jak dobře si vede. Tu dobrou úroveň měla vždy a je dobře, že "drží krok". I některé koncepty malých zahrad se mi líbí ( Jihlava, Liberec). :-)

1 0
možnosti
JK

Jihlavská ZOO se mi líbila moc. V Liberci jsem byl už strašně dávno. Musím se tam někdy vypravit, stejně jako do Děčína a Ústí nad Labem, kde jsem byl naposledy jako dítě. :-)

0 0
možnosti
DT

R^ Hezký výlet, krásná Zoo. A možná je v tom žebříčku ještě výš.

Loro Parque má problémy s chovem kosatek. Co se těch kosatek týká, považují odborníci Loro Parque za naprostou katastrofu. Je to dost škoda, ale vlastník má dojem, že ty kosatky potřebuje pro návštěvníky.

1 0
možnosti
JK

S těmi kosatkami mě to mrzí. A stejně mám dojem, že San Diego a Loro Parque jsou před Prahou, protože tam mají ty mořské savce, s kterými dělají vystoupení a jak jsem se díval na Singapore, tak tam mají zase nějaký amfiteatr pro různá vystoupení. Nechci a ani nemohu nějak snižovat úspěchy těchto tří ZOO v chovu zvířat a ve vytváření vhodného prostřední pro ně, nicméně mám pocit, že jsou pojímány víc jako atrakce, kdežto pražská ZOO je skutečně jen zahradou pro chov zvířat. Samozřejmě i tady se zatraktivňuje prostředí pro návštěvníky, ale není to celé pojato jako show.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik